Basket League ΟΠΑΠ: Κούπα... τιμής για το ελληνικό μπάσκετ (photos)

Basket League ΟΠΑΠ: Κούπα... τιμής για το ελληνικό μπάσκετ (photos)

Με μια... φωνή, Αργύρης Πεδουλάκης, Γιώργος Μπαρτζώκας, Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Παπανικολάου τόνισαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ, ότι η διεξαγωγή των τελικών της Basket League OΠΑΠ θα πρέπει να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ, εκφράζοντας κάθε ένας από την πλευρά του την πεποίθηση για την κατάκτηση του τίτλου.

Διαμαντίδης: «Θέλουμε τον τίτλο»

Ξεκάθαρο μήνυμα κατάκτησης του τίτλου για τον Παναθηναϊκό έστειλε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συνέντευξη Τύπου των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ.

«Όταν παίζεις σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό σίγουρα έχεις στόχο να πάρεις το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται μεγάλη θέληση. Θέλουμε τον τίτλο, ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα, αλλά κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, ώστε στο τέλος να πετύχουμε το στόχο μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του τριφυλλιού, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας, ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει το break και να κατακτήσει το νταμπλ.

Για την ενίσχυση ανθρώπων που την έχουν ανάγκη, μέσω της κοινής δράσης ΕΣΑΚΕ, Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μητρόπολης Πειραιά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε: «Σίγουρα, κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο να βοηθάμε συνανθρώπους είναι καλοδεχούμενη. Ολοι μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, είναι κάτι πολύ όμορφο», σημείωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ο οποίος δεν θέλησε να πάρει θέση για το γεγονός ότι ο πρώτος τελικός διεξάγεται την ίδια ώρα με την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, κόντρα στη Λιθουανία. «Δεν μπορώ να σας απαντήσω, έτσι είναι το πρόγραμμα».

Πεδουλάκης: «χαίρει εκτίμησης ο Ελληνας προπονητής»

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ο Αργύρης Πεδουλάκης για όσα έχει ήδη πετύχει ο Παναθηναϊκός στην πρώτη σεζόν της νέας εποχής, εκφράζοντας παράλληλα και την πίστη του στο ελληνικό μπάσκετ και τον Ελληνα προπονητή.

«Ξεκινήσαμε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα το καλοκαίρι. Η Ευρωλίγκα ήταν διαφορετική φέτος, δεν υπήρχαν κενά διαστήματα. Εμείς είχαμε πρόβλημα ομοιογένειας, αλλά το διορθώσαμε. Είναι πιο εύκολο να φτιάξεις την άμυνα, η επίθεση χρειάζεται κι άλλα πράγματα. Για πρώτη μας χρονιά είμαι ικανοποιημένος, πολλά παιδιά ανέβηκαν επίπεδο, εάν είχαμε 1-2 προσθήκες σε Έλληνες παίκτες θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι, αλλά γενικά είμαστε ευχαριστημένοι» τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τους τελικούς της Α1 και απαντώντας σε ερώτηση για το ελληνικό μπάσκετ και το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο παραμένει ήταν ξεκάθαρος: «Στηρίζεται στην τεχνογνωσία. Οι παίκτες μαθαίνουν από πολύ μικροί να κερδίζουν. Σήμερα όλοι οι Ευρωπαίοι παραδέχονται το στιλ του ελληνικού μπάσκετ. Επίσης, το ελληνικό μπάσκετ είναι σφυρηλατημένο στη μεγάλη πίεση. Το βλέπουμε και στους μετανάστες μας αυτό, που πήγαν σε δύσκολες συνθήκες και μεγαλούργησαν. Είναι στην ιδιοσυγκρασία μας. Επίσης, η πολλή σκληρή δουλειά που γίνεται στο μπάσκετ είναι μήνυμα για όλη την κοινωνία. Ο Έλληνας παίκτης όταν αντιμετώπισε τους κοινοτικούς και τους ξένους έδειξε πως μπορεί να ανταγωνιστεί. Τώρα, έχει έρθει η σειρά του Έλληνα προπονητή. Φθάσαμε στη γελοιοποίηση και το μειδίαμα, αλλά πλέον χαίρει την εκτίμηση ολόκληρης της Ευρώπης ο Έλληνας προπονητής».

Ο Πεδουλάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο διαχείρισης του ρόστερ του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της σεζόν: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι φτιάχνοντας μια ομάδα καινούρια, με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει μια βάση παικτών, έχουμε μείνει πίσω στους Έλληνες παίκτες, αλλά υπάρχει πλάνο να το καλύψουμε στα επόμενα χρόνια. Γρήγορα. Θέλουμε Έλληνες παίκτες. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα και, παραδόξως, ο Παναθηναϊκός και το Κύπελλο Ελλάδας πήρε, και φθάσαμε ένα παιχνίδι από το Final Four ενώ ο αρχικός στόχος μας ήταν το Top 16 και είμαστε ανταγωνιστικοί. Βοήθησε το πάθος και η αγάπη όλων όσοι είναι στον Παναθηναϊκό. Πλέον, έχει μεγαλώσει το ροτέισον, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους ήδη υπάρχοντες οι οποίοι είχαν καταπονηθεί να παίξουν καλύτερα. Ποσοτικό ήταν το θέμα μας».

Οσο για το ενδεχόμενο διεξαγωγής των τελικών σε κλίμα έντασης, ο Ελληνας τεχνικός εμφανίστηκε άκρως ρεαλιστικός και ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της αστυνομίας: «Προσωπικά θεωρώ πως είναι θέμα της αστυνομίας που μεταφέρεται στο μπάσκετ. Υπάρχουν θεσμικοί φορείς που εάν θέλουν μπορούν να λύσουν αυτού του είδους τα προβλήματα. Αυτοί που αποτελούν το μπάσκετ, παίκτες και προπονητές, έχουν πολύ καλές σχέσεις, τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο, τι να πούμε εμείς… Ζητάμε από αθλητές να φύγουν, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, δεν γίνεται αυτό. Εμείς απλώς προετοιμάζουμε τους παίκτες μας, να είναι έτοιμοι και ψύχραιμοι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε και για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση, καθώς μόλις η σύζυγός του είχε φέρει στον κόσμο στον κόσμο το τρίτο τους παιδί: «Ο Βασίλης είναι πολύ καλός παίκτης. Το βασικότερο στοιχείο είναι το μυαλό, διαβάζει τις φάσεις. Δεν μπορεί να είναι μόνο μία η άμυνα πάνω στο Βασίλη, το Διαμαντίδη, γενικά στα παιδιά που είναι δημιουργοί». Οσο για τα δυνατά - αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού, ο προπονητής του Παναθηναϊκού απάντησε: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητα, εμείς διαφορετική ομάδα, πιο σεταρισμένη, είναι και η πρώτη μας χρονιά».

Μπαρτζώκας: «Τέλος στις φήμες περί ντόπινγκ...»

Να μπει ένα τέλος στις φήμες περί... ντόπινγκ, ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το δημοσίευμα ιστοσελίδας, τονίζοντας ότι υπάρχει διάθεση από την  πλευρά του Ολυμπιακού όχι μόνο για εξετάσεις με δείγμα ούρων αλλά και αίματος. «Είναι λεπτό ζήτημα. Πολλές φορές αυτά που λέγονται είναι για να πλήξουν το άθλημά μας. Η θέση του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη, είναι περιττό να την ξαναπώ. Και σε εμάς και στον Παναθηναϊκό η WADA έκανε φέτος επίσκεψη, έχουμε περάσει και από ντόπινγκ κοντρόλ. Εμείς έχουμε διάθεση να σταματήσουν οι φήμες και όχι μόνο με δείγμα από ούρα, αλλά και με αίμα εάν χρειαστεί. Πρόκειται για παιχνίδι που παίζεται για να φύγει το θέμα από το μπάσκετ. Πρέπει να τελειώσει εδώ, εμείς θέλουμε να παίξουμε, να δείξουμε εάν είμαστε καλύτεροι στο παρκέ» τόνισε ο προπονητής των ερυθρολεύκων, ο οποίος αναφέρθηκε -φυσικά- και στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, τονίζοντας ότι για τον Ολυμπιακό, εφόσον επιτευχθεί, θα είναι το επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής σεζόν: «Για την ομάδα μας υπήρξαν στόχοι μέσα στη χρονιά, με σημαντικότερους το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Είχαμε την ευτυχία να πάρουμε τον τίτλο στο Λονδίνο, όλοι γίναμε χαρούμενοι. Το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ξέρετε όλοι τι σημαίνει. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά κερδίζοντας το τελευταίο ματς. Θα είναι το επιστέγασμα».

Ο Μπαρτζώκας μίλησε και για το ελληνικό μπάσκετ και το σεβασμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται: «Δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία για όλους όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα για το επίπεδό μας. Πάντα ήταν υψηλά το μπάσκετ στην Ελλάδα, τουλάχιστον αγωνιστικά. Τώρα, το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι πολύ ελκυστικό, αμφότερες οι ομάδες κράτησαν πολύ υψηλό επίπεδο παρά την κρίση. Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο υψηλότερο βήμα και φέτος, έφθασε μόλις μία ανάσα από το Final Four. Εμείς το κατακτήσαμε. Αυτό δείχνει το επίπεδό μας».

Οσο για το ενδεχόμενο να προκύψουν στιγμές έντασης στη διάρκεια των τελικών, ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν κατηγορηματικός: «Κάθε χρόνο πριν από τους τελικούς υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Εμείς έχουμε χρέος να μην ασχοληθούμε καθόλου με όλα αυτά. Δεν έχουμε πει ποτέ στους παίκτες μας «κοιτάξτε, στο γήπεδό μας θα μας βοηθήσει και ο κόσμος μας». Εμείς θέλουμε να παιχθεί μπάσκετ. Όλοι απεύχονται το αντίθετο. Καλύτερα όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα να έχουν συνείδηση τι λένε και τι γράφουν, γιατί παίζει ρόλο».

Σε ερώτηση τεχνικού περιεχομένου για τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων, ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός επιτίθεται πιο γρήγορα από ό,τι ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα, ο ρυθμός θα παίξει ρόλο σε αυτή τη σειρά. Το να παίξεις γρήγορα απαιτεί ταλέντο. Προσωπικά εγώ δεν είχα ξαναπαίξει έτσι, αλλά έχω τόσο ταλαντούχους παίκτες που σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Από εκεί και πέρα, όταν σουτάρει καλά ο Παναθηναϊκός κερδίζει τα μεγάλα ματς. Δημιουργεί τα ανοιχτά σουτ με διάφορες συνθήκες. Εάν πας σε πιο επιλεγμένα πράγματα μπορείς να διαλέξεις διαφορετικές άμυνες από παίκτη σε παίκτη, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι τελικοί είναι πολύ κοντά χρονικά. Πολύ σημαντική είναι και η διαχείριση των συστημάτων, πρέπει να ξεχνάς το αρνητικό και να μένεις στο θετικό».

Πάντως, ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός που θα αντιμετωπίσει στους τελικούς, θα είναι ο καλύτερος της μέχρι τώρα αγωνιστικής περιόδου: «Αναμφίβολα, ο πιο καλός Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα παρουσιαστεί στους τελικούς. Πρόκειται για καινούριο εγχείρημα, το σίγουρο είναι δεν είναι εύκολο να πετύχεις σε όλους τους τομείς. Μέσα από μια διαδικασία, και αρκετών αλλαγών, όχι μόνο να τον υπολογίζουν και να τον σέβονται άλλοι, ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς είμαστε ακόμα σε διαδικασία ανάλυσης της τακτικής μας, έχουμε μια πρώτη σκέψη, αλλά οι πιο συγκεκριμένες επιλογές θα γίνουν στο τέλος. Έχει πιο βαθύ ρόστερ πλέον».

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε και για την κατάσταση του Λο, ο οποίος παραμένει εκτός προπονήσεων: «Ο Έισι Λο σήμερα το μεσημέρι θα βγει, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Είναι καταπονημένος γιατί είχε πυρετό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο, μέρα με τη μέρα θα δούμε».

Παπανικολάου: «Υπάρχει μάχη...»

Την αποφασιστικότητα των παικτών του Ολυμπιακού και τη συγκέντρωσή τους αποκλειστικά στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό, ανέδειξε ο Κώστας Παπανικολάου στη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του: «Νομίζω πως όταν φθάνεις στους τελικούς και μιλάς για πέντε ματς που κρίνουν τα πάντα δεν σκέφτεσαι τίποτα. Δεν υπάρχει υπεράσπιση τίτλου, υπάρχει μάχη. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στο πρώτο παιχνίδι, πώς θα το κερδίσουμε» τόνισε ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ για τη συγκέντρωση τροφίμων, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη Μητρόπολη Πειραιά… «Είναι πάρα πολύ όμορφο να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίας, το μπάσκετ έχει μεγάλο κοινωνικό πρόσωπο. Άνθρωποι είμαστε όλοι, αυτό το μήνυμα προσπαθούμε όλοι να περάσουμε. Το να ξέρεις πως κάποια ημέρα κάποιος θα χαμογελάσει είναι κάτι πολύ όμορφο».
Οσο για το γεγονός ότι ο αγώνας των αιωνίων πέφτει... πάνω στο ματς της εθνικής ποδοσφαίρου με την Λιθουανία, ο Παπανικολάου αρκέστηκε να πει: «Εμείς είμαστε εδώ μόνο για να παίζουμε μπάσκετ. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Σίγουρα, πάντως, το μπάσκετ χρήζει προσοχής».

Χαλβατζάκης: «Να μην αμαυρωθεί το πρωτάθλημα...»

Την ευχή οι τελικοί να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν χωρίς να αμαυρωθεί το πρωτάθλημα από επεισόδια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματός μας, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά, καλύτερα από ό,τι κάποιοι περίμεναν. Μας έδωσε πολλές συγκινήσεις, υπήρξε αύξηση ενδιαφέροντος και εισιτηρίων. Δεν σημαίνει πως έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας, θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε εν όψει της νέας χρονιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις διοικήσεις όλων των ομάδων και να ευχηθώ οι τελικοί να είναι αντάξιοι των ομάδων και του πρωταθλήματος και πάνω από όλα να διεξαχθούν σε ήπιο τόνο, χωρίς βία.Το σύστημα διεξαγωγής είναι γνωστό από πέρυσι. Οποιαδήποτε ένσταση υπάρχει λαμβάνεται υπόψη για να συζητηθεί. Το σημαντικότερο είναι να ολοκληρωθεί ομαλά το πρωτάθλημα, δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια φέτος, τα κυριότερα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα είναι πολύ άδικο να αμαυρωθεί το φετινό πρωτάθλημα με επεισόδια. Όλα τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε με τη λήξη, για να αποφασίσουμε το καλύτερο. Προς το παρόν τα καταγράφουμε, θα τα συζητήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος».   

Θυμηθείτε την εξέλιξη της συνέντευξης Τύπου.

{coveritlive}41b7f34755{/coveritlive}



Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved