Πέταγαν… φωτιές, έκαναν… βουτιές και τώρα θα «σκουπίσουν»(photos)

Πέταγαν… φωτιές, έκαναν… βουτιές και τώρα θα «σκουπίσουν»(photos)

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ και βγάζοντας απίστευτο πάθος πήρε την νίκη με 81-55 και με την σκούπα στα χέρια πάει στην Νέα Σμύρνη για το 3-0 και την πρόκριση στους τελικούς

Και απόψε στο ΟΑΚΑ επιβεβαιώθηκε το προφανές. Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ, στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, επικράτησε του Πανιωνίου με 81-55 και έκανε το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών. Όσοι από τους «πράσινους» πάτησαν παρκέ έκανα την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο, καταθέτοντας και την ψυχή τους πάνω στο παρκέ. Τρανό παράδειγμα… πάθους η βουτιά του Διαμαντίδη για να σώσει ένα, κατά τα φαινόμενα, χαμένο ριμπάουντ την στιγμή που η διαφορά ήταν στους 22 πόντους, 52-30.
Τώρα οι «πράσινοι» βάζουν στο μυαλό τους το ματς της Δευτέρας, με την σειρά να μεταφέρεται στην Νέα Σμύρνη και τον Παναθηναϊκό να απέχει μόλις μία νίκη από την πρόκριση στον τελικό. Μια πρόκριση που θέλει να πάρει χωρίς να χάσει ούτε μια μέρα.

Μπήκε με... καθυστέρηση στο ματς

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά για να μπει στο… πετσί του ματς και να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στα πρώτα 4:13, ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα με τους Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και Νίκο Παππά (ξεπέρασε το πρόβλημα με τον πυρετό και αγωνίστηκε κανονικά) να οδηγούν τον Πανιώνιο σε double score 5-10.

Η αρχή του τέλους για τον Πανιώνιο

Οι «πράσινοι» όμως από την στιγμή που αποφάσισαν να πατήσουν το πόδι τους στο γκάζι όλα… κύλησαν ιδανικά γι αυτούς. Με την μπάλα να περνάει συνεχώς στο «ζωγραφιστό» και τους Σχορτσανίτη, Γκιστ και Τσαρτσαρή να τελειώνουν τις φάσεις το σκορ έγινε 12-12 στο 8’. Η άμυνα το «τριφυλλιού» σε κάθε φάση γινόταν και πιο σκληρή, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σφαιρόπουλου να βρίσκουν τον δρόμο για το καλάθι με το.. σταγονόμετρο. Την ίδια ώρα οι εξέδρες του ΟΑΚΑ έπαιρναν… χρώμα, αφού ο κόσμος του «τριφυλλιού» έπαιρνε την θέση του και αυτό ήταν το.. έναυσμα για τους παίκτες του Πεδουλάκη. Λάσμε από πλευράς Παναθηναϊκού και Γιάνκοβιτς από πλευράς Πανιωνίου σκόραραν για τις δύο ομάδες με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 17-16.

11-0 σερί και… τέλος

Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε πολύ καλή βραδιά και αυτό πιστοποιήθηκε με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν και οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πραγματοποίησαν σερί 11-0 μέσα σε δύο λεπτά και έφεραν στα… σχοινιά τους «κυανέρυθρους». Ο Γκιστ έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ, ο Ούκιτς «έφτιαχνε» το παιχνίδι και ο «Σόφο» έκανε.. κόλαση την ζωή του Καββαδά. Στο 12’ το σκορ ήταν 28-16 και ο Σφαιρόπουλος έψαχνε τρόπους αντίδρασης. Ο Μπατής με ένα τρίποντο έδωσε ανάσα.. ψυχολογίας στην ομάδα του, 28-19, αλλά ο «Σόφο» ήταν ασταμάτητος και έκανε το 32-19. Τα τελευταία 5 λεπτά ανήκαν δικαιωματικά στον Στεφάν Λάσμε. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» ήταν… μαγικός πάνω στο παρκέ, αφού σκόραρε, τάπωνε και έκανε ότι ήθελε την front line του Πανιωνίου (35-24 στο 16’), ενώ ο Μάικ Μπράμος με πολύ ωραία ενέργεια και ένα ακόμα εύστοχο τρίποντο «έγραψε» το 38-27.

Η ζώνη «έφτιαξε» τον Μπράμος

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Σφαιρόπουλος έβγαλε από το μανίκι του… ζώνη και ο Ραμελ Κάρι στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης έκανε το 40-27 και λίγο αργότερα το 43-27 με το πρώτο του τρίποντο στην βραδιά. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον προπονητή του Πανιωνίου, η συνέχεια ήταν χειρότερη και ο Παναθηναϊκός… καταιγιστικός. Με εκπληκτική άμυνα και πολύ ενέργεια στην επίθεση το σκορ έγινε 52-30, στο 23΄, ύστερα από τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη. Την ίδια ώρα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βούταγε στο παρκέ για μια χαμένη μπάλα, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους και στέλνοντας μήνυμα προς όλους. Μοναδικό… μελανό σημείο του «τιρφυλλιού» ο τραυματισμός του Στεφάν Λάσμε ο οποίος βγήκε από το ματς στο 22΄με ενοχλήσεις στο πόδι. Στην συνέχεια η σκυτάλη του σκοραρίσματος πέρασε στα χέρια του Μάικ Μπράμος ο οποίος μοιάζει να… ξαναβρήκε το «χέρι» του την κατάλληλη στιγμή. Με 5 σερί πόντους το σκορ έγινε 57-37, ενώ μετά ο Ματσούλις με δύο βολές πήγε την διαφορά και πάλι στο +22, 59-37, στο 27’.

Εντυπωσιακό (και το) φινάλε

Ο Παναθηναϊκός «έπνιγε» όλες τις επιθέσεις του Πανιωνίου αναγκάζοντας τον ή να σουτάρει υπό πίεση χρόνου, είτε να μένει με την μπάλα στα χέρια και στην επίθεση ήταν «καυτός». Μάλιστα ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο παίκτης που με δικό του τρίποντο έστειλε την διαφορά στους 25 πόντους κάνοντας το 62-37. Όσο η κλεψύδρα… άδειαζε η διαφορά μεγάλωνε με τον Σχορτσανίτη να κάνει πολύ καλή δουλειά και να ανταμείβεται με θερμότατο χειροκρότημα στο 34΄(69-42) όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε να τον αποσύρει από το παρκέ. Ο Γιαννόπουλος εκμεταλλεύτηκε και αυτήν την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, ο Ρ.Τ. Γκουίν πήρε χρόνο και χειροκρότημα και ο Ούκιτς φρόντισε να κρατήσει την διαφορά σε υψηλά επίπεδα, 77-49, στους 28 πόντους.

Δεκάλεπτα: 17-16, 38-27, 67-41, 81-55

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 9, Μπράμος 15, Κάρι 5, Ματσιούλις 6, Ούκιτς 6, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 5, Γκουίν 2, Ξανθόπουλος 5, Γιαννόπουλος 6

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Πέιν 5, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 10, Αθανασούλας 5, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 2, Παππάς 9, Αγραβάνης 3, Μπούκερ

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού λεπτό προς λεπτό...

{coveritlive}d3c41f8395{/coveritlive}



NBA: Οι Τίμπεργουλβς «ούρλιαξαν» πως θέλουν να γράψουν Ιστορία - Μείωσαν τη σειρά με τους Μάβερικς
NBA: Οι Τίμπεργουλβς «ούρλιαξαν» πως θέλουν να γράψουν Ιστορία - Μείωσαν τη σειρά με τους Μάβερικς
Τελικός Conference League: Πώς θα πάνε οι φίλαθλοι στο γήπεδο - Κλειστοί δρόμοι και ΗΣΑΠ
Τελικός Conference League: Πώς θα πάνε οι φίλαθλοι στο γήπεδο - Κλειστοί δρόμοι και ΗΣΑΠ
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Δείτε «ελεύθερα» και σε live streaming τον αγώνα
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Δείτε «ελεύθερα» και σε live streaming τον αγώνα
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ραντεβού με την ιστορία στην «OPAP Arena»
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ραντεβού με την ιστορία στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved