«Φονιάς» ο Κάρι, «τρέλα» ο κόσμος… εύκολα ο Παναθηναϊκός (photos)

«Φονιάς» ο Κάρι, «τρέλα» ο κόσμος… εύκολα ο Παναθηναϊκός (photos)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 71-80, με τον Ραμέλ Κάρι να «σκοτώνει» από παντού και τους φίλους του «τριφυλλιού» να δίνουν βροντερό παρών στις εξέδρες

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί για την νίκη στα… χαρτιά και απέδειξε πως ήταν το φαβορί και στο… παρκέ. Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα των Αχαιών με 71-80 , με τους προβολείς να πέφτουν πάνω στον Ραμέλ Κάρι. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και… έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο Κάρι πρόλαβε να αποδείξει με το «καλησπέρα» τα… φονικά του ένστικτα και τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους (3/3 δίποντα και 4/6 τρίποντα), όντας πρώτος σκόρερ για την ομάδα του σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Τις εντυπώσεις, όμως, έκλεψε για μία ακόμα φορά και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος φρόντισε να αποδείξει πως και η Πάτρα είναι… πράσινη. Πάνω από 300 φίλοι του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στο πέταλο του κλειστού της Περιβόλας και δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε και να χειροκροτούν την ομάδα τους, ενώ πολλοί φίλοι του «τριφυλλιού» βρέθηκαν διασκορπισμένοι σε όλο το μήκος και το πλάτος του κλειστού.

Με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους», όμως, να έχουν ξεκινήσει νωχελικά το ματς και τους παίκτες του Απόλλωνα να προηγούνται με 4-0. Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε δια χειρός Μπράμος, 4-3 και από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός συνήλθε και..έκανε την δουλειά του. Το 4-0 έγινε 4-10, με το «τριφύλλι» να αναλαμβάνει πλήρως τα ηνία του αγώνα και στο 6’ κατάφερε να ξεφύγει με +9 (6-15) χάρη σε τρίποντα των Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη και δύο εύστοχα σουτ από τα έξι μέτρα των Ούκιτς και Μπράμος.

Η ώρα του Κάρι

Ο Ραμέλ Κάρι, όπως είναι φυσιολογικό ήταν στο… επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τον Αμερικάνο παίκτη να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Μάλιστα με το «καλησπέρα» σούταρε από τη γωνία και ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να δώσει στην ομάδα του τη μεγαλύτερη διαφορά (8-21 στο 9')! Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη και κατάφερε να μειώσει σε 15-23.

Ο Κάρι ήταν… ζεστός στην «παρθενική» του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος και με 5 δικούς του πόντους, αλλά και μία «βόμβα» του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει με 14 πόντους διαφορά (31-17). Οι «πράσινοι» έφτασαν ακόμη και στο +16 (23-39 στο 16’) εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος ήταν ανίκητος μέσα στο «ζωγραφιστό», τελειώνοντας το πρώτο μέρος (23-45) με 10 πόντους στο ενεργητικό του.

Χωρίς προβλήματα μέχρι το τέλος

Ο Κάρι ξεκίνησε βασικός στο δεύτερο ημίχρονο και δικαίωσε στον προπονητή του. Μπορεί να αστόχησε στο πρώτο σουτ που επιχείρησε, ωστόσο απάντησε με το τρίτο του εύστοχο τρίποντο, ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό (2/2) και ένα εύστοχο σουτ από τα έξι μέτρα κάνοντας το 43-59 στο 26’. ‘Αξιος συμπαραστάτης του Κάρι, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στο 49-64, που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη με 71-80.

Δεκάλεπτα: 15-23, 23-45, 49-64, 71-80

Απόλλωνας (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 16, Αργυρόπουλος, 11, Γκραντ 16, Θανόπουλος 8, Λιανός 6, Πέτροβιτς 5, Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιβερ 3, Ζαφείρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 4

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 10, Κάρι 18, Ματσιούλις 3, Ούκιτς 7, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 6, Διααμντίδης 7, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}a9e3761f24{/coveritlive}



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved