Ραμπότας: «Έτσι γνώρισα τον Γκάλη»

Ραμπότας: «Έτσι γνώρισα τον Γκάλη»

Ο προσωπικός γυμναστής του Νίκου Γκάλη, για αρκετά χρόνια, μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για το πώς είχε γνωριστεί με τον μυθικό παίκτη της «χρυσής εποχής» του ελληνικού μπάσκετ.

«Με το μπάσκετ εγώ δεν είχα καμία σχέση, ήμουν προπονητής της Εθνικής στίβου όταν με βρήκε ο Γιάννης Ιωαννίδης στο Καυτανζόγλειο και μου ζήτησε το 1983 να αναλάβω την εκγύμναση του Αρη. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία καθώς την επόμενη σεζόν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο Γιώργος Ραμπότας και πρόσθεσε:

«Εκεί γνωρίστηκα με τον Γκάλη. Μου έκανε εντύπωση η προσωπικότητά του, ήταν φοβερά εγωιστής, δεν ήθελε να χάνει ούτε στο ζέσταμα που λέει ο λόγος. Γνώριζε πως είχε το χάρισμα και όταν κατάλαβε και τη μεγάλη σημασία και τον ρόλο της φυσικής κατάστασης εκτινάχθηκε. Ηθελε να ξεπερνάει τον εαυτό του, δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος. Κολλήσαμε, γίναμε φίλοι, κάναμε παρέα, αυτός με πάντρεψε, αυτός βάφτισε την κόρη μου».

Ο Γιώργος Ραμπότας ανέφερε ακόμα ότι: «Νίκος όταν βρισκόταν μπροστά από τα φώτα φορούσε μια αόρατη μάσκα, δεν ήθελε να φαίνεται ευάλωτος, δεν ήθελε επίσης να τον εκμεταλλεύονται, κατά τα άλλα και τις πλάκες του έκανε και συμμετείχε και ξεκαρδιζόταν από τα γέλια με αστεία συμπαικτών του. Αυτή η γιορτή έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό, λυπάμαι που ακόμη δεν τον έχει τιμήσει η εθνική ομάδα. Πολύς κόσμος προσπάθησε να τον εκμεταλλευθεί και να κερδίσει από αυτόν. Κι εγώ κέρδισα από τον Γκάλη, αν δεν τον γνώριζα θα ήμουν ένας προπονητής της Εθνικής στίβου. Βέβαια του πρόσφερα κιόλας. Δεν θέλω να αναφερθώ στο τι μεσολάβησε σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι η στιγμή όταν έχουμε μπροστά μας μια γιορτή που αφορά τον Νίκο, την οποία του εύχομαι να χαρεί και να απολαύσει».

Τέλος, για τη γιορτή και το αν θα παραστεί, απάντησε: «Δεν θα πήγαινα στην εκδήλωση ακόμη κι αν με καλούσε. Αν ήμουν στη θέση του, θα με καλούσα. Ισως να παραστεί σε αυτή τη γιορτή η κόρη μου, την οποία βάφτισε, για να δει τον νονό της. Δεν μετάνιωσα για το βιβλίο που έγραψα για τον Νίκο και όσα έζησα δίπλα του. Εγραψα όλη την αλήθεια γι' αυτόν τον τεράστιο αθλητή, του οποίου την αξία ουδέποτε τόλμησε να αμφισβητήσει κάποιος».



Δύο αγωνιστικές στον Αλέγκρι
Δύο αγωνιστικές στον Αλέγκρι
ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
Αταμάν:"Πολύ υψηλό I.Q. ο Σαμοντούροβ"
Αταμάν:"Πολύ υψηλό I.Q. ο Σαμοντούροβ"
Basket League: Με Κατσίβελη ο Άρης στην Πάτρα
Basket League: Με Κατσίβελη ο Άρης στην Πάτρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved