Σλούκας: «Έχουμε μεγάλες πιθανότητες»

Σλούκας: «Έχουμε μεγάλες πιθανότητες»

Με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Euroleague θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Λονδίνο, όπως τόνισε ο Κώστας Σλούκας.

Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» τόνισε στην εφημερίδα «Sportday» πως η ομάδα του έχει αποδείξει φέτος πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, αν και δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα με τους πιο έμπειρους Ρώσους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σλούκα:

Πώς είναι τα συναισθήματα λίγες μέρες πριν από το φάιναλ φορ και ενώ εκτός των άλλων προέρχεστε από ένα πρωτόγνωρο αγωνιστικό καθεστώς με τη διεξαγωγή 14 παιχνιδιών στο Top 16 (από 6 που ήταν μέχρι πέρυσι);

«Πρέπει κατ' αρχάς να πούμε ότι είναι τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό η παρουσία στην τετράδα. Πέρυσι κατακτήσαμε τον τίτλο και είναι δύσκολο για την πρωταθλήτρια ομάδα να πηγαίνει την επόμενη σεζόν στο Final 4. Το κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας κι αποκτά μεγαλύτερη αξία η πρόκριση από τη στιγμή που έχουμε δώσει φέτος πολλά περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Αυτό που αισθανόμαστε είναι ανυπομονησία και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Με την ΤΣΣΚΑ δεν έχετε παίξει φέτος. Την έχεις δει, όμως, στην τηλεόραση, ξέρεις πάνω-κάτω πώς είναι. Πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι, τη στιγμή που επιπλέον έχετε και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

«Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες σε όλες τις ομάδες για την κατάκτηση της "κούπας". Η ΤΣΣΚΑ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ μεγάλο μπάτζετ και διαθέτει φοβερή εμπειρία. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί ότι έχουμε εμείς πιθανότητες να τους χτυπήσουμε σε αδύνατα σημεία και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε τη μεγάλη εμπειρία που έχουν αυτοί. Αλλά εμείς μπορούμε να τρέξουμε καθώς έχουν βαριά κορμιά».

Πέρυσι στον τελικό της Ευρωλίγκας είχατε κάνει το θαύμα, επιστρέφοντας από το -19. Αυτό πόσο έχει χαλυβδώσει τον χαρακτήρα σας;

«Αυτή η ομάδα έχει δείξει από πέρυσι χαρακτήρα σε μεγάλα παιχνίδια. Έχουμε γυρίσει ματς από το πουθενά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και από κει και πέρα χρειαζόμαστε και λίγο τύχη για να τα καταφέρουμε. Έχουμε μεγάλες πιθανότητες».

Έχετε «γυρίσει» πολλά ματς. Στο πέμπτο παιχνίδι με την Εφές κι όταν οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 15 πόντους, φοβήθηκες ότι μπορεί να χαθεί η νίκη και η πρόκριση;

«Να πω κατ' αρχάς ότι με τον τρόπο που χάσαμε το τέταρτο ματς στην Πόλη, φοβήθηκα ότι θα ερχόντουσαν εδώ και τουλάχιστον στο ξεκίνημα θα πετύχαιναν μεγάλα σουτ. Ήμασταν αγχωμένοι, μας ξέφυγαν με 15 πόντους. Δεν μπορώ να πω ότι σκέφτηκα πως όλα εκείνη τη στιγμή τελειώνουν. Εκείνη την ώρα παίζεις και προσπαθείς για το καλύτερο. Εν τέλει, γυρίσαμε ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι, φάνηκε για μία ακόμη φορά ο χαρακτήρας και το μέταλλό μας».

Διάφορα πράγματα έχουν ακουστεί για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που διαδέχθηκε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Τα γνωρίζεις, ποια είναι η τοποθέτησή σου;

«Η φιλοσοφία είναι πάνω-κάτω η ίδια. Δεν υπάρχει, ωστόσο, θέμα σύγκρισης. Δεν μπορείς να συγκρίνεις κάποιον που έχει πολλά χρόνια στον χώρο και με μεγάλη εμπειρία με έναν νεότερο, που προσαρμόζεται πολύ πιο εύκολα. Η ομάδα πηγαίνει προετοιμασμένη σε κάθε παιχνίδι. Είναι έτοιμη να κερδίσει οπουδήποτε και οποιονδήποτε».

Τι νιώθεις μετά από τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό;

«Δεν ξέρω ποια εξέλιξη θα είχα αν δεν ερχόμουν στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα νιώθω δικαίωση για τους κόπους μου, αλλά βέβαια και για την επιλογή μου να έρθω σε ένα τόσο μεγάλο σωματείο».

Έχεις πετύχει ήδη πολλά καθοριστικά καλάθια για την ομάδα σου. Είσαι έτοιμος να κάνεις το ίδιο και στο Λονδίνο;

«Προσπαθώ και θα προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι μπορώ για τον Ολυμπιακό. Ό,τι μου ζητηθεί από τους προπονητές μου. Ελπίζω να ευστοχήσω όταν χρειαστεί. Πάνω από όλα, όμως, είναι, όπως λέω συνέχεια, η ομάδα. Αν κερδίζει αυτή, όλα είναι καλά».



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved