Επαγγελματίας σε… όλα του

Επαγγελματίας σε… όλα του

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Α1 με μια… επαγγελματική νίκη, επικράτησε του Κολοσσού με 93-77 και απέδειξε πως έχει αφήσει πίσω του την Ευρωλίγκα.

Στόχος του Παναθηναϊκού στον σημερινό αγώνα δεν ήταν άλλος από το να επιστρέψουν οι «πράσινοι» στην Α1 με τον καλύτερο τρόπο. Με μια νίκη δηλαδή που θα συνοδευόταν από την μια πολύ καλή εμφάνιση και θα έπειθε πως οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχουν αφήσει πίσω τους, όσα προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.  Και το τελικό σκορ, 93-77,  αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, πέτυχαν τον στόχο τους και βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Στον δρόμο του νταμπλ. Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό οι Σχορτσανίτης (21 π και 7ρ), Ματσιούλις (16π) και Διααμντίδης (11 π, 10 α) που έκαναν τα πάντα πάνω στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις ορέξεις του από την αρχή του αγώνα. Ο «Άρτζι» έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του με το «καλησπέρα» (πενταδάτος ο Σκορδίλης, ακολούθησαν Γιαννόπουλος, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης) και ο Παναθηναϊκός από το τρίτο λεπτό και μετά άρχισε να παίζει… μπάσκετ.

Οι παίκτες του Κολοσσού με τους Όσμπι και Καλαμπόκη να… τραβούν κουπί στην επίθεση, προηγήθηκαν με 4-7, αλλά όταν πέρασε στο παρκέ ο «Σόφο» στην θέση του (καλού σε γενικές γραμμές) Σκορδίλη όλα άλλαξαν. Το σκορ έγινε 6-7 πολύ γρήγορα, ενώ ακολούθησαν και 2 συνεχόμενα τρίποντα από Γκιστ και Ούκιτς που έκαναν το 12-7 στο 5’. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός άνοιγε την διαφορά, αν και οι Ροδίτες προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ (19-15 με τον Καλαμπόκη), με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 23-15 ύστερα από μια πάρα πολύ ωραία συνεργασία των Γιανναόπουλου και Σχορτσανίτη.
 
Με τρεις κοντούς και τον Ματσιούλις στο «4»

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησαν και τα… πειράματα. Ο Ματσιούλις βρέθηκε στο «4» για αρκετή ώρα, αφού ο προπονητής του έπαιξε για αρκετό διάστημα με τρία γκαρντ. Είτε με Ούκιτς, Διαμαντίδη, Μπράμο, είτε με τον Ξανθόπουλο στην θέση του ομογενούς γκαρντ. Ο Κολοσσός έκανε ένα σερί 0-5 με τον Χάτεν, με τον Μάρκους Μπανκς να περνάει στον πάγκο και να βλέπει από εκεί το υπόλοιπο ημίχρονο.  Από εκεί και έπειτα, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα. Ο Χάρης Γιαννόπουλος έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι σε όλους τους τομείς, ενώ ο Γκιστ (11π  στο ημίχρονο) ήταν αυτός που οδηγούσε επιθετικά την ομάδα του, με τα γκαρντ του «τριφυλλιού» να «διαβάζουν» πολύ καλά τα… κενά στην ζώνη και να πηγαίνουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 43-35.  

Ανάλογη και η συνέχεια στο δεύτερο μέρος εκεί όπου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης. Με το ξεκίνημα οι «πράσινοι» σημείωσαν δύο τρίποντα με τους Διαμαντίδη και Μπράμος, κάνοντας την ζημιά στην ζώνη του Φραγκιά με την διαφορά να πηγαίνει στο +14, 50-36. Οι Ροδίτες μείωσαν σε 50-43, αλλά Ματσιούλις και «Σόφο» ήταν.. ασυγκράτητοι και άνοιξαν και πάλι την διαφορά στους 18 πόντους, 64-46. Οι παίκτες του Φραγκιά προσπάθησαν μα μαζέψουν την διαφορά και το  68-56 ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η καρδιά στη… θέση της

Το μόνο που αξίζει… αναφοράς στην τέταρτη περίοδο είναι ο τραυματισμός του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» σε μια… κόντρα μεταξύ πολλών παικτών στο 32’ χτύπησε το δεξί του χέρι με αποτέλεσμα να ζητήσει άμεσα αλλαγή. Η καρδιά όλων, όμως, πήγε στην θέση της 3 λεπτά αργότερα, όταν ο παίκτης του «τριφυλλιού» πέρασε και πάλι στο παρκέ χωρίς να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει υψηλό ρυθμό στην άμυνα, ενώ στην επίθεση έβρισκε εύκολα τον δρόμο για το καλάθι του Κολοσσού με το τελικό 93-77 να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του αγώνα.
 
Δεκάλεπτα: 23-15, 43-35, 68-56, 93-77

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 21, Μπράμος 12, Ματσιούλις 16, Ούκιτς 9, Λάσμε, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 11, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Γεωργαλής, Κουμπούρας 13, Χάτεν 7, Καλαιτζής 4, Βουγιούκας 2, Καλαμπόκης 11, Κουκούλας 4, Ματσάμας, Νάντζφει 5, Λάνγκφορντ 6, Κάπελαν 7, Όσμπι 17



Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved