Γιαννάκης: «Μας οδηγούσε όλους ο Γκάλης»

Γιαννάκης: «Μας οδηγούσε όλους ο Γκάλης»

Με τα πλέον κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον πρώην συμπαίκτη του στον Άρη και την Εθνική Ελλάδας, Νίκο Γκάλη, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο νυν προπονητής της Λιμόζ θα βρίσκεται στις 7 Μαΐου στο Αλεξάνδρειο, στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του «γκάνγκστερ» η ΚΑΕ Άρης. Με δηλώσεις του στο Arena 89.4 θυμήθηκε τη συνύπαρξή του με το Νίκο Γκάλη και τον αποθέωσε ως παίκτη. Μίλησε, επίσης, για το ελληνικό μπάσκετ αλλά και το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Κίνας, όπως ακούστηκε πρόσφατα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: «Είναι τιμή για εμάς να παρευρεθούμε στο μεγάλο φιλικό. Μου τηλεφώνησαν οι άνθρωποι του Άρη και το δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά. Ο Νίκος έκανε απίστευτα πράγματα για το μπάσκετ, βοήθησε πολλά παιδιά κι έδωσε κίνητρα και θέληση για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους πολλοί άνθρωποι. Τον τιμούμε και δίνουμε κίνητρο να θυμηθούμε όλοι και οι παλιοί και οι νεότεροι τι έκανε ο Νίκος για το ελληνικό μπάσκετ. Έκανε πράγματα και θαύματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε και θυμίσουμε στον κόσμο τις ανεπανάληπτες στιγμές που είχαμε ζήσει τότε».

Για τη συμμετοχή του στο φιλικό, που θα γίνει κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης: «Για εμένα είναι τεράστια τιμή και απίστευτη συγκίνηση να παρευρεθώ στο γήπεδο. Τότε παίζαμε παιχνίδια με σπουδαίους αντιπάλους. Ο Νίκος ήταν αυτός που τους κέρδιζε όλους, ήταν ασταμάτητος! Ο αντίπαλος προπονητής έλεγε να τον μαρκάρουν από το δεξί χέρι, αυτός τους νικούσε πάλι με το δεξί χέρι. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Για τον Άρη και τη φετινή προσπάθειά του: «Ο Άρης κάνει ωραία προσπάθεια να πετύχει, να βελτιώσει την ομάδα και τα προβλήματα που έχει. Έχει δυνατότητες και χρειάζεται ανθρώπους να συνεργαστούν και να συμπαρασταθούν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Ο Άρης είναι μέσα στην καρδιά των περισσοτέρων ανθρώπων και σχεδόν όλων των Ελλήνων. Εμείς τότε περιμέναμε την Πέμπτη με προσμονή και διάθεση. Δεν ξεχνάω ποτέ όταν βρισκόμουν με τους φίλους μου από την Αθήνα κι έχαναν το βράδυ τους για να είναι κάθε Πέμπτη στο γήπεδο και μετά το παιχνίδι υπήρχε συνάντηση στο Καραμπουρνάκι, όπου συνεχιζόταν το γλέντι. Ήταν κάτι το μοναδικό αυτό που ζούσαμε».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Κάνει βήματα προόδου, υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να βοηθήσουν και την εθνική ομάδα, ενώ θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ το γεγονός ότι δουλεύουμε αρκετοί προπονητές και παίκτες εκτός Ελλάδας. Οι εμπειρίες είναι μεγαλύτερες».

Για τους στίχους «Με το Γκάλη, το Γιαννάκη, το Φιλίππου και τα άλλα παιδιά»: «Με συγκινεί αυτό το τραγούδι, ανατρίχιασα τώρα που το άκουσα. Θυμήθηκα εκείνες τις μεγάλες στιγμές. Ο Γκάλης μας οδηγούσε όλους σε μεγάλες επιτυχίες, για αυτό αξίζει τη μεγαλύτερη τιμή από όλο τον κόσμο του μπάσκετ και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού».

Για τους φιλάθλους του Άρη: «Ευχαριστούμε τον κόσμο, γιατί την περίοδο που θέλαμε να αναδείξουμε το μπάσκετ μας αγκάλιασε κι εμείς τους χαρίσαμε τις καλές στιγμές που περάσαμε. Τώρα, στο φιλικό, θα πρέπει να τιμήσουμε το Νίκο που έκανε πολλά για όλους, και για εμάς και για τους φιλάθλους. Χαίρομαι που θα είμαι εκεί, σε αυτή τη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Κίνας: «Δεν ξέρω τίποτα, εγώ δουλεύω για τη Λιμόζ και είμαι αφοσιωμένος σε αυτή τη δουλειά».



ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved