Και τώρα… πρόκριση

Και τώρα… πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την υποχρέωση με τον καλύτερο τρόπο, αφού πήρε μια εύκολη νίκη επί του Περιστερίου με 85-60 και είναι πανέτοιμος για το «διπλό» στο Μπάμπερκ που θα τον «στείλει» στους «8» της Ευρωλίγκας

Με συνοπτικές διαδικασίες και με έναν πολύ απλό τρόπο ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ επι του Περιστερίου με 85-60.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε να κρατήσει εκτός δωδεκάδας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ κατάφερε να ξεκουράσει παίκτες που το έχουν ανάγκη και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε άλλους που δεν είχαν πατήσει και.. πολύ παρκέ.

Πλέον οι «πράσινοι» στρέφουν την συγκέντρωσή τους στον… τελικό με την Μπάμπεργκ, την Πέμπτη το βράδυ στην Γερμανία. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» πάνε στην Γερμανία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θέλουν την νίκη για να «τσεκάρουν» και μαθηματικά το εισιτήριό τους για τους «8» της Ευρωίγκας.

Αγώνας με ιδιαιτερότητες

Ο σημερινός αγώνας αν μη τι άλλο ήταν… ιδιαίτερος. Το ΟΑΚΑ άδειο, ο Διαμαντίδης στον πάγκο με πολιτικά και την πεντάδα του Παναθηναϊκού αποτελούσαν οι Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Το σκηνικό ήταν από μόνο του… νωθρό και αυτό έκανε ολίγον δύσκολη την αποστολή του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο δίλεπτο και με το σκορ στο 0-0 ο Πεδουλάκης απέσυρε τον Λάσμε και πέρασε τον «Σόφο» και, εκ του αποτελέσματος, οι «πράσινοι» πήραν μπροστά.

Στην επόμενη επίθεση ο Ματσιούλις με τρίποντο έκανε το 3-0, ενώ 4:15 από την έναρξη του αγώνα η ομάδα του Τζίμη Κουστένη πέτυχε το πρώτη της καλάθι δια χειρός Νώντα Παπαντωνίου, 5-2. Μετά από 4 εύκολους πόντους του Σχορτσανίτη και του Γκιστ από το «ζωγραφιστό», 9-2 στο 5’, ανέλαβε δράση ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 8 πόντους (1/2 βολές, 2/3 δίποντα και ¼ τρίποντα) και ουσιαστικά «οδήγησε» την ομάδα του στο 17-6 του δεκαλέπτου, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να κάνει εντυπωσιακή δουλειά πάνω στον Σμους Πάρκερ τον οποίο είχε κρατήσει στο μηδέν.   

Τον έβαλε στην θέση του ο «Σόφο»

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος φρόντισε να κάνει το χρέος του και να τελειώνει γρήγορα το… ματσάκι παίζοντας πολύ σοβαρά και συγκεντρωμένα στην άμυνα. Όμως, το παιχνίδι λίγο έλειψε να πάρει… φωτιά μετά τους πέντε σερί πόντους του Μάρκους Μπανκς, 22-10. Ο Παπαντωνίου συνέχιζε να παίζει… βρώμικα και να χρησιμοποιεί τους αγκώνες του με επικίνδυνο τρόπο (είχε ήδη χτυπήσει τον Τσαρτσαρή) και ένα χτύπημα πάνω στον Σχορτσανίτη… εξαγρίωσε τον σέντερ του Παναθηναϊκού. Ο «Σόφο» του είπε κάτι… στ αυτί, ο Παπαντωνίου διαμαρτυρόταν στους διαιτητές με τον παίκτη του «τριφυλλιού» να του λέει «Κόψτ το με τους αγκώνες μαλ…νο. Παίζω 10 χρόνια και αυτά τα πράγματα δεν τα κάνω». Οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή τον σέντερ του Παναθηναϊκού, αλλά ο Παπαντωνίου αστόχησε και στις δύο βολές.

«Ζεστάθηκε» ο Μπράμος, το.. βιολί του ο Ούκιτς

Ο Μπάμος ήτα «ζεστός» και ο Παναθηναϊκός έκανε το 29-10 στο 15’, ενώ ο Μάντζαρης μετά από 4 λεπτά… ανομβρίας για την ομάδα του έκανε το 29-11 με μία ελεύθερη βολή. Με νέο τρίποντο από τον Μπράμος η διαφορά πήγε στην μεγαλύτερη τιμή της, 34-11, ενώ ο Ούκιτς με ένα ακόμα από τα κλασικά του πλέον buzzer beater διαμόρφωσε το 40-18 με γκολ-φάουλ που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το πήρε πάνω του ο Λάσμε

Ο Αργύρης Πεδυολάκης στην τρίτη περίοδο συνέχιζε να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που τον είχαν ανάγκη, με τον Παναθηναϊκόα χαλαρώνει κάπως τον ρυθμό. Σε… φυσιολογικά, πάντως, επίπεδα. Ο Λάσμε πήρε πάνω του το την επίθεση της ομάδας του και με ένα προσωπικό σερί 8-0 μετέτρεψε το σκορ από 44-23 σε 52-23. Μετά από το ρεσιτάλ του σέντερ του Παναθηναϊκού σκόραρε ο Μπράμος ια τρεις, 55-29 και ο Μίτσελ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην επόμενη επίθεση.  Ο Λάσμε όμως, συνέχισε να είναι «ζεστός» και με ένα ακόμα καλάθι έκανε το 57-34, ενώ ο Βασίλης Ξανθόπουλος με κλέψιμο πάνω στον Παπαντωνίου έκανε το 59-34 και ο Ούκιτς με ένα ακόμα buzzer διαμόρφωσε το 61-34.

Μέσα και ο Διαμαντάκος

Η συνέχεια ήταν ελφαρώς… διαφορετική αφού οι παίκτες του Περιστερίου εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα των «πράσινων» και με σερί 0-11  μείωσαν σε 64-47, αλλά ο Μάικ Μπράμος με την είσοδό του στο παρκέ πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο (το τέταρτο αποψινό του), ενώ λίγο αργότερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο Μάρκους Μπανκς με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το  73-51 στο 35’. Στα τελευταία λεπτά το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν η «παρθενική» εμφάνιση του Γιώργου Διαμαντάκου με την φανέλα του «τριφυλλιού». Ο νεαρός σέντερ 2:35 πριν από την λήξη πάτησε παρκέ και πήρε το… βάπτισμα του πυρός.

Δεκάλεπτα: 17-6, 40-18, 61-34, 85-60

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 4, Μπράμος 14, Ματσιούλις 7, Διαμαντάκος, Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 6, Μπανκς 19, Ξανθόπουλος 10, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 18, Κομποδιέτας 7, Πάρκερ 10, Κανονίδης 6, Ψαρόπουλος , Μάντζαρης 6, Μίτσελ 9, Χάινς, Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Λάκκα 2ς, Ζούμπος

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

{coveritlive}65e709e2f9{/coveritlive}



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved