«Ο χρόνος είναι υπέρ μας»

«Ο χρόνος είναι υπέρ μας»

Ο Άλεξ Μάριτς αισθάνεται ήδη πολύ καλύτερα, ωστόσο δεν είναι σε θέση να απαντήσει πότε ακριβώς θα επιστρέψει.

Ο Σερβοαυστραλός σέντερ του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αυτή την περίοδο κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης, αλλά δεν ξέρει πότε θα επανέλθει. Αναφέρθηκε επίσης σε όλους όσοι τον στήριξαν, καθώς και στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. «Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα», εξήγησε. Αναλυτικά τα όσα είπε...

-Σε περιπτώσεις μακράς απουσίας από την αγωνιστική δράση λένε ότι ο καλύτερος γιατρός είναι ο ίδιος ο αθλητής. Υπό αυτό το πρίσμα κρίνεις ότι πλησιάζει η επιστροφή σου στους αγώνες του Παναθηναϊκού;
«Θα σας απαντήσω όπως ακριβώς το αισθάνομαι. Αν μια μέρα ξυπνήσω και νοιώθω καλά, και αυτό εξακολουθήσει να συμβαίνει δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε ημέρες, αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαι έτοιμος για να επιστρέψω στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Ειλικρινά όμως δεν έχω ιδέα πότε θα έλθει εκείνη η ώρα».

-Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση του τραυματισμού σου στον τρικέφαλο;
«Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο στάδιο της ενδυνάμωσης. Δουλεύω με τις ώρες στο γυμναστήριο, παρέα με τον γυμναστή της ομάδας Σάββα Αρώνη, ώστε να δυναμώσει το χέρι μου και να μπορέσω κάποια στιγμή να μπω σε φουλ ρυθμό στις προπονήσεις της ομάδας».

-Η είδηση πάντως ότι τις τελευταίες ημέρες συμμετέχεις έστω και στο ζέσταμα μαζί με τους συμπαίκτες σου στις προπονήσεις αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τον σύλλογο. Τι ακριβώς σου επιτρέπεται να κάνεις αυτή την περίοδο;
«Ως τώρα δεν κάνω πολλά πράγματα στις προπονήσεις. Ντριμπλάρω, πασάρω, δεν κάνω πολλά. Δεν θέλω να πιέσω το χέρι μου. Μέρα με τη μέρα αισθάνομαι καλύτερα και εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα προπόνησης. Κάπως έτσι, αργά, αλλά σταθερά».

-Έχει συμβεί ξανά στην καριέρα σου να μείνεις τόσο καιρό εκτός δράσης;
«Όχι, είναι η πρώτη φορά που μένω τόσο καιρό εκτός δράσης, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συμβαίνουν σε πολλούς αθλητές και οι δυνατοί τα ξεπερνούν και συνεχίζουν τη καριέρα τους».

-Πώς κύλησε όλος αυτός ο καιρός; Δύο απανωτά χειρουργεία, αποθεραπεία, αποκατάσταση, αγωνία για την επιστροφή...
«Ήταν δύσκολη περίοδος, αλλά ένας αθλητής πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα, και για τα καλά και για τα άσχημα. Δεν γίνεται σε μια ολόκληρη αθλητική διαδρομή να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις. Πρέπει να είσαι δυνατός, πνευματικά και σωματικά, για να μπορείς να αντέξεις αυτές τις δοκιμασίες και το σημαντικότερο: να καταφέρεις να επιστρέψεις δριμύτερος».

-Από τον τρόπο από τον οποίο μιλάς και από τις εκφράσεις σου καταδεικνύεται ότι δεν σε έχει πάρω από κάτω;
«Κάνω ό,τι μπορώ για αυτό. Όχι μόνο εγώ. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου, οι παράγοντες του συλλόγου, όλοι με έχουν στηρίξει πολύ σε όλη αυτήν την περιπέτεια που περνάω και θέλω να τους ευχαριστήσω δημοσίως. Με τη συμπεριφορά τους κάνουν την κατάσταση πιο ευχάριστη και με βοηθούν να είμαι υπομονετικός».

-Εκτιμάς ότι η υπομονή... οδεύει προς το τέλος; Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναρωτιούνται αν θα είσαι σε θέση να βοηθήσεις την ομάδα σου στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα που θα αρχίσουν στις 22 Μαρτίου. Τα σκέφτεσαι όλα αυτά;
«Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξέρω. Το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης θα σταματήσει μόνο όταν αισθανθώ καλά και είμαι έτοιμος για την επιστροφή μου. Δεν σκέφτομαι την πρεμιέρα των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, παρά μόνο το ημερήσιο πρόγραμμα με τους γυμναστές και τους φυσικοθεραπευτές της ομάδας. Το αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να αναρωτιέται πότε θα γυρίσω στη δράση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω απάντηση. Όταν καταλάβω ότι είμαι απολύτως έτοιμος θα απευθυνθώ στον γιατρό και θα του πω γιατρέ είμαι ΟΚ τώρα, μπορώ να προπονηθώ με την υπόλοιπη ομάδα. Για να ανάψει όμως το πράσινο φως θα πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι. Οι γιατροί, οι φυσικοθεραπευτές και εγώ. Η απόφαση θα ληφθεί από κοινού».

-Παρακολουθώντας την πορεία του Παναθηναϊκού -αναγκαστικά εκ του μακρώθεν- εκτιμάς ότι η ομάδα σου, με ή χωρίς εσένα στη σύνθεσή της, θα είναι σε θέση να εκθρονίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα;
«Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι, με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα της Α1, και μετά θα μπούμε στη μάχη των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο για να δουλέψουμε και να εμφανιστούμε έτοιμοι στη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved