Ολυμπιακός: Πήρε τη νίκη, όχι τη διαφορά

Ολυμπιακός: Πήρε τη νίκη, όχι τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το «Palaestra», κερδίζοντας με 68-67 τη Σιένα, αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στο ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με δύο πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου, στο φαληρικό στάδιο. Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας δοκιμάστηκαν στην Ιταλία και κατάφεραν να μείνουν όρθιοι απέναντι στους παίκτες του Λούκα Μπάνκι, χωρίς ωστόσο να πάρουν και τη διαφορά ώστε να έχουν πλεονέκτημα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου τους. Ακόμα κι έτσι, πάντως, έκαναν σημαντικό βήμα για πρόκριση στα πλέι οφ.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε δυνατά και με τον Έισι Λο να χτυπάει την άμυνα της Σιένα στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε με 8-2 στο 4’. Ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στους 8 πόντους (4-12), αλλά η ιταλική ομάδα άρχισε να βρίσκει με το πέρασμα της ώρας τα πατήματά της και μείωσε σε 12-11 στο 7’, με πρωταγωνιστές τους Κριστιάν Κανγκούρ και Ματ Τζάνινγκ. Παρά τις λύσεις που έδωσαν οι Κώστας Παπανικολάου και Γκιόργκι Σερμαντίνι η άμυνα ζώνης με προσαρμογές της Σιένα έκανε δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών, με αποτέλεσμα να βρεθούν να χάνουν με 18-17 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Σιένα ήταν ανώτερη στο πρώτο τετράλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου. Εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Ολυμπιακού από τα 6,75μ. κι έχοντας σε καλή βραδιά τον Κρίστιαν Κανγκούρ η πρωταθλήτρια Ιταλίας προηγήθηκε με 28-23 στο 14ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση και μοιραία βρέθηκαν να χάνουν με δέκα πόντους (36-26) στο 18’. Σε εκείνο το σημείο ο Πέρο Άντιτς με σουτ τριών πόντων και ο Κάιλ Χάινς με λέι απ φρόντισαν να ξεκολλήσουν την ομάδα τους στο σκορ, για να μειωθεί η διαφορά στους πέντε πόντους (36-31). Ο Σκοπιανός, μάλιστα, συνέχισε να δίνει λύσεις και από τα δικά του χέρια ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μειώσει στον έναν πόντο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (37-36).

Ο Πέρο Άντιτς ήταν ο παίκτης που συνέχισε να δίνει λύσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (40-39). Τα τρία φάουλ του Βασίλη Σπανούλη και του Τζος Πάουελ, όμως, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Μπόμπι Μπράουν άρχισε να ανεβάζει «στροφές» στην απόδοσή του έδωσαν αβαντάζ στη Σιένα που προηγήθηκε με 47-39 στο 24’. Ο Κώστας Σλούκας ήρθε να δώσει λύσεις και από τα δικά του χέρια ο Ολυμπιακός μείωσε σε 47-42, αλλά τα λάθη στην επίθεση συνέχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να τα εκμεταλλευτούν και να προηγηθούν με 53-44 στο 28ο λεπτό. Η Σιένα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, που έληξε με 54-49.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και με πρωταγωνιστή τον Κάιλ Χάινς μείωσε αρχικά σε 54-53, ενώ λίγο αργότερα πέρασε μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη (54-56). Το τέταρτο φάουλ του αρχηγού του ήταν πολύ άσχημο νέο, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρίσκαρε και τον διατήρησε στο παρκέ. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να ανεβάζει απόδοση και ξέφυγε με 61-56 στο 35’ και 63-58 δύο λεπτά αργότερα, αλλά με σουτ τριών πόντων ο Ντέιβιντ Μος μείωσε άμεσα σε 63-61. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την κατάσταση πάνω του και με καλάθι και φάουλ έγραψε το 68-61, 1,48’’ πριν από τη λήξη, δίνοντας προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό.

Η Σιένα επιχείρησε να γυρίσει το ματς, μείωσε σε 68-67, αλλά μέχρι εκεί, αφού δεν κατάφερε να κλέψει τη νίκη από τα χέρια της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να καλύψουν και τους δύο πόντους της ήττας τους στο ΣΕΦ (72-74) κι έτσι θα έχουν μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε του ΣΤ’ Ομίλου.

Δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68.
Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 8, Εζέ 6, Καραρέτο 3 (1), Κανγκούρ 14 (2), Σανικίντζε 2, Όρτνερ 5, Τζάνινγκ 14 (3), Χάκετ 4 (1), Μος 11 (3).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 7, Άντιτς 9 (3), Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 8, Σλούκας 11 (1), Πάουελ, Πέρκινς, Παπανικολάου 11 (3).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Σιένα - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}d944992343{/coveritlive}



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved