All Star γιορτή του μπάσκετ στην Πάτρα (photos)

All Star γιορτή του μπάσκετ στην Πάτρα (photos)

Το ελληνικό μπάσκετ γιόρτασε σε μια πόλη που λατρεύει το μπάσκετ, με τους Πατρινούς να «αγκαλιάζουν» το 20ό All Star Game 2013 OΠΑΠ και τους παίκτες να προσφέρουν από την πλευρά τους πλούσιο θέαμα, «αποζημιώνοντας» όλους όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο.

Μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ, στο κατά κοινή παραδοχή όλων όσοι συμμετείχαν πιο καλά οργανωμένο All Star των τελευταίων ετών, με τους ξένους να παίρνουν τη νίκη στον αγώνα επίδειξης με 131-125 έναντι των Ελλήνων, τον Γιώργο Δέδα να κερδίζει το διαγωνισμό τριπόντων και τον Πέτγουϊ να κατακτά τον τίτλο στα καρφώματα και το... τραγούδι, αλλά και μέσα στο παρκέ αυτόν του MVP και πρώτου σκόρερ με 26 πόντους.

Τα αστέρια της Basket League ΟΠΑΠ προσέφεραν σούπερ θέαμα στο κλειστό της Περιβόλας με το ματς να εξελίσσεται σε ένα διαγωνισμό καρφωμάτων και τριπόντων και τον κόσμο που το κατέκλυσε να απολαμβάνει λεπτό προς λεπτό κάθε στιγμή αυτής της μοναδικής επίδειξης...

Το event με το οποίο «έκλεισε» τις εκδηλώσεις του 20ου All Star Game ΟΠΑΠ 2013 αφιερώθηκε απ’ όλους στον αλησμόνητο, Γιώργο Κολοκυθά. Όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βίντεο με στιγμές από την καριέρα του μεγάλου Κολοκυθά και στη συνέχεια να τιμήσουν τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή.

Mr... τρίποντο ο Γιώργος Δέδας

Ο Γιώργος Δέδας, του ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό των τριπόντων κατακτώντας την πρώτη θέση με 20 πόντους στον προκριματικό και με 17 στον τελικό, έναντι 15 και 15 αντίστοιχα του Πέτροβιτς, με τον οποίο και τέθηκε αντίπαλος.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Πέτροβιτς ο οποίος συγκέντρωσε 15 πόντους. Ακολούθησε ο Μάικ Μπράμος ο οποίος έφτασε τους 13 πόντους, για να σπάσει το... κοντέρ ο Γιώργος Δέδας του ΠΑΟΚ με 20 πόντους. Ο Γκετσεβίτσιους σταμάτησε στους 14 πόντους. Προκρίνονται στον τελικό οι δύο πρώτοι. Στους 12 σταμάτησε ο Γκίμπσον, στους 8 ο Στόγκλιν, στους 11 ο Γκίκας. Οσο για τον περσινό νικητή του διαγωνισμού, Φώτη Ζούμπο, έμεινε στους 11 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, καθώς στον τελικό προκρίθηκαν ο Γιώργος Δέδας με 20 και ο Πέτροβιτς με 15 πόντους.  Στον τελικό ο Γιώργος Δέδας έφτασε τους 17 πόντους και κατέκτησε τον τίτλο, καθώς ο Πέτροβιτς σταμάτησε στους 15, χάνοντας μάλιστα δύο μπάλες για να ισοφαρίσει ή να πάρει εκείνος τον τίτλο.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε από όλο το γήπεδο, τιμώντας όλοι όσοι βρέθηκαν στο κλειστό, τη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Ιπτάμενος... Πέτγουεϊ στα καρφώματα!

Ο Μπρέντ Πέτγουεϊ ήταν αυτός που με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα πήρε τον τίτλο στο διαγωνισμό καρφωμάτος, παίρνοντας τη μπάλα από το χέρι συμπαίκτη του που βρισκόταν κάτω από το καλάθι, περνώντας την κάτω απ' τα πόδια και καρφώνοντας εντυπωσιακά με το αριστερό χέρι.
Αυτή ήταν και η μοναδική προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στο διαγωνισμό που συγκέντρωσε το απόλυτο κατά τη βαθμολογία και έτσι ο Πέτγουεϊ πήρε τον τίτλο με 50 βαθμούς.
Το πανηγύρισε, μάλιστα, δεόντως βγάζοντας τη φανέλα του και ξαπλώνοντας στο παρκέ για να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό της Πάτρας.
Ο ίδιος, μετά την κατάκτηση του τίτλου δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω μέρος στο All Star Game. Mου αρέσει πάρα πολύ η διοργάνωση, ο κόσμος και ο τόπος εδώ. Χαίρομαι πολύ που είμαι σε αυτή την υπέροχη πόλη, την Πάτρα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που κέρδισα το διαγωνισμό. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, όλοι όσοι συμμετείχαν ήταν εξαιρετικοί. Είχα άγχος, αλλά τέλος καλό όλα καλά...».

Πέτγουεϊ και... τραγουδιστής

Ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων κέρδισε με το... σπαθί του και τον τίτλο του MVP της βραδιάς, όχι τόσο για τις επιδόσεις του στη διάρκεια του αγώνα επίδειξης, αλλά για την επίδειξη των ικανοτήτων του στα τραγούδι, καθώς με ρυθμό και... στυλ τραγούδησε σε άπταιστα ελληνικά το φωτιά με φωτιά του Πάνου Κιάμου, ξεσηκώνοντας το κοινό και με το χορευτικό του.

Ενας αγώνας τιμής χωρίς ηττημένους

Η γιορτή στην Πάτρα ξεκίνησε νωρίτερα με τον αγώνα επίδειξης των αθλητών με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ομάδα… τιμής στον αδικοχαμένο Γιώργο Έχλερτ, νίκησε την ομάδα… τιμής στον αδικοχαμένο Λάμπη Γραμματόγλου με 46-37. Ποιος μετρούσε, όμως;
Κάθε καλάθι προκαλούσε το αυθόρμητο ζεστό χειροκρότημα των 800 και πλέον μπασκετόφιλων, που πήγαν από πολύ νωρίς στο κλειστό του Απόλλωνα, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα επίδειξης των αθλητών με αγωνιστικό αμαξίδιο.

Το θέαμα ήταν μοναδικό. Όχι τόσο γιατί είδαμε πολλά καλάθια, ωραίες φάσεις, αιφνιδιασμούς, αλλά γιατί αυτά τα παιδιά, μόνο που βρίσκονται πάνω στο παρκέ, έχουν φτάσει πολύ πιο μακριά απ' ό,τι καθένας μας μπορεί.

Το φινάλε ήταν η αρχή για ένα ξέσπασμα από την εξέδρα, με τις άδειες θέσεις να έχουν μειωθεί αισθητά και το χειροκρότημα να ξεπερνά τα όρια της αποθέωσης. Το άξιζαν αυτά τα παιδιά, ήταν το μήνυμα από τον κόσμο της Πάτρας για να συνεχίσουν τη μεγαλειώδη προσπάθεια.

Λίγο πριν αποχωρήσουν το "ζντο" ήταν ένα… γεια στα φιλαράκια εκεί ψηλά. Στον Γιώργο Έχλερτ και στον Λάμπη Γραμματόγλου.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ, Γιώργος Κούζας, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του αείμνηστου Γιώργου Έχλερτ, Ειρήνη Πετραντωνάκη.

Διαιτητές: Τσούντσουρας, Καμήτσος, Αναγνωστοπούλου.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 24-25, 32-31, 46-37.

ΕΧΛΕΡΤ (Γιώρας): Κωνσταντινόπουλος 2, Γαλάτση, Τάκης, Χατζηδημητρίου 2, Τσίπρας, Τριανταφύλλου 4, Φιλίππου, Κοντογιάννης 2, Μανώλης, Μακρής 24, Σγαρδέλης 4, Γιώρας 8.

ΓΡΑΜΜΑΤΟΓΛΟΥ (Χατζής): Χαμαντί 5, Μαλάτος, Ράσσα 2, Χαλδαίος 4, Παππάς 8, Κουνιάς, Δαούλας, Ζαραγκότας 8, Αράπογλου 2, Χατζής 2, Διμπιτούζης 2, Τσιντάρης 4.

Το πρόγραμμα της σημερινής και τελευταίας ημέρας του All Star Game, στην Πάτρα, ξεκίνησε με τον διαγωνισμό τρίποντων της ΟΣΕΚΚ. Νικητής ήταν ο αθλητής του Αμαρουσίου, Έριοντ Ράσσα, ο οποίος πέτυχε 7 πόντους.

Ο προπέρσινος νικητής Παναγιώτης Κοντογιάννης (Μαρούσι) είχε 4 πόντους, όσους πέτυχε και ο Αντάν Χαμάντι της Δωδεκανήσου. Ο Χρυσοβαλάντης Παππάς της Δωδεκανήσου πέτυχε 2 πόντους, ενώ από 1 πόντο πέτυχαν οι Άγγελος Διμπιτούζης του Μέγα Αλέξανδρου και ο Παναγιώτης Φιλίππου της Γυμναστικής Ένωσης Τρικάλων Αστέρα.



Ποδόσφαιρο Γυναικών: Σήκωσε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ μετά από συγκλονιστικό τελικό
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Σήκωσε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ μετά από συγκλονιστικό τελικό
Απίστευτα πράγματα: Τούρκοι αποδοκίμασαν την αποστολή του Παναθηναϊκού, κινήθηκαν κατά Αταμάν!
Απίστευτα πράγματα: Τούρκοι αποδοκίμασαν την αποστολή του Παναθηναϊκού, κινήθηκαν κατά Αταμάν!
Final 4 Euroleague 2024, Ρεάλ Μαδρίτης - Τσους Ματέο: Για το back to back
Final 4 Euroleague 2024, Ρεάλ Μαδρίτης - Τσους Ματέο: Για το back to back
Παναθηναϊκός AKTOR: Έφτασε στο Βερολίνο η αποστολή – Μαζί και ο Σίμος Μήτογλου!
Παναθηναϊκός AKTOR: Έφτασε στο Βερολίνο η αποστολή – Μαζί και ο Σίμος Μήτογλου!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved