Παναθηναϊκός: Περίπατος στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Περίπατος στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ

Στο άδειο και «παγωμένο» ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο κόντρα στον ΚΑΟΔ (87-68) και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά, κάνοντας και μια ακόμη γερή προπόνηση ενόψει της αναμέτρησης με τη Μάλαγα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στο ακέραιο και πλέον στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στο ματς της ερχόμενης Παρασκευής απέναντι στην Μάλαγα που θα… κρίνει πολλά. Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους αφενός γιατί πήραν την νίκη επί του ΚΑΟΔ με 87-70 και αφετέρου γιατί τίμησαν με κάθε τρόπο την μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά. Κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος σε 12:29 είχε 20 πόντους επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Η αλήθεια είναι ότι η ατμόσφαιρα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων δεν ήταν η… ιδανική για να παίξεις μπάσκετ. Και αυτό φάνηκε από τα πρώτα.. πατήματα των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη οι οποίοι ήθελαν τον χρόνο τους για να πάρουν τα πάνω του. Αν και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ξεκίνησε δυναμικά (4-0) η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, καθώς από την μία η χαλαρότητα των γηπεδούχων και από την άλλη η όρεξη των Νόουλς, Πάλμερ και Ρόου, κράταγαν τον ΚΑΟΔ κοντά στο σκορ, 6-5. Ο «Σόφο» συνέχιζε το βιολί του, 8-5, αλλά ο Πάλμερ για πρώτη φορά στο παιχνίδι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, 8-9, στο 5’.
Οι «πράσινοι» δεν το… είχαν καθόλου από τα 6.75 αλλά ο Μάικ Μπράμος με το πρώτο του τρίποντο έκανε το 11-8 με το που πάτησε παρκέ. Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεφύγουν στο σκορ αλλά δεν τα κατάφερναν αφού του πρόδιδε η αμυντική τους λειτουργία. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα οι συνεχείς διαμαρτυρίες του πάγκου του ΚΑΟΔ προς τους διαιτητές, κάτι που ανάγκασε τους τελευταίους να χρεώσουν με τεχνική ποινή τους Δραμινούς 90 δεύτερα πριν από την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς εκμεταλλεύτηκε και τις δύο βολές της τεχνικής, 21-26, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 23-18.

Άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό

Όμως οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς συνέχισαν να..μάχονται και να.. μουρμουράνε με αποτέλεσμα να περάσουν και πάλι μπροστά με 23-24 ύστερα από βολές του Πάλμερ. Άπου εκεί όμως ο Διαμαντίδης άρχισε να «ζεσταίνεται», ο «Σόφο» πέρασε και πάλι στο παρκέ και συνέχισε τα δικά του, ενώ για μία ακόμα φορά ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν εξαιρετικός σε θέση «4». Μετά από τρίποντο του Διαμαντίδη και κάρφωμα του Σχορτσανίτη το 28-27 έγινε 33-27, ενώ ο Έλληνας σέντερ ήταν αυτός που με νέο καλάθι έδωσε το προβάδισμα με 10 πόντους διαφορά για πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό στο 18’, 38-28. Πλέον ήταν φανερό πως οι παίκτες του ΚΑΟΔ δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 45-36 ύστερα από καλάθι του Στεφάν Λάσμε.
Στην επανάληψη και μάλιστα από το ξεκίνημά της οι «πράσινοι» θέλησαν να… τελειώσουν το παιχνίδι. Και εν μέρει το κατάφεραν. Το 45-35 του ημιχρόνου έγινε στα πρώτα τρία λεπτά έγινε 52-40 με πολύ καλή άμυνα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά για μία ακόμα φορά οι Δραμινοί αντέδρασαν. Με ένα 0-5 έκανε το 52-45 και προσπάθησαν να παραμείνουν κοντά στον Παναθηναϊκό. Ούκιτς και Σχορτσανίτης όμως ήταν ορεξάτοι και με πήγαν το σκορ στο 56-47, ενώ ο Διαμαντίδης με σουτ τριών πόντων έκανε το 59-47 στο 27’. Με 4 ακόμα πόντους από τον Σχορτσανίτη η διαφορά πήγε στην μέγιστη τιμή της, 65-49 με την τρίτη περίοδο να «κλείνει» με 67-56 ύστερα από τρίποντο του Ζάρα.

Συντήρηση εν όψει Μάλαγα

Στην τέταρτη περίοδο δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα για την ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς, την στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε την δική του.. συντήρηση εν όψει Μάλαγα. Ο Γιόνας Ματσιούλις με σουτ τριών πόντων στο 34’ έκανε το 77-56 δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με +20. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά και μέχρι το τελικό 87-70 ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του αφού παρκέ πάτησαν και οι Γάιος Σκορδίλης και Βασίλης Χαραμπόπουλος.

Δεκάλεπτα: 23-18, 45-36, 67-56, 87-70

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 20, Μπράμος 7, Ματσιούλις 13, Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 6, Γιαννόπουλος 7, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 13, Καλαιτζίδης 2, Ακεψιμαίδης, Μπένας, Μισέλ 8, Μπάβτσιτς 4, Κακαρούδης 8, Ζάρας 3, Ιωάννου 5, Πάλμερ 13, Ρόου 14.

Θυμηθείτε την περιγραφή του αγώνα λεπτό προς λεπτό...

{coveritlive}a6493e05f8{/coveritlive}



Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved