Μπαρτζώκας: «Γνωρίζουμε καλά τι θα αντιμετωπίσουμε» (photos)

Μπαρτζώκας: «Γνωρίζουμε καλά τι θα αντιμετωπίσουμε» (photos)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (22/02, 21.00) στο ΣΕΦ την Κάχα Λαμποράλ, με το Γιώργο Μπαρτζώκα να παραδέχεται πως γνωρίζουν πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουν.

Οι Πειραιώτες συναντιούνται για τέταρτη φορά φέτος με τους Βάσκους. Αν κι υπάρχουν αλλαγές στα ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, για τον πρώτο γύρο του Top 16 της Ευρωλίγκας αλλά και τη φάση των ομίλων, ο 47χρονος τεχνικός εξήγησε πως αμφότεροι οι αντίπαλοι ξέρουν τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Πρόσθεσε πως στόχος τους δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του ροζ φύλλου, εξάλλου έχει παίκτες μαχητές που πάντα αντιδρούν σωστά στα δύσκολα, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταγραφή του Ντορόν Πέρκινς, αλλά και τα όσα έγιναν στο «Δημήτρης Κραχτίδης». Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον εντός έδρας αγώνα με την Κάχα Λαμποράλ: «Είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε με την Κάχα Λαμποράλ φέτος. Γνωρίζουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι εκείνοι τι θα βρουν απέναντί τους. Οι διαφορές είναι οι Όλεσον και Γέλινεκ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης που δεν θα παίξει για εμάς. Θέλουμε τη νίκη, κάτι που δεν θα είναι εύκολο. Πριν από λίγο καιρό είχαν 17 διαδοχικές νίκες, ενώ είναι δεύτεροι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όταν κερδίζει έχει περισσότερους αιφνιδιασμούς, καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο και ριμπάουντ. Αν δούμε αυτά τα στοιχεία τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να φθάσουμε στη νίκη».

Για το εάν θα χρησιμοποιήσει τον Ντορόν Πέρκινς: «Κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θα δούμε τον Πέρκινς αύριο (22/02). Θα λειτουργήσουμε με το Σερμαντίνι και τον Πάουελ. Επίσης, ο Σπανούλης είχε πυρετό και δεν έκανε προπόνηση σήμερα (21/02), ο Παπανικολάου δεν ήταν πολύ καλά, οπότε ακόμα δεν μπορώ να σας πω 100% τι θα γίνει. Πρόθεσή μου είναι να μη βρεθεί αύριο (22/02) στη 12αδα ο Πέρκινς, αλλά θα το αποφασίσουμε αύριο (22/02) αυτό, όχι σήμερα (21/02).

Για το λόγο που κατέληξε στον Ντορόν Πέρκινς: «Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε έξι περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα, καθώς είχαμε μόνο μία αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση. Χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα θέλαμε παίκτη καλό αμυντικό, καλό χαρακτήρα, που να μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και για αυτό επιλέξαμε τον Πέρκινς. Θέλουμε μεγαλύτερο ροτέσιον, δεν είναι νορμάλ να παίζει ο Σπανούλης 35 λεπτά και δεν θέλουμε να τον κουράσουμε άλλο. Το παιχνίδι δεν πάει όπως το προγραμματίζεις από την αρχή. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και ανάλογα πώς κυλάει κάθε παιχνίδι, με φθορά φάουλ κ.λπ.».

Για το Δημήτρη Μαυροειδή και το μειωμένο χρόνο συμμετοχής του: «Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα έμεινε για δέκα ημέρες εκτός, ήρθε ο Σερμαντίνι τότε και ήταν φυσιολογικό να έρθει ντεφορμάρισμα. Τον πιστεύουμε, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αλλαγής του, είναι σημαντικός για την ομάδα μας. Όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι ποιότητα έχει ως παίκτης. Δεν θέλω να μπω ασπίδα, αλλά θα δείτε πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε κι εμείς».

Για την ήττα στον αγώνα του πρώτου γύρου, στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα»: «Επί της ουσίας πληρώσαμε το τρίτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια. Παίξαμε πάρα πολύ άσχημα. Κάναμε πολλά λάθη σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν θα προβληματιστούμε μόνο για το πικ εν ρολ και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Άλλοι παίκτες τότε, όπως ο Όλεσον, άλλος ο Κουκ, ο καθένας θέλει διαφορετική αντιμετώπιση».

Για την αγωνιστική κατάσταση της Κάχα Λαμποράλ: «Έχουν δώσει τόσα διαδοχικά παιχνίδια, έπαιξαν Final 8, ενώ είναι δύσκολο και για τους αντιπάλους να πάνε στη Βιτόρια και για εκείνους όταν ταξιδεύουν εκτός έδρας. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίζει συνέχεια στο ίδιο επίπεδο. Ούτε οι 17 σερί νίκες ήταν φυσιολογικό, ούτε βέβαια και η κατάσταση που είναι τώρα. Όλες οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν σωστά. Όλες οι ομάδες θα περάσουν αυτό το στάδιο, αυτούς τους δέκα μήνες. Το θέμα είναι πώς το διαχειρίζεσαι αυτό».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού: «Εμείς το έχουμε κάνει παραπάνω από 3-4 φορές φέτος κι αυτό οφείλεται στους παίκτες που έχουν χαρακτήρα νικητή. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν εύκολο. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες να τελειώσουν ένα ματς. Σλούκας, Σπανούλης, Χάινς είναι παίκτες που παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, δίνοντάς μας σοβαρές πιθανότητες για νίκη».

Για το εάν εκτός από τη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ θα επιχειρήσουν να καλύψουν και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο αγώνα: «Έχουμε ακόμα δύο μήνες με εφτά παιχνίδια, καμία διαφορά δεν σκεφτόμαστε αλλά μόνο τη νίκη. Έχουμε κάνει τέσσερις νίκες στην πρώτη φάση κι έχουμε «δύο στα τέσσερα» εκτός έως τώρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε παντού, το είχα πει και μετά τη Σιένα. Να κερδίσουμε, για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα. Πήραμε έναν γκαρντ, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι στην Α1. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε στο Περιστέρι θα υπάρχει αλλαγή. Το να κόψεις κάποιον μας στενοχωρεί, δυστυχώς δεν το θέλαμε. Μπλέκουμε σε μια διαδικασία που δεν θέλαμε».

Για τα όσα ισχυρίστηκε η ΚΕΔ, πως αποκάλεσε μέθυσο τον κομισάριο της αναμέτρησης με τον ΚΑΟΔ, Τάσο Μούστο: «Θα ήθελα να πω τι πραγματικά συνέβη. Πρόκειται για προπαγάνδα, δεν είπα ποτέ μέθυσος και αλκοολικός. Να σας πω τι είπα και τι συνέβη. Όταν πιέσαμε την μπάλα και η Δράμα έκανε 8’’ πήγα στον κ. Μούστο και η ερώτηση που έκανα ήταν: «Είστε νηφάλιος;». Υπάρχουν τρεις τέσσερις ερμηνείες στο λεξικό του Μπαμπινιώτη. Κορομηλάς και Συμεωνίδης, πρόκειται ξεκάθαρα για προπαγάνδα, δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση. Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Ο εκφωνητής της ΕΤ3 είπε ότι κάθομαι στον πάγκο και προσβάλω το Μάρκοβιτς. Δηλαδή, όλοι οι προπονητές που κάθονται στον πάγκο στο ΝΒΑ δεν σέβονται τον αντίπαλο; Δημιουργία εντυπώσεων; Να μας πει η επιτροπή ποιος ο ρόλος της και τι έκαναν οι διαιτητές. Δεν θέλω να ρίξω νερό στον μύλο της προπαγάνδας. Υπάρχει μια κατάσταση στην Ελλάδα που όλα μεγαλοποιούνται. Έτσι είμαστε ως λαός. Με προβληματίζει ξεκάθαρα. Οι πρόεδροι και οι παίκτες της ομάδας μας δεν μπορεί να είναι στόχος, γιατί είναι κοσμήματα. Και ο εύκολος στόχος είναι ο προπονητής, όχι εγώ, αλλά αυτός που είναι κάθε χρονιά. Δεν έχω πρόβλημα να γίνει κριτική, αλλά αυτό θεωρώ πως είναι πόλεμος κάτω από τη μέση».

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και πώς προήλθε: «Με τον Παναθηναϊκό δεν παίξαμε καλά. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάρα πολύ καλά κι είχε τύχη με τα δύο καλάθια, αν θυμάστε, του Ούκιτς. Πιστεύω πως αυτή η συγκεκριμένη ομάδα όταν κάνει ήττες, γιατί θα κάνει ήττες, πάντα αντιδράει σωστά. Και μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας και μετά την ήττα από την Εφές Ανατόλου και μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αντέδρασαν σωστά οι παίκτες».



Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved