Πεδουλάκης: «Να μας κρίνουν στο τέλος...»

Πεδουλάκης: «Να μας κρίνουν στο τέλος...»

Ικανοποιημένος για την πρώτη επίτευξη των φετινών στόχων του Παναθηναϊκού, με την κατάκτηση του Κυπέλλου, εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Goal News.

Ο Ελληνας τεχνικός του εξάστερου έκανε λόγο για δικαίωση των προσπαθειών και της δουλειάς των παικτών του και ξεκαθάρισε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, λόγος για τον οποίο κανένας στον Παναθηναϊκό δεν μπαίνει σε θριαμβολογίες... «Δεν έκρινα ποτέ μία κατάσταση με βάση προσωπικών θεμάτων. Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί επιβράβευση για τα παιδιά αλλά και για τον σύλλογο. Δουλεύουν σκληρά. Για μένα είναι τιμητικό και μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια» τόνισε ο Πεδουλάκης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην προπονητική του καριέρα και συνέχισε, αναφερόμενος στα οφέλη αυτής της πρώτης στέψης για τον ίδιο και τους παίκτες του: «Θα δώσει ηρεμία και αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Θα απεγκλωβιστούν από την πίεση. Ο κόσμος είχε συνηθίσει τον Παναθηναϊκό να κατακτά όλους τους τίτλους και πολλοί είτε δεν μπορούσαν, είτε δεν ήθελαν να καταλάβουν την καινούργια κατάσταση στον σύλλογο και ως προς τα οικονομικά δεδομένα. Υπάρχουν παραδείγματα ομάδων οι οποίες στη μεταβατική περίοδο έκαναν πολλά χρόνια να κατακτήσουν τίτλο ή και εξαφανίστηκαν ακόμα».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε και για τη συνέχεια... «Το “ψυχολογικό άδειασμα” μπορεί να συμβεί -κι έχει συμβεί- σε ομάδες πιο έμπειρες. Κι αν συμβεί, θα είναι πρόσκαιρο. Όμως δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε να συμβεί ούτε εμείς ως τεχνικό τιμ, ούτε και οι παίκτες. Δεν έγινε κάποιο “οργανωμένο” γλέντι. Δεν μπήκαμε σε θριαμβολογίες και ούτε θα μπούμε».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο Ελληνας τεχνικός μίλησε:

Για το πότε άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει το Κύπελλο: «Από τον αγώνα πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Εκεί καταλάβαμε ότι αρκούσε να διορθώσουμε κάποια πράγματα ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και τα νέα δεδομένα: ότι πρόκειται για τελικό, ότι θα παίξουμε σε ουδέτερο γήπεδο, ότι ουσιαστικά πρόκειται για άλλο ματς. Κάθε αγώνες έχει τις ιδιαιτερότητες του και οφείλεις να συγκεντρώνεσαι σε όλες τις λεπτομέρειες. Υπάρχουν στην ομάδα μας παιδιά που δεν έχουν αντίστοιχες εμπειρίες. Θεωρώ ότι το ματς στο ΣΕΦ μας βοήθησε πολύ».

Για τις διαφορές που βλέπει στον Παναθηναϊκό όσο περνάει ο χρόνος: «Κατ' αρχάς έχουμε γίνει... ομάδα. Υπάρχει ζεστασιά, όμορφη ατμόσφαιρα, παρέα. Αυτό ήταν και το μυστικό του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, η αρχή μας ήταν πάντα στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο μας κράτησε σε δύσκολες στιγμές. Στην πορεία φέραμε τρία νέα παιδιά, ενώ ατυχήσαμε με τους δύο βασικούς δημιουργούς μας. Ξέραμε ότι η εικόνα που είχαμε αρχικά δεν ήταν ελκυστική και προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε. Ο τελικός ήταν το τρίτο σερί ματς που ήμασταν όλοι μαζί και πιστεύω ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης».

Για το τι μπορεί να δείξει ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα: «Μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της ομάδας, είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι θα αγωνιζόμαστε με σθένος σε κάθε ματς. Κι αυτό κάνουμε. Δεν έχουμε παρατήσει κανέναν αγώνα. Η χρονιά είναι δύσκολη με τις περισσότερες υποχρεώσεις στην Ευρώπη που δεν σου επιτρέπουν να κάνεις πολλές δυνατές προπονήσεις. Η αφομοίωση του παιχνιδιού από μία νέα ομάδα είναι δύσκολη. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν και δεν έχουμε εμπειρία, στα παιχνίδια όπου μπήκε το “πρέπει” καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε. Επαναλαμβάνω κάτι που είπα στην αρχή της σεζόν: να μας κρίνουν όλοι αυστηρά, αλλά στο τέλος».

 



Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved