Ομάδα... όχι πρόσωπα

Ομάδα... όχι πρόσωπα

Ένα από τα χαρακτηριστικά του φετινού Ολυμπιακού είναι ότι έχει αρκετές λύσεις στο παιχνίδι του.

Επιλογές ακόμα και όταν κάποιο από τα δυνατά του «χαρτιά» δεν βρεθεί σε καλή μέρα ή κλειστεί σωστά από τους αντιπάλους του.

Πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» παρά το πολύ ποιοτικό ρόστερ που διέθεταν εγκλωβίζονταν σχετικά εύκολα. Το ότι ο Τσίλντρες δεν απειλούσε με το περιφερειακό του σουτ βοηθούσε τις αντίπαλες άμυνες να είναι πιο «κλειστές» και να αντιμετωπίζουν τον Αμερικανό με βοήθειες που σίγουρα δυσκόλευαν το έργο του. Αυτό φαινόταν περισσότερο όταν στην θέση «1» έπαιζε ο Θοδωρής Παπαλουκάς που και αυτός δεν αισθάνεται πολύ άνετα με το μακρινό σουτ. Ο Λίνας Κλέιζα, το άλλο μεγάλο επιθετικό «όπλο» των Πειραιωτών στην περυσινή χρονιά, σε ορισμένους αγώνες δεν μπορούσε να παράξει τον αριθμό πόντων που... υπολόγιζε η ομάδα και μοιραία ερχόταν η ήττα.

Φέτος δεν ισχύει αυτό. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι δύσκολο να «παγιδευτεί» αφού πάντα κάποιος βρίσκεται και βγάζει τα κάστανα από την φωτιά. Αυτό οφείλεται στην πολυφωνία και την σταθερότητα που δείχνουν να έχουν οι κυπελλούχοι Ελλάδας αλλά και.στους «λαγούς» που τραβάει από το καπέλο ο «Ντούντα».

Η ισορροπία που υπάρχει μεταξύ «ψηλών» και περιφερειακών φαίνεται και στους αριθμούς. Παπαλουκάς, Σπανούλης και Τεόντοσιτς έχουν σκοράρει συνολικά στην ευρωλίγκα 505 πόντους, ενώ οι Νεστέροβιτς, Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης  έχουν 444. Ο περιφερειακός που μπορεί να χαρακτηριστεί έκπληξη είναι ο Γκόρντον που έχει 53 πόντους μέχρι στιγμής, ενώ ο «ψηλός» που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του είναι ο Έρτσεγκ (73) με αποκορύφωμα την παρουσία του στον  αγώνα με την Φενέρμπαχτσε όπου πραγματικά εντυπωσίασε.
Σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν διάφορα πράγματα. Η φιλοσοφία της φετινής ομάδας που δεν στηρίζεται τόσο στην απόδοση κάποιου αλλά στην ομαδική δουλειά και ακόμα περισσότερο στην διάθεση που δείχνουν να βάλουν το «εγώ» τους κάτω από την ομάδα. Τρανό παράδειγμα ο Ράσο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ προσπαθεί και έχει άψογη συνεργασία με τους περιφερειακούς των «ερυθρόλευκων» και με το ομαδικό πνεύμα που διαθέτει τους βοηθά  στο να σκοράρουν αλλά και ο ίδιος όμως «φορτώνει» με πόντους τα αντίπαλα καλάθια.

Καλύτερα είναι λοιπόν να έχεις πολλά «όπλα» στη διάθεση σου παρά ένα... «πολυβόλο».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved