Ολυμπιακός: «Προπόνηση» στο ΣΕΦ, εν όψει Ελληνικού

Ολυμπιακός: «Προπόνηση» στο ΣΕΦ, εν όψει Ελληνικού

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με 85-63 το εμπόδιο του Ίκαρου Καλλιθέας, στο ΣΕΦ, και πλέον συγκεντρώνεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ οι Πειραιώτες δεν είχαν την παραμικρή δυσκολία να κάμψουν την αντίσταση των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, σε ματς «προπόνηση» εν όψει του πρώτου τίτλου της χρονιάς που θα κριθεί στο κλειστό του Ελληνικού κόντρα στον Παναθηναϊκό (10/02, 18.30). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε εκτός αποστολής τον Πέρο Άντιτς, όπως φυσικά και τον τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη συν το νεαρό Γιώργο Γεωργάκη. Ανεβάζοντας «στροφές» στην επανάληψη και με ηγέτη στην επίθεση το Γιώργο Πρίντεζη με 15 πόντους ο Ολυμπιακός διατήρησε το απόλυτο στο φαληρικό στάδιο (8-0 και συνολικά 15-1), αφήνοντας τον αντίπαλό του στο 6-10. Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο Μπλάντεν Πάντιτς με 16 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν χαλαρά στην αναμέτρηση κι έδωσαν τη δυνατότητα στον Ίκαρο Καλλιθέας να μείνει κοντά στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (9-7). Ο Αλέξης Κυρίτσης και ο Μλάντεν Πάντιτς έτρεξαν το σκοράρισμα για την ομάδα τους με 4 και 5 πόντους, αντίστοιχα, με τους Έισι Λο (4π.), Γιώργο Πρίντεζη (5π.) και Κώστα Παπανικολάου (4π.) να έχουν τον αντίστοιχο ρόλο για τους Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15-11 στο 8’, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση και ισοφάρισαν σε 15-15 στο 9ο λεπτό, με τον Πάντιτς (9π.) να κάνει θραύση στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα. Ένα ξέσπασμα 5-0 του Ολυμπιακού, όμως, ήταν αρκετό για να τον στείλει στο 20-15 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τους Κώστα Σλούκα και Στράτο Περπέρογλου να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 28-22 στο 15ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχασαν την επαφή τους (30-26 στο 17’). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να ρίξει ξανά στο παρκέ το Βασίλη Σπανούλη, που προσωρινά τον είχε αποσύρει στον πάγκο, κι αυτός δικαίωσε την επιλογή του, αφού φθάνοντας τους δέκα πόντους ανέβασε τη διαφορά στο +11 (42-31) στο 19’. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Πειραιά να προηγείται με 43-34, χωρίς ωστόσο η εικόνα της να έχει αφήσει ικανοποιημένο το 47χρονο τεχνικό.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης, πάντως, ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος να καθαρίσει την κατάκτηση του ροζ φύλλου και, πράγματι, αυτό έκανε. Με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 50-36 στο 23ο λεπτό, ενώ όσο περνούσε η ώρα τόσο έκανε ολοένα και πιο ασφυκτική την άμυνά του. Στην επίθεση ο Γιώργος Πρίντεζης είχε αναλάβει δράση και φθάνοντας τους 13 πόντους έστειλε την ομάδα του στο 58-42 στο 27ο λεπτό. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου τον βρήκε να προηγείται με 68-44, έχοντας μετατρέψει σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο. Ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν θα μπορούσε να μην πετάξει λευκή πετσέτα, με τους Πειραιώτες να φθάνουν σε επιβλητική νίκη.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Τζαφλέρης, Παγώνης
Δεκάλεπτα: 20-15, 43-34, 68-44, 85-63.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 9 (1), Σπανούλης 10 (2), Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 6, Σλούκας 10 (2), Μαυροειδής 2, Πάουελ 8, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 11 (1), Κατσίβελης 2.
Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στρναντ, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 15, Βρκιτς 4, Φαγέ 8, Γκίμπσον 13 (2), Γιαννακίδης 3 (1), Μήτσιαλος, Οικονομόπουλος, Σίμτσακ 4, Πάσαλιτς 16.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Ίκαρος Καλλιθέας μέσα από το live του Onsports

{coveritlive} ca848a582f{/coveritlive}



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved