Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ραντεβού στο Ελληνικό! (photos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ραντεβού στο Ελληνικό! (photos)

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 72-67 και πήρε σαφές πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, με τους πράσινους να ετοιμάζονται να... γελάσουν τελευταίοι, αρχής γενομένης από την Κυριακή, στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε μέσα στο ΣΕΦ και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 72-67 με τους διαιτητές να «χτυπούν» σε… καίρια σημεία και τους «πράσινους» να έχουν έναν λόγο παραπάνω για να πάρουν το Κύπελλο στο Ελληνικό. Αν και ξεκίνησαν πολύ καλά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και σίγουρα οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης (Τανατζής, Πηλοίδης, Κορομηλάς) έβαλαν τα… χεράκια τους σε κρίσιμα σημεία, κάνοντας την διαφορά υπερ του Ολυμπιακού. Τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία που ήθελε. Άμεση απάντηση με κούπα στον Ολυμπιακό, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχουν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο της Α1.

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του. Και ήταν φανερό από τις πρώτες φάσεις πως αυτή ήταν η ομάδα που είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Με τον Ούκιτς να οργανώνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και τον Διαμαντίδη στο «2» ο Πεδουλάκης θέλησε να δώσει χώρο και… ανάσες στον αρχηγό του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» χωρίς να χάσουν χρόνο άνοιξαν τον ρυθμό και με πολύ καλή άμυνα, οδηγούσαν τους «ερυθρόλευκους» σε λάθη, ενώ επιθετικά έψαχναν τα εύκολα καλάθια. Αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων ήταν οι φιλοξενούμενοι να νπροηγηθούν με 4-11 στο 4’  ύστερα από τρίποντο του Διαμαντίδη και λέι απ του Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός, έδρασε ο «Σόφο»...

Οι γηπεδούχοι όμως αμέσως μετά εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές αδράνειας του Παναθηναϊκού και όχι μόνο μάζεψαν την διαφορά, αλλά πέρασαν και μπροστά. Με σερί 13-3 και πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να φέρει το παιχνίδια στα μέτρα του και να προβληματίσει τον Αργύρη Πεδουλάκη. Όμως ο Έλληνας τεχνικός με μια κίνηση-ματ, έφερε και πάλι την μπίλια… προς το μέρος του. Στο παρκέ πέρασε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος  πήρε… αμπάριζα τον Γκιόργκι Σερμαντίνι και τους συμπαίκτες του. Ο «Σόφο» με 5 σερί πόντους και τα δύο φάουλ που πήρε από τον Γεωργιανό έκανε το 17-19, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής με τρίποντο «έγραψε» το 20-22 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.  Η συνέχεια ήταν ανάλογη και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου με τον Έλληνα σέντερ να κάνει ότι θέλει την front line του Ολυμπιακού, Στο 12’ το σκορ ήταν στο 24-28 από το νέο καλάθι του «Σόφο», ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Διαμαντίδης έπαιρνε τα… κλειδιά της οργάνωσης, αφού πέρναγε στην θέση «1». Με καλάθι του Σλούκα και 2 βολές του Άντιτς το σκορ έγινε 28-28 και στο παρκέ ο Βσσίλης Ξανθόπουλος.

Σημείο αναφοράς ο Ξανθόπουλος

Ο Έλληνας πλέι μέικερ με πάρα πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά και στην οργάνωση του παιχνδιδιού βοήθησε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό. Με δικό του καλάθι στο 17’ το σκορ έγινε 31-30. Από εκεί και έπειτα όμως ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Σπανούλη να βρίσκεται μονίμως στην γραμμή των βολών πέρασε μπροστά με 36-32 και μετά από μια αναταραχή με τους Σπανούλη και Λάσμε (από μία τεχνική ποινή) ο Λο έκανε το 38-33, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα. Βέβαια 4 κλάσματα πριν από την λήξη του 20λεπτού οι διαιτητές αρνήθηκαν φάουλ πάνω στον Γκιστ, μιας και νόμιζαν ότι το ο χρόνος είχε τελειώσει. Κάτι που δεν ίσχυε και φάνηκε τόσο και με γυμνό μάτι, όσο και από τα ριπλέι της τηλεόρασης.

Το γύρισαν οι… διαιτητές

Την στιγμή που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού έκανε πλάκα σε Πάουλε, Σερμαντίνι και Χάινς οι τρεις διαιτητές μάλλον του ζήλεψαν την… δόξα. Με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα που κατά… σύμπτωση είχαν όφελος μόνος ως προς τον Ολυμπιακό οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 49-41, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.  Ο Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 49-44, αλλά και πάλι οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια τους σε δύο συνεχόμενα επιθετικά φάουλ του Σπανούλη, ανακάλυψαν αμυντικό και του έκαναν ένα ακόμα δώρο. Ένα ζευγάρι ελεύθερες βολές και 53-44 ύστερα από καλάθι του Χάινς στο 27’. Την στιγμή που ο Μπανκς περισσότερε μπέρδευε και δεν βοηθούσε τον Παναθηναϊκό ο Περπέρογλου με τρίποντο έδινε προβάδισμα 10 πόντων, 56-46 στο 38’. Οι «πράσινοι», όμως… έτρεξαν και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά σε 58-62.  Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα-γρήγορα προβάδισμα 10 πόντων, 62-52 στο 32’ αλλά οι «πράσινοι» αντέδρασαν γρήγορα. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Στεφάν Λάσμε ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 62-56 με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ζητάει… τρέχοντας τάιμ άουτ. Και όπως φαίνεται το τάιμ άουτ είχε αποτέλεσμα αφού το 62-56  έγινε 67-56 με τον Ολυμπιακό να έχει στα χέρια του την τύχη του παιχνιδιού. Ο Πεδουλάκης μοιάζει να ρίχνει την τελευταία του ζαριά 4:11 πριν από ην λήξη και βάζει στην πεντάδα Καπόνο και Σχορτσανίτη. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα με τον Ολυμπιακό να παίρνει την νίκη με 72-67.

Δεκάλεπτα: 20-22, 38-33, 58-52, 72-67

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 12, Άντιτς 2, Σπανούλης 11, Περπέρογλου 10, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 9  

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 14, Μπράμος, Ματσιούλις 4, Καπόνο 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 3, Μπανκς 2, Ξανθόπουλος 4, Σκορδίλης

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε εδώ

Για να θυμηθείτε το PRE-GAME πατήστε εδώ:

{coveritlive}07c00a0077{/coveritlive}



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved