Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τώρα, οι δυο τους!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τώρα, οι δυο τους!

Με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ (04/02, 19.00, ΕΤ1), πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Δεν είναι μόνο το όνομα των δύο αντιπάλων που προμηνύει σκληρή μάχη για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και η κρισιμότητα της αναμέτρησης από βαθμολογικής άποψης, καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και, συνεπώς, το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η ήττα του Ολυμπιακού μία εβδομάδα πριν, στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ, έβαλε «φωτιά» στην κορυφή, αφού ο Παναθηναϊκός με νίκη και κάλυψη της διαφοράς με την οποία είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ (τέσσερις πόντοι, 60-64) μπαίνει αυτομάτως στη θέση του οδηγού. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει το αβαντάζ της έδρας, από την άλλη όμως ο τωρινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είχε γνωρίσει την ήττα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στον αγώνα του πρώτου γύρου. Στη θέση των Ντέργουιν Κίτσεν, Χίλτον Άρμστρονγκ και Άντι Πάνκο υπάρχουν πλέον οι Μάρκους Μπανκς, Τζέισον Καπόνο και Τζέιμς Γκιστ. Τρεις παίκτες που έχουν κάνει σαφώς πιο ποιοτικό το ρόστερ που έχει να χειριστεί ο Αργύρης Πεδουλάκης, δείχνοντας ικανό να φύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας (76-73), και θα παραταχθεί στο φαληρικό στάδιο με πολύ καλή ψυχολογία και κυρίως έτοιμος να χτυπήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου του.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδειξε σε βίντεο στους παίκτες του στιγμιότυπα από πρόσφατους αγώνες του Ολυμπιακού και τους ανέλυσε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίος θα κινηθούν στο ντέρμπι. Ο τεχνικός του «εξάστερου» έχει εντοπίσει τις αδυναμίες του αντιπάλου στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ, στην άμυνα των ψηλών του, καθώς και στο μακρινό σουτ κι αυτοί είναι τρεις τομείς τους οποίους θα σημαδέψει ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα, ο 48άχρονος τεχνικός περιμένει από τους παίκτες του να παίξουν άμυνα μέχρι τελικής πτώσης, δείχνοντας το απαιτούμενο πάθος που ενδείκνυται σε αυτού του είδους τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να στηριχθεί ξανά στη δωδεκάδα που παρέταξε στον αγώνα της Παρασκευής (01/02) κόντρα στους Γερμανούς, δηλαδή στους  Μάικλ Μπράμος, Γιόνας Ματσιούλις, Τζέισον Καπόνο, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Στεφάν Λάσμε, Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Διαμαντίδη, Τζέιμς Γκιστ, Μάρκους Μπανκς, Βασίλη Ξανθόπουλο, Γάιο Σκορδίλη και Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Στον Ολυμπιακό έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το σημερινό (04/02) ντέρμπι στο ΣΕΦ και φυσικά ποντάρουν σε μεγάλο βαθμό στη δύναμη της έδρας τους. Και το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, αφού για την 6η αγωνιστική του Top 16 επικράτησε την περασμένη Πέμπτη (31/01) με 82-71 της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ερωτηματικό όσον αφορά στην αποστολή για το ντέρμπι αποτελεί η περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη (θλάση στον πλάγιο προσαγωγό), αν και λογικά ο 47χρονος τεχνικός θα στηριχθεί στους δώδεκα που παρέταξε στον αγώνα κόντρα στην τουρκική ομάδα, δηλαδή στους Κάιλ Χάινς, Έισι Λο, Πέρο Άντιτς, Βασίλη Σπανούλη, Στράτο Περπέρογλου, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Κώστα Σλούκα, Δημήτρη Μαυροειδή, Τζος Πάουελ, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν από την αρχή με πάθος, δείχνοντας απόλυτη συγκέντρωση και ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα, αφού σε αυτόν τον τομέα θεωρεί πως θα κριθεί ο αγώνας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών προχώρησε στην ανάλυση των πιο πρόσφατων αγώνων του «αιώνιου» αντιπάλου και τόνισε στους παίκτες τα συν και τα πλην του, καθώς και το κεντρικό πλάνο το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν για να φθάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως η πρωτιά περνάει από το δικό τους χέρι και, υπερασπιζόμενοι την έδρα τους, επί της ουσίας θα την αγκαλιάσουν, παίρνοντας σημαντικό πλεονέκτημα εν όψει των πλέι οφ. Διαιτητές της σημερινής (04/02) αναμέτρησης θα είναι οι Τανατζής, Πηλοΐδης και Κορομηλάς.

Διαβάστε ακόμα…

Τώρα είναι ώρα Παναθηναϊκού

Γκόρντον στο Onsports: «Ντέρμπι χωρίς... προγνωστικά»

Ολυμπιακός: Νίκη για την πρωτιά

Άντιτς στο Onsports: «Άλλα τα δεδομένα στο ντέρμπι»

Παναθηναϊκός: Πανέτοιμοι και αποφασισμένοι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί του ντέρμπι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η προϊστορία του ντέρμπι

Οι προπονητές της Α1 απαντούν στο Onsports: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Οι παίκτες της Α1 απαντούν στο Onsports: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Κανονικά η μετάδοση από την ΕΤ1



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved