Πεδουλάκης: «Πρώτα η νίκη και μετά η διαφορά»

Πεδουλάκης: «Πρώτα η νίκη και μετά η διαφορά»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η ομάδα του κατεβαίνει στο ΣΕΦ με στόχο τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό κι αν στην πορεία του παιχνιδιού διαπιστωθεί ότι είναι εφικτό θα «κυνηγήσει» τη διαφορά των πέντε πόντων για να πάρει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης σε συνέντευξή του στην ΟΠΑΠ TV αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και στο πως προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ που θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ. Ο κόουτς του «εξάστερου» μίλησε για τις διαφορές των δυο ομάδων, το… φροντιστήριο στους «πρωτάρηδες» στα ντέρμπι Καπόνο, Γκιστ και Μπανκς αλλά και στους στόχους του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πίεση που ασκείται:

«Δεν ειναι θέμα πίεσης για εμάς που ασχολούμαστε με τον πρωταθλητισμό τόσα χρόνια είτε είμαστε προπονητές είτε παίκτες, δεν μας απασχολεί τόσο. Πιο πολύ η πίεση ειναι για τον κόσμο, τους δημοσιογράφους. Σίγουρα ειναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουν ότι τα πλέι οφ ειναι αυτά που θα κρίνουν τα αποτελέσματα και τους τίτλους. Πίεση μπορεί να δέχεται ο καθένας. Αν δεν μπορεί να την χαλιναγωγήσει, αν αφήσει το περιβάλλον να τον επηρεάσει τότε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Υπάρχει βεβαίως και η εποικοδομητική πλευρά της πίεσης, η οποία σε ωθεί να δουλέψεις καλύτερα, με μεγαλύτερη συνέπεια. Είμαστε δύο μεγάλες ομάδες και τρέφουμε σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Για τα περισσότερα πάντως παιδιά, δεν θα είναι κάτι διαφορετικό»

Για τον αγώνα του πρώτου γύρου:

«Στον πρώτο γύρο ήταν πολύ ιδιαίτερες οι συνθήκες. Εμείς παρουσιάσαμε ένα καινούργιο σύνολο ενώ ο Ολυμπιακός είναι μία δομημένη ομάδα, που ερχόταν με μεγάλη δύναμη από την περυσινή σεζόν. Είχε χημεία και ρυθμό. Εμείς τότε κάναμε τα πρώτα μας βήματα, υπήρχαν παιδιά που για πρώτη φορά ζούσαν ένα τέτοιο παιχνίδι. Πολλά από αυτά έχουν αλλάξει.

Βεβαίως τώρα αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και θα πρέπει να διαχειριστούμε την ενέργεια που δίνει ο κόσμος στην ομάδα του».

Για την επιδίωξη του +5:                                                                  

«Θα ξεκινήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι χωρίς να εξετάσουμε αν πρέπει να καλύψουμε την διαφορά των πέντε πόντων. Στα τελευταία δύο, τρία λεπτά εκεί βλέπεις αν μπορείς να διαχειριστείς και θα δούμε πως θα πάει το παιχνίδι».

Για τις διάφορες σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση:

«Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρος με περισσότερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου στην Ευρωλίγκα αλλά παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και ξεχωριστές καταστάσεις διότι στην Ελλάδα τα ντέρμπι δεν γίνονται υπό τις πλέον φυσιολογικές συνθήκες, οπότε εγώ μπορώ να θυμάμαι στον πρώτο γύρο ότι οι ξένοι μας έβλεπαν το δίχτυ πίσω από τους πάγκους και τους είχε κάνει ιδιαίτερα εντύπωση.

Τώρα θα πρέπει να βαπτιστούν σε άλλες καταστάσεις οι οποίες σε εμάς μπορεί να φαίνονται κοινές, λογικές, που δεν είναι, για κάποια όμως από τα παιδιά, δεν περιλαμβάνονται στα πρότυπά τους, δεν ανήκουν στις συνήθειές τους όλα αυτά τα οποία εμείς συνηθίσαμε στην Ελλάδα».

Για τους τρεις... πρωτάρηδες σε ντέρμπι:

«Έχουμε μιλήσει με τον Καπόνο, τον Μπανκς και τον Γκιστ, τους δείχνουμε συνέχεια και εικόνες από την ατμόσφαιρα αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτά τα παιδιά ειναι επαγγελματίες και, αν και δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο, ωστόσο ως χαρακτήρες θα είναι έτοιμοι. Αγωνιστικά είναι έμπειρα αλλά θα δούμε πως θα διαχειριστούν το παιχνίδι στο σύνολο του.

Δεν είναι μόνο οι τρεις καινούργιοι παίκτες, αλλά στο σύνολό τους οι ξένοι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις οι οποίες δημιουργούνται σε τέτοιου είδους ντέρμπι.

Βεβαίως στον πρώτο γύρο νομίζω πως τα πράγματα κύλησαν πολύ ομαλά και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και στο ΣΕΦ. Δεν είμαστε όπως στο παρελθόν, όλοι μας, η ίδια η χώρα, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός στον κόσμο ώστε να μην ξεφύγει αυτή η αθλητική αντιπαράθεση».

Για την κρίση και το μπάσκετ:

«Η κρίση έχει και κάποια θετικά. Σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα διαφορετικά και ορισμένες φορές η στέρηση σφυρηλατεί χαρακτήρες. Τα προβλήματα σε κάνουν να πιο σκεπτόμενο».

Για την κριτική που δέχεται ο ίδιος και ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Εμείς είμαστε μία ομάδα η οποία δημιουργείται από την αρχή σε έναν σύλλογο με τεράστια παράδοση. Η κριτική είναι μέρος της δουλειάς, η αυστηρή κριτική σε κάνει καλύτερη και η κακοπροαίρετη κριτική σου δίνει κίνητρο. Νομίζω ότι οι Έλληνες προπονητές, και το υποστηρίζω χρόνια, είναι πολύ υψηλού επιπέδου και αυτό το αναγνωρίζουν οι ξένοι συνάδελφοι. Προπονητές από το εξωτερικό έχουν βοηθήσει πολύ το μπάσκετ στην Ελλάδα αλλά παραμένουμε σε επίπεδο τακτικής πάρα πολύ μπροστά και ας υπάρχουν προβλήματα».

Για τους καταλύτες του ντέρμπι:

«Στον πρώτο γύρο δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, είχαμε πολύ χαμηλά ποσοστά ως απόρροια της πίεσης την οποία δεν διαχειριστήκαμε σωστά. Λογικό είναι διότι την εμπειρία την περπατάς δεν στην χαρίζουν. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να είμαστε υγιείς για να πετύχουμε τους στόχους. Η ομάδα ειναι πολύ ήρεμη, ξέρουμε πού βαδίζουμε, γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε σούπερ. Το μόνο που υποσχεθήκαμε είναι ότι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε αγώνα. Θα έχουμε καλά βράδια, αλλά θα έχουμε και άσχημα βράδια. Δουλεύουμε ώστε να βελτιωθούμε και νομίζω ότι τα παιδιά τα έχουν καταφέρει πολύ καλά».

Για τα προβλήματα των δύο ομάδων:

«Τα προβλήματα για εμάς είναι πάρα πολύ μεγάλα. Ο Δημήτρης είναι ουσιαστικά έναν μήνα εκτός κι επανήλθε τώρα οπότε δεν είναι σε αγωνιστικό ρυθμό. Για εμάς αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας. Ο Σόφο ήταν ενάμισι μήνα έξω, δεν έχω προπονηθεί όλοι μαζί και δεν θα το κάνουμε ούτε αυτή την εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να τραυματιστεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Είναι μια απώλεια διότι λειτουργούσε ώστε να ηρεμεί την ομάδα, θεωρώ όμως ότι μπορεί να βρει λύσεις, διαθέτει επιλογές για να καλύψουν το κενό».

Για το ντέρμπι που περιμένει αλλά και ήθελε να δει:

«Περιμένω να γίνει ένα παιχνίδι δυνατό, με ένταση μέσα στο παρκέ αλλά να μην υπάρξουν έκτροπα. Όπως προσπαθήσαμε κι εμείς στον πρώτο γύρο να κρατηθεί ο αγώνας σε ένα επίπεδο καλό για το ελληνικό μπάσκετ, το ίδιο θα ήθελα να δω και την Δευτέρα».

Για το στοιχείο που θα κρίνει τον αγώνα:

«Νομίζω ότι ο αγώνας θα κριθεί στον ρυθμό ιδιαίτερα όπως θα διαμορφωθεί μετά το 25’».



ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved