Παναθηναϊκός: Και τώρα στο ΣΕΦ για την πρωτιά

Παναθηναϊκός: Και τώρα στο ΣΕΦ για την πρωτιά

Ο Παναθηναϊκός σε χαλαρούς ρυθμούς, δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Άρη, πήρε την νίκη με 81-62 και την άλλη Δευτέρα πάει στον Πειραιά για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι όποτε ήθελε να πάρει διαφορά την έπαιρνε και όποτε ήθελε την… έχανε. Οι «πράσινοι» στον πρώτο τους αγώνα μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης έδειξαν σημάδια.. ανάκαμψης και έπαιξαν όσο χρειάζεται για να πάρουν την νίκη. Το τελικό 81-62. άλλωστε καταμαρτυρά την δικαιότατη νίκη της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη οι οποίοι πλέον έχουν την κατάσταση στα χέρια τους. Την ερχόμενη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός πάει στον Πειραιά για το ραντεβού με τον Ολυμπιακό και με +5, επιστρέφει στην φυσική του θέση. Στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως ενδιάμεσα υπάρχει και το ματς με την Μπάμπεργκ (01/02) όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Οπότε, Ολυμπιακός από Παρασκευή βράδυ… 

Για ένα λεπτό ο Άρης

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Άρης έμεινε στο ματς για… ένα μόλις λεπτό αφού από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπέρασε στο σκορ με 3-2 ύστερα από καλάθι του Δημήτρη Διαμαντίδη.. .εξαφανίστηκε και η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ούτε που τον ξαναείδε.
Μετά το 0-2 του Πάσαλιτς ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα σερί 11-0 πήρε προβάδισμα με 11-2 με τρίποντο του Τζέισον Καπόνο στο 4’ με τον Άρη να μην δείχνει… προσόντα αντίδρασης. Οι «πράσινοι» αν και δεν έμοιαζαν να έχουν διάθεση να πατήσουν το πόδι τους στο γκάζι, στην άμυνά τους ήτα πάρα πολύ καλοί, ενώ στην επίθεση είχαν καλή πρώτη πάσα και καλή κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πεδουλάκης… ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα για να διατηρεί φρέσκια την ομάδα του και να δίνει χρόνο σε παίκτες που τον χρειάζονται με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να παίρνει πρωτοβουλίες. Ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ο παίκτης που έκανε το 16-7 στο 7’, ενώ είχε και πολύ καλές συνεργασίες με τον Στεφάν Λάσμε ο οποίος έκανε το 20-11. Ο Τσαρτσαρής με δύο βολές διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, 22-11.
Ήταν φανερό πως ο Πεδουλάκης ήθελε να δώσει χρόνο στον «Σόφο» για να μπορέσει να καλύψει τον χρόνο που έχασε όσο ήταν τραυματίας. Ο θηριώδης σέντερ έκανε το 24-11 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ενώ με τον Ούκιτς να έχει όρεξη για πολύ τρέξιμο και τον Λάσμε να τελειώνει όλες τις φάσεις κάτω από το καλάθι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 34-15 στο 14’. Ο Πελεκάνος έδωσε… οξυγόνο στον Άρη με σουτ τριών πόντων, ενώ ο Καπόνο στην αμέσως επόμενη φάση απάντησε με το ακριβώς ίδιο νόμισμα. Με τέσσερις πόντους από Ούκιτς και Λάσμε η διαφορά πήγε στο +22, 42-20. Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός φάνηκε να… πατάει το πόδι του στο φρένο, με το ημίχρονο να λήγει 44-30 και τον Άρη να προσπαθεί να επιστρέψει.

Χαλάρωσε και… 8-20

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδωσε δικαιώματα. Οι «πράσινοι» χωρίς κανέναν λόγο κατέβασαν ρυθμούς, χαλάρωσαν στην άμυνα και έδειξαν να μην έχουν «καθαρό» μυαλό στην επίθεση. Κάτι που είχε αρχίσει να συμβαίνει από το τέλος του πρώτου μέρους και απλά συνεχίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης «έτρεξε» ένα σερί 8-20 και ροκάνισε την διαφορά, φτάνοντας στο 28’ το σκορ να είναι 52-45. Εκεί όμως μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε πάνω του την κατάσταση και με τρίποντο έφερε την διαφορά και πάλι στους 10, 55-45. Μάλιστα με δική του ασίστ έβγαλε τον Ούκιτς… τετ α τετ και με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ο Κροάτης έκανε το 59-47.

Ο Γκιστ στο… τρία

Οι δοκιμές για τον Αργύρη Πεδουλάκη συνεχιζόντουσαν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα με τον Έλληνα προπονητή στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να έχει στην πεντάδα τους Ξανθόπουλο και Μπράμος, ενώ στο «3» ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, στο «4» ο Κώστας Τσαρτσαρής και στο «5» ο Στεφάν Λάσμε. Την ώρα που ο Βαγγέλης Αγγέλου διαμαρτυρόταν στους διαιτητές για τα… πάντα ο Παναθηναϊκός έχτιζε και πάλι διαφορά ασφαλείας. Με εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ και γκολ-φάουλ του Μάικλ Μπράμος οι «πράσινοθς» προηγήθηκαν με 66-47, ενώ ο Ξανθόπουλος έκανε το 69-50 απαντώντας στο τρίποντο του Ασημακόπουλου. Το ματς είχε τελειώσει και άπαντες περίμεναν να δουν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να περνάει και αυτός στο παρκέ (έγινε στο 36’) και να μάθουν το τελικό σκορ. 81-62!

Δεκάλεπτα: 22-11, 44-30, 59-47, 81-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 6, Καπόνο 10, Ούκιτς 12, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 10, Ξανθόπουλος 10, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης 5

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 20, Χαντ 18, Πελεκάνος 7, Βεζένκοφ, Τσιάρας, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 2, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνης 2, Τσακαλέρης

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό...

{coveritlive}701f929ba9{/coveritlive}



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved