ΠΑΟΚ το... μεγαλείο σου, 76-71 τον Ολυμπιακό (photos)

ΠΑΟΚ το... μεγαλείο σου, 76-71 τον Ολυμπιακό (photos)

Τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού έβαλε ο ΠΑΟΚ, υποχρεώνοντας τους ερυθρόλευκους στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα (76-71) και μάλιστα μια εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, γεγονός που πλέον δίνει άλλη διάσταση στην επερχόμενη σύγκρουση των αιωνίων αντιπάλων.

Ο δικέφαλος έφτασε πανάξια στην κατάκτηση της νίκης, καθώς ο Ολυμπιακός φάνηκε αρκετά έως πολύ επηρεασμένος από την απουσία του Μάντζαρη, ο οποίος τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ενώ εμφάνισε και σημάδια κόπωσης στο παιχνίδι του. Πλέον, τα δεδομένα για τη μάχη της κορυφής ανατρέπονται και όλα θα κριθούν στο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας στο ΣΕΦ, εκεί όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν με... φόντο την πρωτιά, καθώς με την ήττα αυτή των ερυθρολεύκων, ουσιαστικά καλύφθηκε για τους πράσινους το χάντικαπ από τη δική τους απρόσμενη ήττα απ' τον Ίκαρο. Και με νίκη μέσα στο ΣΕΦ με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων, αυτομάτως επιστρέφουν στην πρώτη θέση και διεκδικούν το πλεονέκτημα της έδρας στα Play Offs.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να βγαίνουν πότε ο ένας και πότε ο άλλος μπροστά στο σκορ και το δικέφαλο να κοιτάζει στα μάτια του ερυθρόλευκους, κατορθώντας μάλιστα να φτάσει και σε προβάδισμα πέντε πόντων, 37-32 δύο λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε με καλά οργανωμένη άμυνα και τον κόσμο του ως έκτο παίκτη να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Ολυμπιακό και να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά, για τα δεδομένα των πρωταθλητών, επίπεδα. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου ο τραυματισμός του Μάντζαρη, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 4.27 και αποσύρθηκε στον πάγκο υποβασταζόμενος από μέλη του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού, καθώς φάνηκε να είχε γυρίσει το γόνατό του.

Δεδομένης και της απουσίας του Μάντζαρη ο Μπαρτζώκας είδε τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη να παίρνουν πάνω τους το μεγαλύτερο μέρος των επιθετικών προσπαθειών του Ολυμπιακού, με τον πρώτο να κλείνει το ημίχρονο με 12 και τον Σπανούλη με 11 πόντους, την ώρα που ο επόμενος σκόρερ των πειραιωτών, ο Παπανικολάου είχε μείνει στους 6. Και αν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να διατηρήσει τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει ήταν τα τρία επιπλέον τρίποντα που πέτυχαν οι παίκτες του (6/15) σε σχέση με τα τρία στα επτά που ευστόχησαν οι γηπεδούχοι. Η κακή κατάσταση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε και στο 6/16 δίποντα (38%), ενώ μόνο στις βολές κατόρθωσαν να κλείσουν το 20λεπτο με ποσοστό άνω του 80% (7/8 - 88%).

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ «έτρεχε» με 65% στα δίποντα (11/17) και 73% στις βολές (8/11), με τον Τσαϊρέλη να κάνει καταπληκτικό ματς με 8 πόντους και 100% ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (3/3) και βολές (2/2) και πέντε ριμπάουντ.

Ντέρμπι και στο δεύτερο...

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με την... κεκτημένη ταχύτητα που του προσέφερε ο κόσμος του και το προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δεύτερου όταν και κατόρθωσε νωρίς να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά στους 5 πόντους (46-41), ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε σημάδια... αποσυντονισμού υποχρεώνοντας τον Μπαρτζώκα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ μετά από λάθος του Χάινς έξι λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ έδειξε να κυριαρχεί στα ριμπάουντ, με δύο σερί επιθετικά, όμως οι παίκτες του Μαρκόπουλου εμφανίστηκαν ιδιαίτερα νευρικοί στην τελική προσπάθεια και προσφέροντας τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει ένα σερί 0-5, το ματς ήρθε ξανά στην ισοπαλία 48-48, 3.13 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ενα τρίποντο του Δέδα και μια εύστοχη βολή του Καλέ, με μόνη απάντηση ένα δίποντο από τον Καϊμακόγλου έφεραν τον ΠΑΟΚ και πάλι μπροστά στο σκορ με 52-50 ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των τριάντα, για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο 55-54 υπέρ του ΠΑΟΚ από ένα τρίποντο του Χαριτόπουλου και το κάρφωμα του Σερμαντίνι.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με ένα δίποντο του Χαριτόπουλου ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +3 (57-54), για να μειώσει με δύο βολές ο Περπέρογλου και πάλι στον πόντο, 57-56, 8.30 πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν ζεσταθεί για τα καλά και με το δεύτερο εύστοχο τρίποντο του Χαραλαμπίδη σε έξι προσπάθειες ανέβασαν τη διαφορά στους 4, γράφοντας το 60-56. Τα άσχημα για τον ΠΑΟΚ ήρθαν από ένα τραβηγμένο διαιτητικό σφύριγμα που είχε ως αποτέλεσμα ο Χαριτόπουλος να χρεωθεί το 4ο φάουλ πάνω στον Αντιτς με τον Γκόντα να δίνει δύο επαναλήψεις στον Σκοπιανό, μέχρι να ευστοχήσει στη δεύτερη βολή, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την εξέδρα. Τελικά ο Αντιτς τα κατάφερε να κάνει το 2/2 στις... 4 προσπάθειες, μειώνοντας σε 60-58, ενώ Σερμαντίνι και Παπαδόπουλος χρεώθηκαν από μια τεχνική ποινή. Με νέο σερί 0-5 ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι μετά από καιρό με 60-61 από ένα τρίποντο του Περπέρογλου. Στα 6.36 πριν το φινάλε ο Χάινς χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να σκοράρει και ο Ολυμπιακός έφτασε στο + 4 για πρώτη φορά στο ματς με τρίποντο του Σπανούλη, γράφοντας το 60-64 και φτάνοντας τους 16 πόντους.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον ΠΑΟΚ να χάνει την ευκαιρία της ισοφάρισης 4 λεπτά πριν το τέλος, από άστοχο σουτ του Μακ Γκραθ και τον Σπανούλη, με μία στις δύο βολές να κάνει το 64-67, αφού ο Ολυμπιακός διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα.

Ο Παπαδόπουλος με ένα δίποντο έκανε το 66-67, ο Αντιτς αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Παπαδόπουλος με νέο καλάθι έφερε και πάλι τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 68-67, ενώ μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς χρεώθηκαν βήματα στον Σπανούλη. Ωστόσο, ο Χαραλαμπίδης αστόχησε σε τρίποντο, ενώ χρεώθηκε και φάουλ πάνω στον Σλούκα, ο οποίος ευστόχησε και στις δύο βολές και έδωσε στον Ολυμπιακό νέο προβάδισμα.

Το γήπεδο πήρε... φωτιά όταν ο Μακ Γκραθ ευστόχησε σε δίποντο, πήρε και το φάουλ και με εύστοχη βολή έγραψε το 71-67, για να αστοχήσει σε τρίποντο ο Σπανούλης, αλλά και ο Χάινς αμέσως μετά, με τον Πρίντεζη να σταματάει τον Μακ Γκραθ και στα 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να χρεώνεται με βήματα ο Σλούκας. Στα 27 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν αυτός που με ένα κοντινό δίποντο έκανε το 73-69, δίνοντας στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να αγκαλιάσει μια τεράστια νίκη... Αμέσως ο Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ…

Ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και στη συνέχεια κέρδισε φάουλ ο Σερμαντίνι, όμως ο Μπαρτζώκας ζήτησε διαμαρτυρόμενος να χρεωθεί αντιαθλητικό στον Καλέ, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή και κάπου εκεί να κριθεί -ουσιαστικά- και το παιχνίδι. Ο Σερμαντίνι ευστόχησε σε δύο βολές, μειώνοντας σε 73-71, ο Μακ Γκραθ είχε σειρά για δύο βολές, ευστόχησε στη μια, έκανε το 74-71 και είχε την κατοχή της μπάλας, 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Νέο τάιμ άουτ, αυτή τη φορά απ' τον Σούλη Παπαδόπουλο. Στα 9 δευτερόλεπτα ο Σπανούλης έκανε φάουλ στον Χαραλαμπίδη, ο οποίος με δύο εύστοχες βολές έκανε το 76-71. Ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο και το γήπεδο πήρε φωτιά, με το σφύριγμα της λήξης, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε μια πανάξια νίκη και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στη φετινή Basket League OΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-37, 55-54, 76-71

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 15 (2), ΜακΓκραθ 10 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 8 (2), Παπαδόπουλος 13, Νικολόπουλος, Καλλές 3, Λιάπης, Αμπάρας, Χαριτόπουλος 13 (1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Άντιτς 2, Σπανούλης 17 (2), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 9, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 3 (1), Γεωργάκης, Κατσίβελης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

{coveritlive}3a51d86ddc{/coveritlive}



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved