Γκιστ στο Onsports: «Στο χέρι μας η πρόκριση»

Γκιστ στο Onsports: «Στο χέρι μας η πρόκριση»

Χάθηκε απλώς μία μάχη, όχι ο πόλεμος για τον Παναθηναϊκό χθες (25/01) στο ΟΑΚΑ σύμφωνα με τα όσα είπε στο Onsports ο Τζέιμς Γκιστ.

Μπορεί ο «εξάστερος» να γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σύμφωνα με τον Αμερικανό φόργουορντ το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, αφού το Top 16 της Ευρωλίγκας έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι την ολοκλήρωσή του. Ο Τζέιμς Γκιστ, με δηλώσεις του στο Onsports, προσπάθησε να εξηγήσει τα αίτια της ήττας από τους Ισπανούς, μίλησε για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη και στάθηκε στη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, που γέμισε χθες (25/01) το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να ενισχύει την ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πρόκειται για σκληρή ήττα για εσάς, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε;
«Η αλήθεια είναι πως δεν καταφέραμε να παίξουμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στην επίθεση, υποπέσαμε σε λάθη και δεν βάλαμε κάποια σημαντικά σουτ. Ακόμα κι έτσι θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αφού έγινε ντέρμπι μέχρι το φινάλε. Στο τέλος, όμως, έγιναν κάποια λάθη κι αυτά μας στέρησαν τη δυνατότητα να φθάσουμε στη νίκη».

-Είχατε εξαιρετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Τι συνέβη στην επανάληψη και υπήρξε αυτή η αλλαγή σκηνικού;
«Στο πρώτο ημίχρονο τα πάντα λειτούργησαν βάσει του πλάνου που είχαμε πριν από τον αγώνα. Ήμασταν πολύ καλοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο κόσμος ήταν για ακόμα μία φορά εκπληκτικός και μας έδωσε τον απαραίτητο ρυθμό. Βγάλαμε πολύ μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και ήμασταν οι κυρίαρχοι του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε πιο πιεστική στην άμυνά της, εμείς κάναμε κάποια λάθη κι αυτό όσο περνούσε η ώρα τόσο άρχισε να επηρεάζει την απόδοσή μας. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση κι αυτό μας στοίχισε».

-Θεωρείς πως μπορεί να επηρεάσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα την πορεία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση;
«Όχι. Ήταν απλώς μία ήττα. Δεν σημαίνει κάτι. Το Top 16 έχει άλλα εννέα παιχνίδια και σε αυτά μπορούν να συμβούν τα πάντα. Υπάρχει ακόμα πολύ μέλλον στη διοργάνωση και ο όμιλος παραμένει ανοιχτός. Το θέμα για εμάς είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να κοιτάμε ένα προς ένα όλα τα παιχνίδια. Παραμένουμε στο κυνήγι της πρόκρισης και θεωρώ πως είναι στο δικό μας χέρι να πάρουμε στο τέλος το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Θεωρείς πως η συγκεκριμένη ήττα μπορεί να αποτελέσει καλό οδηγό για το μέλλον;
«Ναι. Νομίζω πως ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Προηγηθήκαμε ακόμα και με 14 πόντους, αλλά δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη διαφορά. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και να φροντίσουμε να μην τα κάνουμε ξανά στο μέλλον. Ομάδες αυτού του επιπέδου, όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, τιμωρούν το οποιοδήποτε λάθος, την οποιαδήποτε ολιγωρία. Νομίζω ότι ακόμα και μέσα από αυτή την ήττα μπορεί να βγει κάτι καλό, αρκεί να διορθώσουμε τα λάθη μας. Αυτό, βέβαια, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά».

-Το σχόλιό σου για τον κόσμο του Παναθηναϊκού που γέμισε το ΟΑΚΑ;
«Ο κόσμος ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Δεν μπορέσαμε να ευχαριστήσουμε στους φιλάθλους μας με την κατάκτηση της νίκης, αλλά στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια και το μόνο σίγουρο είναι πως θέλουμε αυτόν τον κόσμο κοντά μας. Τώρα, έχουμε μπροστά μας τον αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Άρη και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουμε την Μπάμπεργκ, για την Ευρωλίγκα. Είναι δύο παιχνίδια που θέλουμε πάση θυσία τη νίκη κι έχουμε όλες τις προοπτικές για να τα καταφέρουμε».



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved