Παναθηναϊκός: Αυτό που μετράει είναι η νίκη

Παναθηναϊκός: Αυτό που μετράει είναι η νίκη

Ο Παναθηναϊκός αν και δεν έπαιξε καλό μπάσκετ κατάφερε να πάρει τη νίκη (71-61) επί ενός πολύ καλού ΠΑΟΚ και πλέον «βλέπει» μόνο την Ρεάλ.

Αν και πέρασε από δεκάδες… κύματα και χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του εξόχως μαχητικού ΠΑΟΚ με 71-61 και να «κλείσει» τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με  νίκη. Οι «περισσότεροι» από τους «πράσινους» έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, πλην του Γιόνας Μτασιούλις ο οποίος έκανε και πάλι τα πάντα στο γήπεδο. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πλέον οι «πράσινοι» αφήνουν πίσω τους την Α1 και βάζουν στο μυαλό τους… για τα καλά την Ευρωλίγκα και το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ασταθής από το ξεκίνημα

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι, αφού δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, αν και από τις πρώτες φάσεις φαινόταν πως είχε καταφέρει να… εγκλωβίσει τον ΜακΓκραθ. Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε με τους Ούκιτς και Μπανκς στην πεντάδα, αλλά γρήγορα τους απέσυρε αφού δεν μπόρεσαν να «φτιάξουν» το παιχνίδι της ομάδας τους όπως θα ήθελε ο Έλληνας προπονητής. Με το σκορ στο 6-6 έπειτα από καλάθι του Παπαδόπουλου στο 4’ στο παρκέ πέρασαν οι Ξανθόπουλος και Μπράμος. Μάλιστα, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 7’ με τρίποντο του Μάικ Μπράμος ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-10.

Τραγικό τρίλεπτο και 0-10

Η συνέχεια όμως δεν ήταν το ίδιο… αισιόδοξη. Το αντίθετο μάλιστα. Από την μία ο Παναθηναϊκός δεν είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να μην έχει προυποθέσεις για να σκοράρει και από την άλλη ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις αμυντικές αδυναμίες των «πράσινων» έτρεξε σερί 0-10 και έκανε το 13-20 με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να δίνει πολλές βοήθειες στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Με τέσσερις κοντούς ο Παναθηναϊκός

Ο Πεδουλάκης έπρεπε να αλλάξει κάτι, άμεσα, στο παιχνίδι της ομάδας του και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους του πρώτου ημιχρόνου πέρασε τον Ματσιούλις στο «4» παίζοντας ουσιαστικά με τέσσερις… κοντούς. Κάτι που του βγήκε και με τον Παναθηναϊκό να κάνει σερί 6-0 (με Λάσμε και Μπράμος πρωταγωνιστές) μείωσε σε 19-20, μαζεύοντας γρήγορα την διαφορά και λίγο αργότερα (στο 14’) ο Σχορτσανίτης με προσωπική ενέργεια έκανε το 22-25.

Ζημιά από τον Χαριτόπουλο, το πήρε πάνω του ο Γιόνας

Και ενώ ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μια… ανάσα από την ισοφάριση και την προσπέραση ο Χαριτόπουλος πήρε το… όπλο του. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ με 7 συνεχόμενους πόντους   (ένα τρίποντο και ένα τρίποντο και φάουλ) έδωσε αέρα 9 πόντων στον ΠΑΟΚ, 22-31. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν το έβαλε κάτω και αντέδρασε άμεσα. Ο Πεδουλάκης  με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να βρει την σωστή «χημεία» με τον Ματσιούλις να αναλαμβάνει δράση. Ο Λιθουανός πήρε πάνω τις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας του και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου μείωσε σε 32-35. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ ήρθε και ο Μπράμος να φέρει το ματς στα ίσια με τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου.   

Δεν μπορούσε να ξεφύγει

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και με τρίποντο του Ματσιούλις και ένα πολύ όμορφο καλάθι από τον Ούκιτς προηγήθηκε με 40-35 και έδειχνε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει να «κυνηγάει» και… δικαιώθηκε. Με την front line του «Δικεφάλου» να βρίσκει τις λύσεις οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 43-44 με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Περίπου 2ο δευτερόλεπτα πριν από την συμπλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα ο Μπανκς έκανε το 50-48 αλλά στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ ο Μακ Γρακθ απάντησε με το ίδιο νόμισμα και έκανε το 50-51.

Ζορίστηκε και… κέρδισε

Ανάλογο ήταν και το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Με τρίποντο του Καπόνο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 55-51 στο 34’ την στιγμή που και οι δύο ομάδες είχε υποπέσει σε σωρεία λαθών. Ο Παπαδόπουλος μείωσε άμεσα για την ομάδα του, 55-53, αλλά ο Ματσιούλις ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έδωσε φιλί ζωής στον Παναθηναϊκό με νέο τρίποντο κάνοντας το 58-53 στο 35’ ενώ ο Λάσμε «έγραψε» το 60-53. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει κι άλλο τον Παναθηναϊκό αλλά οι «πράσινοι» στα δύσκολα αποδείχτηκαν… σούπερ. Ο Μπανκς με τρίποντο από την γωνία έκανε το 63-55 και ο Ματσιούλις με δύο ακόμα πόντους «έγραψε» το 65-55, 90 δεύτερα πριν από την λήξη του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάει το ματς στις βολές για να ροκανίσει την διαφορά και να "παλέψει" τις όποιες πιθανότητές του αλλά.. μάταια, μιας και ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε... ψύχραιμος και έφτασε στην νίκη με 71-61 με τρίποντο του Μπράμος στην εκπνοή. 

Δεκάλεπτα: 13-20, 35-35, 50-51, 71-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 12, Ματσιούλις 15, Καπόνο 7, Ούκιτς 4, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 4, Μπανκς 10, Ξανθόπουλος 5, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 2, Χαραλαμπίδης 11, Μακ Γκραθ 10, Θεοδωράκος, Τσαιρέλης 5, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 12, Νικολόπουλος, Καλλές 4, Χαριτόπουλος 11

Θυμηθείτε όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ...

{coveritlive}b76505febd{/coveritlive}



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved