«Ανάσα» για Πανελλήνιο

«Ανάσα» για Πανελλήνιο

Ο Πανελλήνιος επικράτησε 85-72 του Αμαρουσίου στη Λαμία και ξέφυγε από την «ουρά» της βαθμολογίας. «Διάλογος» Γκαγκαλούδη με φιλάθλους!

Το ροζ φύλλο ήταν το ζητούμενο για το Μαρούσι στη Λαμία κόντρα στον Πανελλήνιο, αφού οι προηγούμενες αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ήταν ευθύς εξαρχής… εκτός προγράμματος για την ομάδα των βορείων προαστίων. Ο Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα ενώ ο Μάρκους Σούμπτερ έκανε το ντεμπούτο του με το Μαρούσι, την ίδια στιγμή που ο Νταβίντ Χουέρτας έδινε τον τελευταίο του αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους» αφού ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο Πουέρτο Ρίκο.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι άλλωστε που ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ζήτησε από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτή την μεταβατική φάση μετά τις νέες αγωνιστικές ισορροπίες. Παρ’ όλα αυτά ο Πανελλήνιος ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 12-0 στο 5’, με τον Στίβεν Σμιθ να μετράει εφτά πόντους σε αυτό το διάστημα! Παρ’ όλα αυτά το Μαρούσι αντέδρασε άμεσα και με τρία σερί τρίποντα των Χαριτόπουλου, Κογιαντίνοβιτς, Γκαγκαλούδη πήρε κεφάλι στο σκορ με 12-13 στο 8’. Ο Μπάγκαριτς έστειλε τη διαφορά στο +5 (12-17) όμως με σερί 10-0 στα τελευταία λεπτά οι «Ολυμπιονίκες» έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το υπέρ τους 22-17.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου συνέχισαν με το γκάζι πατημένο στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού η αμερικανική τριπλέτα των Σμιθ, Φράνσις και Μπέιλι εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (37-17) στο 15’! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους φιλοξενούμενους, ο Κράμπενχοφτ με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 40-17 ενώ ο Φράνσις έκανε 42-17 κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» που αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στον «τρελό» ρυθμό του Πανελληνίου. Ο Μπάγκαριτς σκόραρε για πρώτη φορά μετά από πολύ ώρα κάνοντας το 42-19. Οι φιλοξενούμενοι «μάζεψαν» την άμυνά τους και βρήκαν λύσεις από τους Μπάγκαριτς, Χουέρτας και Νοέα, μειώνοντας στο 42-37 του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος σημαδεύτηκε από το επεισόδιο του Γιάννη Γκαγκαλούδη με τους φίλους του Πανελληνίου που βρίσκονταν στο κλειστό της Λαμίας και αποδοκίμασαν τον Έλληνα γκαρντ τη στιγμή που περνούσε αλλαγή στον πάγκο. Ο «Γκάγκα» απάντησε και κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του. Οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι για περίπου πέντε λεπτά ενώ χρέωσαν με τεχνική ποινή τον πάγκο του Αμαρουσίου. Κατά τα άλλα ο Πανελλήνιος διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, έστω κι αν το Μαρούσι προσπάθησε να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 66-55, βάζοντας τις βάσεις για την έβδομη φετινή νίκη.

Το Μαρούσι έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει στην τελευταία περίοδο όμως ο Πανελλήνιος ξέφυγε με +9 (77-68) στα -2’48’’ για τη λήξη του αγώνα. Η καλή άμυνα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των «Ολυμπιονικών» (81-69 στα -90’’) που ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, επικρατώντας τελικά με 85-72.

Δεκάλεπτα: 22-17, 42-37, 66-55, 85-72.
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 9 (1), Παπαμακάριος 13 (2), Μπέιλι 13 (2), Κράμπενχοφτ 5 (1), Σμιθ 20 (1), Σκλάβος 7 (1), Σκεπάνοβιτς, Φράνσις 18.
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Σούμπτερ 4, Νοέας 5, Μπάγκαριτς 17, Ακεψειμαΐδης 3, Χουέρτας 7 (1), Χαριτόπουλος 8 (2), Γκαγκαλούδης 8 (1), Κλεμέντε 8, Κογιαντίνοβιτς 12 (3), Σιαμανδούρας.



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved