Μίλησε η έδρα

Μίλησε η έδρα

Με τον Σωτήρη Καραποστόλου να αποδεικνύεται ψύχραιμος όταν η μπάλα έκαιγε, η Καβάλα επικράτησε με 90-85 του 'Άρη, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας, για την 20ή αγωνιστική της Α1.

Ο έμπειρος γκαρντ έβαλε καθοριστικό τρίποντο 53'' πριν από το φινάλε, διαμόρφωσε το 86-81 και επί της ουσίας καθάρισε την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ο Νίκος Χατζηβρέττας θα μπορούσε να δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του όταν, όντας αμαρκάριστος από τη γωνία και με το σκορ να είναι 83-81, έχασε τρίποντο. Έχοντας μία πεντάδα για… φίλημα (Μάκιντος, Στεφανίδης, Καραποστόλου, Παλάσιο και Σίμονς) η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε για ακόμα μία φορά την έδρα της κι έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη, με την οποία αφενός διασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία και αφετέρου παρέμεινε στο... κόλπο των πλέι οφ. Ο Άρης δεν προηγήθηκε ούτε μία φορά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν έχασε μεν την επαφή του με το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, αλλά δεν κατάφερε και να κλέψει το διπλό.

Ανώτερη η Καβάλα στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να προηγηθεί με 26-19 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Γιόροβιτς και Μάκιντος. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού ουσιαστικά από τους Θεσσαλονικείς πάλευαν μόνο ο Χαραλαμπίδης και ο Τσαϊρέλης. Οι γηπεδούχοι δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα να προηγηθούν με διαφορά εννέα πόντων (30-21) δύο λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, για να οδηγηθούν τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 52-44. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο.·Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοπορία, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποκτήσουν μία διαφορά ασφαλείας. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, που με καλάθι του Τσαϊρέλη μείωσε σε 63-59, λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Και πάλι όμως ο Χριστόφορος Στεφανίδης ήρθε με σουτ τριών πόντων να δώσει αέρα επτά πόντων (66-59) στην ομάδα του, στο 28', καλάθι, που αποτέλεσε την απαρχή ενός μίνι ξεσπάσματος της Καβάλας, που μέχρι το 30’ έτρεξε σερί 8-2 και έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 74-61.

Το συγκρότημα του Λευτέρη Σούμποτιτς, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψε το σκηνικό στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Καβάλα προηγήθηκε με 79-72 στο 36', αλλά ο Άρης με καλάθι και μία βολή του Μπορόβνιακ μείωσε σε 80-79, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο φινάλε του αγώνα. Ψύχραιμος ο Καραποστόλου, έβαλε το καθοριστικό τρίποντο και δύο βολές αμέσως μετά, σε φάουλ που του έγινε βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό, και με το σκορ να πηγαίνει στο 88-81, 26'' πριν από τη λήξη η αναμέτρηση, επέτρεψε στην Καβάλα να διατηρήσει αλώβητη την έδρα της.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Γκούμας, Παντελίδης.
Δεκάλεπτα
: 26-19, 52-44, 74-61, 90-85.
Καβάλα (Πρίφτης): Μάκιντος 10 (2), Παλάσιο 15, Κοστόφ, Ντέντιγερ, Στεφανίδης 20 (3), Σίμονς 11, Γιόροβιτς 17 (1), Καραποστόλου 15 (2), Αγγελόπουλος 2.
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 12 (3), Γουίντερς 9 (1), Ταπούτος, Τσαϊρέλης 14, Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης 24 (4), Σκορδίλης, Μπορόβνιακ 9, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 10, Τόμας 7.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved