Παναθηναϊκός: Οι αλλαγές που τον… αλλάζουν

Παναθηναϊκός: Οι αλλαγές που τον… αλλάζουν

Ο «εξάστερος» στην αυλαία του 2012 έκανε τρεις αλλαγές στο ρόστερ του με γνώμονα την ακόμα περισσότερη βελτίωση του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας και φυσικά την κατάκτηση όλων των στόχων που έχει θέσει τη φετινή σεζόν. Τι θα προσφέρουν στο «τριφύλλι» οι Μπανκς, Καπόνο και Γκιστ που προστέθηκαν στην «πράσινη» οικογένεια.

Ήταν δεδομένη η αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, όταν από το περσινό ρόστερ παρέμειναν στην ομάδα μόνο δυο παίκτες. Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Τσαρτσαρής αποτελούν βέβαια το καλύτερο εχέγγυο για να διατηρηθεί η ίδια συνταγή της επιτυχίας στα «πράσινα» αποδυτήρια, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ποντάρει πολλά και στους δυο τους αλλά και στους έντεκα παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι!

Το θετικό για τον «εξάστερο» είναι πως οι οκτώ από αυτούς ενσωματώθηκαν πλήρως στο ρόστερ κι έδειξαν να έχουν καταλάβει το ρόλο τους, ενώ ακόμα πιο ευεργετικό για τον Παναθηναϊκό αποδεικνύεται το γεγονός ότι εντοπίστηκαν γρήγορα τα θέματα που υπήρχαν και η ομάδα προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές στο ρόστερ έτσι ώστε να παραμείνει παντοδύναμη σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικήσει μέχρι τέλους όλους τους στόχους της.

Μπανκς για αρχή…

Η πρώτη αλλαγή, έγινε στην περιφέρεια. Ο Ντέργουιν Κίτσεν έδειξε να μην έχει εγκλιματιστεί πλήρως στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο Πεδουλάκης, με αποτέλεσμα η ανεύρεση γκαρντ να γίνει πρωταρχικός στόχος. Στο πρόσωπο του Μάρκους Μπανκς ο «εξάστερος» βρήκε ακριβώς αυτό που ήθελε. Έναν δυναμικό combo guard, που μπορεί να «πνίξει» τον αντίπαλο με την καλή του άμυνα αλλά και να οργανώσει την ομάδα σωστά, δίνοντας τις απαραίτητες «ανάσες» στον Δημήτρη Διαμαντίδη που «τράβηξε»… κουπί ως τα μέσα του Νοέμβρη, όταν κι ο Μπανκς ήρθε κι απέδειξε πως μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις σε πολλούς τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπανκς ήρθε απευθείας από το ΝΒΑ, αφού έχει αγωνιστεί μόνο σε Μπόστον Σέλτικς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Φίνιξ Σανς, Μαϊάμι Χιτ, Τορόντο Ράπτορς, Νιου Όρλινς Χόρνετς και ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία. Αυτό πάντως δεν δείχνει να τον έχει επηρεάσει στο ελάχιστο, καθώς στα πρώτα του παιχνίδια με το «τριφύλλι» έχει παρουσιάσει το προφίλ που θα ήθελε ο Πεδουλάκης. Με πολύ καλή αφομοίωση των συστημάτων και του τρόπου παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, δείχνει ικανός να ηγηθεί των «πρασίνων» και να αποτελέσει το alter ego του Διαμαντίδη στην «πράσινη» περιφέρεια.

Ο Killer από το ΝΒΑ

Με ίδια διαδρομή, έχοντας παίξει δηλαδή μόνο σε ομάδες του ΝΒΑ, ήρθε στον Παναθηναϊκό κι ο Τζέισον Καπόνο. Ο «Killer» που ήθελε να βάλει στην περιφέρεια του ο «εξάστερος» είναι εδώ κι ετοιμάζεται να δείξει ακόμα περισσότερα στη συνέχεια. Ο Καπόνο στο παρελθόν έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο «μαγικό κόσμο», φορώντας τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, Σάρλοτ Μπόμπκατς, Μαϊάμι Χιτ, Τορόντο Ράπτορς, Φιλαντέλφια 76ερς και Λος Άντζελες Λέικερς. Ο 31χρονος φόργουορντ πήρε τη θέση του Χίλτον Άρμστρονγκ στο ρόστερ, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στη front line, για να δώσει το κάτι παραπάνω στην περιφέρεια.

Το «δολοφονικό» του ένστικτο έξω από τη γραμμή των 6,75μ. αναμένεται να δώσει στους «πράσινους» παραπάνω σκοράρισμα, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το πλεονέκτημά του. Ο Καπόνο είναι ένας εξαιρετικός αθλητής πάνω απ’ όλα, με μπασκετική ευφυΐα και με κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να αποκτήσει περισσότερη ποικιλία στην εκδήλωση των επιθετικών του προσπαθειών. Η ενσωμάτωσή του στο ρόστερ δείχνει να γίνεται με γοργούς ρυθμούς και μετά τα δυο πρώτα ματς που έδωσε για πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Αμερικανός ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει και στην Ευρωλίγκα, στην αναμέτρηση κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Έκλεισε η τριάδα των «θηρίων»!

Στο ίδιο ματς, αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τον «εξάστερο» κι ο Τζέιμς Γκιστ. Το τελευταίο, αλλά πιθανότατα το πιο σημαντικό, απόκτημα του Παναθηναϊκού. Η ανταλλαγή με τον Άντι Πάνκο, που συνεχίζει στη Μάλαγα, έφερε το «θηρίο» από την Αμερική στο «τριφύλλι». Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ αναμένεται να προσδώσει πάρα πολλά στην «πράσινη» front line, και να ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες που κάνουν ήδη οι Σχορτσανίτης, Λάσμε και Τσαρτσαρής, έστω κι αν η άφιξή του… καθυστέρησε κάπως καθώς πρέπει να σημειωθεί πως ο Γκιστ ήταν από το καλοκαίρι μέσα στις επιλογές του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Γκιστ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων, τα οποία έχει… φάει με το κουτάλι παίζοντας κατά το παρελθόν σε Μπιέλα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Παρτίζα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Μάλαγα, ενώ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη καθώς έχει εξαιρετικές αλτικές ικανότητες και έφεση στο ριμπάουντ. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι όποιος πλησιάζει πλέον το καλάθι του «εξάστερου» θα… υποφέρει με την παρουσία των Γκιστ, Λάσμε και «Σόφο»! Με ύψος 2,06μ. ο Γκιστς μπορεί να προσφέρει πολλά και ως σέντερ, με την επιθετική του παρουσία να μην περιορίζεται μόνο στο «ζωγραφιστό» αλλά και στη μέση απόσταση από την οποία έχει πολύ καλά νούμερα…

Μόνο για κάτι εξαιρετικό

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός με τις τρεις αυτές κινήσεις διαμόρφωσε εξαιρετικά το ρόστερ του και έκανε όλα όσα ήταν απαραίτητα για να έχει πληρότητα όπου απαιτείται. Πολλοί υποστηρίζουν πως η προσθήκη ενός ακόμα παίκτη στη front line κρίνεται αναγκαία, ωστόσο, στον «εξάστερο» δεν δείχνουν να «καίγονται» για το συγκεκριμένο θέμα εκτός αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση. Οι «πράσινοι» έχουν εξετάσει όλα τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη θέση, είδαν πολλές περιπτώσεις παικτών ωστόσο δεν θα κάνουν κίνηση αν δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα που υπάρχουν στην Ευρωλίγκα.

Άλλωστε, αν αποκτηθεί παίκτης θα είναι ξένος και θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί μόνο εκεί αφού στο πρωτάθλημα η εξάδα έχει κλείσει με τους Ούκιτς, Ματσιούλις, Μπανκς, Καπόνο, Γκιστ και Λάσμε. Στον Παναθηναϊκό αναζητούν κάτι συγκεκριμένο κι αν αυτό δεν βρεθεί τότε το ρόστερ θα μείνει ως έχει, χωρίς δηλαδή να έχει το τεράστιο κενό που θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα. Αν δηλαδή ο «εξάστερος» βρει σέντερ που να μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα στην Ευρωλίγκα, να αποδέχεται ότι θα παίζει μόνο στην Ευρώπη και να μην θέλει χρόνο προσαρμογής τότε ίσως κάνει κίνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, το «τριφύλλι» θα πορευτεί ως έχει και θα συνεχίσει το δρόμο της βελτίωσης και της συνεχούς αγωνιστικής ανόδου με στόχο… την κατάκτηση τίτλων στο τέλος της σεζόν σε όλα τα επίπεδα…



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved