Ξανθόπουλος: «Κάθε μέρα και καλύτεροι»

Ξανθόπουλος: «Κάθε μέρα και καλύτεροι»

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάζει διαρκή βελτίωση εμφανίστηκε σε δηλώσεις του Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο των Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και Σχορτσανίτη.

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να βελτιώνεται και πως θα παρουσιαστεί έτοιμος όταν πρέπει εξέφρασε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο γκαρντ του «εξάστερου» μίλησε στο «ΑΡΤ» για τη φετινή πορεία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, το τι περιμένει από τους Καπόνο και Μπανκς που ενσωματώθηκαν πρόσφατα στο ρόστερ, αλλά και για τον δικό του ρόλο στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-το λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Όταν ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό, δεν το σκέφτηκα καν. Είπα κατ’ ευθείαν το ναι! Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, μάλλον η μεγαλύτερη σε συλλογικό επίπεδο τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει πάρεις έξι πρωταθλήματα Ευρώπης που είναι πολύ μεγάλο αυτό το πράγμα και επόμενο λοιπόν ήταν να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά».

-το ρόλο του στην ομάδα: «Το ήξερα εξ αρχής πως δεν θα είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Άμα συγκρίνουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με άλλες ομάδες, η διαφορά είναι τεράστια. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ίσως να έπαιζα περισσότερο, αλλά δεν με νοιάζει έμενα αυτό. Ήρθα στον Παναθηναϊκό με συγκεκριμένο ρόλο, είχα μιλήσει με τον προπονητή πριν έρθω και μου είπε τι ρόλο θα έχω και δεν έχω κανένα παράπονο και δεν νιώθω αδικημένος που ήρθα στην ομάδα».

-τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: «Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εξαιρούμε τις δύο ήττες που κάναμε, μία από τον Ολυμπιακό εδώ μέσα και μία εκτός έδρας με τον Ίκαρο που σίγουρα η συγκεκριμένη μας έχει πονέσει πάρα πολύ γιατί αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες ήττες. Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είχαμε πει από την αρχή της σεζόν πως η ομάδα ήταν καινούργια. Νέος προπονητής και 12 καινούργιοι παίκτες, οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα να δεθεί πολύ γρήγορα. Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου, έχουμε δέσει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αλλά έχουμε και πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης, οπότε πιστεύω πως μέρα με την μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα, θα είμαστε όλο και καλύτεροι».

-τις ήττες από Ίκαρο και Χίμκι και την κρίση που πέρασε η ομάδα: «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Τις δύο προηγούμενες φορές που ήμουν στην ομάδα, το 2004-2005 και το 2006-2007 ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση αλλά μην ξεχνάμε πως και τότε κάναμε ήττες κακές. Θυμάμαι συγκεκριμένα είχαμε κάνει μία ήττα στην Ολίμπια Λάρισας, ενώ κερδίζαμε 20 πόντους στο ημίχρονο, τελικά χάσαμε αλλά θεωρώ πως από αυτά τα αποτελέσματα γίναμε πιο δυνατοί. Μετά από την ήττα από τον Ίκαρο, χάσαμε και από την Χίμκι και μαζευτήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε πως θα βάλουμε κάτω το κεφάλι, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, γιατί να μην ξεχνάμε πως είμαστε μια καινούργια ομάδα και μέσα από την σκληρή δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Πιστέψαμε πιο πολύ στους εαυτούς μας, το ίδιο έκανε και ο κόουτς και είναι πολύ σημαντικό αυτό και πιστεύω πως μετά από αυτές της ήττες, δείξαμε έναν άλλο εαυτό».

-το Top 16 της Ευρωλίγκας: «Θεωρητικά, δεν είναι πιο εύκολος. Ο όμιλος Είναι Top 16, είναι πολύ πιο δύσκολη η διοργάνωση φέτος μετά την αλλαγή του συστήματος, οπότε εμείς θα πάμε με γνώμονα την πρώτη φάση. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι γιατί μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν θα είναι εύκολο σίγουρα, αλλά εύχομαι και πιστεύω πως στο τέλος του Top 16 θα έχουμε περάσει».

-τον Μάρκους Μπανκς: «Έχει παίξει εννιά χρόνια στο ΝΒΑ και από την στιγμή που έχει παίξει τόσα πολλά χρόνια, δεν μπορείς να πεις κάτι για το σωματότυπό του. Και εγώ όταν τον είδα στην αρχή, δεν πίστευα πως μπορεί να κάνει αυτά που έχει κάνει. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα, σε όποιο παιχνίδι και αν έχει παίξει. Έχει εμπειρία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως. Έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο να προσαρμοστεί και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο».

-τον Τζέισον Καπόνο: «Τον ξέραμε από πιο παλιά που έπαιζε στο ΝΒΑ, έχει κερδίσει διαγωνισμό τριπόντων, δεν είναι τυχαίο αυτό. Έχει παίξει στις ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει πάρει και πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και εκείνος».

-τους Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και Σχορτσανίτη: «Βοηθάνε όλους τους συμπαίκτες τους. Τα λόγια είναι περιττά για αυτούς τους παίκτες. Μας βοηθάνε πάρα πολύ να προσαρμοστούμε όλοι στα ελληνικά αλλά κα τα ευρωπαϊκά δεδομένα γιατί οι περισσότεροι παίκτες που έχουμε δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα».

-την πρόσφατη δήλωση περί αποχώρησης του Δ. Γιαννακόπουλου: «Την συγκεκριμένη μέρα που ανακοινώθηκε αυτό, παίζαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Φενέρ. Δεν είχαμε πολύ καιρό να το σκεφτούμε τις διοικητικές εξελίξεις, είχαμε στο μυαλό μας μόνο το παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ. Μετά τον αγώνα, συζητήσαμε με τα παιδιά, αυτό που είπαμε ήταν πως στηρίζουμε τον πρόεδρο, όποια και αν είναι η απόφαση του αλλά ήρθε ο ίδιος και μας μίλησε στα αποδυτήρια και μας είπε πως θα είναι μαζί μας σίγουρα μέχρι το τέλος της χρονιάς και αυτό σίγουρα βοηθάει πάρα πολύ».

-τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που δεν πιάνεται. Σίγουρα είναι μια ομάδα που είναι μαζί οι περισσότεροι παίκτες δύο με τρία χρόνια, που είναι πολύ σημαντικό αυτό, άσχετα αν έχει αλλάξει προπονητή. Όταν τον αντιμετωπίσαμε στην αρχή της χρονιάς, εμείς δεν ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, γιατί ήταν καινούργια η ομάδα, αλλά πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρό, θα γινόμαστε καλύτεροι. Το μόνο που ίσως να μπορώ να ζηλέψω από τον Ολυμπιακό είναι ότι είναι πολύ καιρό μαζί. Αυτό δεν γίνεται να το αλλάξω. Ο Ολυμπιακός είναι μια σε πολύ κατάσταση, σε εξαιρετική φόρμα αλλά δεν ξέρω αν έχει πιάσει το top. Αυτό όμως που με νοιάζει εμένα είναι η δική μας ομάδα, πιστεύουμε πολύ και θα τα πάμε καλά».

-την κλήρωση της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Τα τελευταία χρόνια η Εθνική ομάδα έχει προσφέρει πολλές χαρές και πιστεύω πως θα τα καταφέρει, αρκεί όλοι οι παίκτες που θα βρεθούν στην δωδεκάδα να είναι υγιείς».



Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved