Στον Παναθηναϊκό ο Γκιστ (photos+videos)

Στον Παναθηναϊκό ο Γκιστ (photos+videos)

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή μεταξύ του Άντι Πάνκο και του Τζέιμς Γκιστ, με τον τελευταίο αύριο βράδυ να έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού!

Η ανταλλαγή που όλοι περίμεναν έγινε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Παναθηναϊκός και Μάλαγα τα βρήκαν σε όλα και ο Τζέιμς Γκιστ από αύριο, κιόλας, θα φοράει την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ο πρώην παίκτης της Μάλαγα αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής να βρίσκεται στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία και να ενταχθεί στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Το ακριβώς αντίθετο δρομολόγιο με τον Γκιστ θα ακολουθήσει ο Άντι Πάνκο, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει τους «πράσινους» για τις δυνατότητές του και ο… κύκλος του στο «τριφύλλι» έκλεισε νωρίς. Ο Πάνκο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ουνικάχα Μάλαγα, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν σε όλα.

Who is who

Ο Γκιστ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1986 στην αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ, στα Αδανα της Τουρκίας και η οικογένειά του ήταν η πρώτη αμερικανική που απέκτησε παιδί στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ξεκίνησε την καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος για το Mεριλαντ (2004-2008), ενώ το 2008 επελέγη στην 57η θέση του β' γύρου στα ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Δεν κατάφερε όμως να κάνει κάτι καλό στην Αμερική και την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην Ιταλία φορώντας τη φανέλα της Αντζέλικο Μπιέλα, για να υπογράφει στη συνέχεια και τη σεζόν 2009-2010 στην ρωσική Λοκομοτίβ Κούμπαν. Και από εκεί το πέρασμά του ήταν μονοετές, καθώς η επόμενη χρονιά (2010-2011) τον βρίσκει στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, με την οποία κέρδισε πρωτάθλημα και την αδριατική λίγκα. Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή για την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο και τον περασμένο Αύγουστο πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα.

Ο Τζέιμς Γκιστ έκλεισε την καριέρα του στη Μάλαγα μετρώντας δέκα συμμετοχές στην Ευρωλίγκα με 22.5 λεπτά μέσο όρο, 8.6 πόντους και 4.8 ριμπάουντ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι χαρακτηριστικό ότι τερμάτισε στη δέκατη θέση της σχετικής κατηγορίας στον πρώτο γύρο της Euroleague μετρώντας 23 επιθετικά ριμπάουντ.
Οσο για τις δύο προηγούμενες χρονιές του στην Ευρωλίγκα, το 2010-2011 έκλεισε στην Παρτιζάν με 11.4 πόντους μέσο όρο σε 14 ματς, 97 ριμπάουντ, 14 κλεψίματα, άλλα τόσα κοψίματα και 23 ασίστ, ενώ τη σεζόν 2011-2012 στην Φενέρ και σε 16 ματς μέτρησε μέσο όρο πόντων 7.4, 72 ριμπάουντ, 20 κλεψίματα, 15 ασίστ και άλλα τόσα κοψίματα.

Στα πρωταθλήματα που αγωνίστηκε, ο Γκιστ είχε 9.1 πόντουτς μ.ο., 163 ριμπάουντ, 26 κλεψίματα, 25 ασίστ και 28 κοψίματα πέρυσι στη Φενέρ σε 31 ματς, ενώ στην Πατριζάν αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια τη σεζόν 2010-11 με 14.6 πόντους μ.ο., 140 ριμπάουντ, 25 κλεψίματα, 18 ασίστ και 16 κοψίματα. Οσο για την παρουσία του φέτος στην ισπανική λίγκα, δεν ήταν αυτή που ήθελε, αφού σε σύνολο 13 αγώνων είχε 19 λεπτά συμμετοχής, 4.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ και 0.4 κοψίματα.

Στον Παναθηναϊκό ο Γκιστ (photos+videos)



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved