Πράγματα και... θαύματα αυτός ο Παναθηναϊκός (photos)

Πράγματα και... θαύματα αυτός ο Παναθηναϊκός (photos)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέδειξαν και αυτήν την φορά πως κάθε μέρα που περνάει ανεβάζουν στροφές, επικράτησαν του Πανιωνίου με 75-61με τον Τζέισον Καπόνο να κάνει την μπάλα... ότι θέλει.

Δύο ακόμα βαθμούς πρόσθεσε στο σακούλι του στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός αφού επικράτησε του “μαχητικού” Πανιωνίου με 75-61. Οι “πράσινοι” στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ μοιράζοντας πολλές όμορφες στιγμές στους 3.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αλλά στο τέλος λίγο έλειψαν να... παίξουν με την φωτιά. Αν και η διαφορά είχε φτάσει στους 19 πόντους, στο 25', ο Πανιώνιος μείωσε σε 58-52 στο 35' λόγω της χαλάρωσης των “πράσινων” αλλά οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν το “καθαρό” μυαλό και έφτασαν χωρίς άλλα προβλήματα στην νίκη. Τα φώτα των προβολέων έπεσαν πάνω στον Τζέισον Καπόνο που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του “τριφυλλιού” και έδειξε πως δεν είναι μόνο ένας απλός “killer” αλλά ένας ολοκληρωμένος παίκτης.

Του σερί το... ανάγνωσμα

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και έδειξε εξ αρχής πως δεν... αστειεύεται. Οι “πράσινοι” με ένα σερί 8-0 μέσα στα δύο πρώτα λεπτά του αγώνα (με πρωταγωνιστές Ματσιούλις και Πάνκο) πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε... ταίμ άουτ. Οι εντολές του προπονητή του Πανιωνίου φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αφού στα επόμενα τρία λεπτά οι “κυανέρυθροι” είχαν κάνει το δικό τους σερί και με τον Παππά να αναλαμβάνει δράση προηγήθηκαν με 8-11. Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν όρεξη για.. περιπέτειες. Με τον Διαματίδη να παίρνει πρωτοβουλίες και να πετυχαίνει 7 πόντους και τον Στεφάν Λάσμε άλλους 6 το σκορ έγινε 21-11, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής με δίποντο στην εκπνοή έγραψε το 24-13.

Σκότωσε” με το... καλησπέρα ο Καπόνο

Ο... νέος του Πανιωνίου, Μπίλι Κις, πάτησε παρκέ και χωρίς να χάσει χρόνο έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Με σουτ τριών πόντων έκανε το σκορ 24-16, με τους παίκτες του Πεδουλάκη να απαντούν και πάλι. Με πρωταρχικό στοιχείο την πολύ καλή τους, άμυνα οι “πράσινοι” έβρισκαν αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και με 2/2 βολές του Μάρκους Μπανκς η διαφορά έφτασε στους 12 πόντους, 32-20 στο 16ο λεπτό. Λίγο αργότερα όλο το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σηκώθηκε στο... πόδι για να χειροκροτήσει και να καλωσορίσει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού τον Τζέισον Καπόνο. Ο Αμερικανός “killer” πέρασε στο παρκέ 2.35 πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και... έκλεψε λίγο από την λάμψη του Στεφάν Λάσμε ο οποίος φλέρταρε με την κατεδάφιση της μπασκέτας. Ο Καπόνο έδειξε από την πρώτη φάση τα “δολοφονικά” του ένστικτα, αλλά και την μπασκετική του εξυπνάδα και με εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου (το πρώτο που εκτέλεσε) έκανε το 42-25.

Καπόνο για όλα τα γούστα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε “ζεστός” στο δεύτερο ημίχρονο και συνέχιζε σε υψηλούς ρυθμούς. Οι “πράσινοι” έβγαζαν μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και έτρεχαν πολύ στο παρκέ με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μην μπορεί να ακολουθήσει. Ο Καπόνο με... περίτεχνη ενέργεια και.. σπάσιμο της μέσης έκανε το 46-32 στο 24΄, ενώ ο Μάικ Μπράμος με τρίποντο έκανε το 53-34 στο 25'. Ένα σερί 0-5 από τον Πανιώνιο ανάγκασε τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει σε τάιμ άουτ για να κόψει την φόρα των φιλοξενούμενων οι οποίοι είχαν μειώσει σε 53-39. Το... αυτί του Παναθηναϊκού φυσικά και δεν ίδρωσε με αποτέλεσμα να... ξαναξεφύγει στο σκορ. Μετά από πολύ όμορφη ασίστ του Καπόνο ο Λάσμε “πέταξε” ψηλά και με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 58-41, με το δεκάλεπτο να “κλείνει” στο 58-44.

Έπαιξε με την φωτιά

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε...χαλαρός λόγω του +14 και ο Πανιώνιος φορτσάτος για να κυνηγήσει ότι του.. απέμενε. Οι “κυανέρυθροι” στα τρία πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου μετέτρεψαν το 58-44, σε 58-52 με τρίποντο του Γιάνκοβιτς και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός στο σημείο αυτό αδίκησε τον εαυτό του και έπαιξε με την.. φωτιά, αλλά ο Μάρκους Μπανκς φώναξε παρών και με 5 προσωπικούς του πόντους έκανε το 63-52 ένα, μόλις, λεπτό αργότερα. Ο Παππάς απάντησε αμέσως με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Διαμαντίδης με φοβερό καλάθι έκανε το 65-55 στο 35' με το τελικό 75-61 να έρχεται με πολύ άνετο τρόπο.

Δεκάλεπτα: 24-13, 42-25, 58-44, 75-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Πάνκο 2, Μτασιούλις 7, Καπόνο 5, Λάσμε 20, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 13, Μπανκς 10, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Μοτσενίγος, Αθηναίου 8, Κις 3, Μίλμπουρν 7, Αθανασούλας, 2 Γιάνκοβιτς 14, Καββαδάς, Παππάς 18, Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ 4

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων:

{coveritlive}48ad43d265{/coveritlive}

Πράγματα και... θαύματα αυτός ο Παναθηναϊκός (photos)



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved