Παναθηναϊκός ο «Μεγαλοπρεπής», διέλυσε την Καβάλα (97-71) (photos)

Παναθηναϊκός ο «Μεγαλοπρεπής», διέλυσε την Καβάλα (97-71) (photos)

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ έκανε περίπατο στο κλειστό της Καλαμίτσας, 71-97 και αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο του που για μία ακόμα φορά έδωσε… ρεσιτάλ στις εξέδρες.

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις ελληνικές υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός. Μετά την «σφαγή» στη Ρωσία και τη δημιουργία των ομίλων του Top-16 οι «πράσινοι» πήγαν στην Καβάλα και της έκαναν πλάκα. Το τελικό 71-97 μιλάει από μόνο του με τους παίκτες του Πεδουλάκη να είναι… φανταστικοί. Ο Τσαρτσαρής έκανε τα πάντα, ο Μπράμος τα… έσταζε από παντού, ο Λάσμε έπαιζε και για τον «Σόφο» και άπαντες χάρισαν μια καταπληκτική εμφάνιση στους οπαδούς της ομάδας που και αυτήν την φορά έκαναν την διαφορά στο κλειστό της Καλαμίτσας. 

Αποφασισμένος από το ξεκίνημα

Αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι από το ξεκίνημά του ήταν ο Παναθηναϊκός από την ώρα που οι παίκτες του πάτησαν το παρκέ της Καλαμίτσας. Ήδη, στο πρώτο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» ήταν μπροστά με 2-8 με τον Στεφάν Λάσμε να κυριαρχεί κάτω από τις δύο μπασκέτες, αλλά οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν το παιχνίδι να τους ξεφύγει… από τόσο νωρίς. Με τον σέντερ από την Γκαμπόν να συνεχίζει να δίνει επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, 6-12, η Καβάλα έψαχνε το αντίδοτο. Και το βρήκε στο πρόσωπο του Στιβ Πάνος. Από την μία ο Πεδουλάκης απέσυρε τον Λάσμε ρίχνοντας στο ματς τον Σκορδίλη και από την άλλη ο Πάνος που έπαιζε χωρίς… αντίπαλο. Με 9 πόντους του ομογενή σέντερ, η Καβάλα επέστρεψε στο ματς και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 16-19, με τον Μάρκους Μπανκς να μοιάζει… ζεστός.

Τη σκόρπισε (11-29) στο δεύτερο δεκάλεπτο

Η συνέχεια του ημιχρόνου ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι «πράσινοι»… διέλυσαν την Καβάλα, σημειώνοντας επι μέρους σκορ 11-29. Αν και ο Γκαγκαλούδης πέτυχε το πρώτο καλάθι και έκανε το 18-19, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έκανε ότι ήθελε. Με φοβερή άμυνα, τον Μπράμος να κινείται εντυπωσιακά χωρίς την μπάλα και να πετυχαίνει καλάθια από παντού, τον Μπανκς να φέρνει άρωμα…ΝΒΑ, τον Λάσμε να καρφώνει συνεχώς, τον «Τσάρι» να παίζει ως δεύτερο πλέι μέικερ και τον Πάνκο να συνδέεται με το καλάθι των γηπεδούχων ο Παναθηναϊκός ουσιατσικά… τα έλειωσε το ματς. Το 18-19 έγινε 18-31 στο 14’ ενώ η διαφορά έφτασε και τους 24 πόντους, 24-48, λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, το σκορ του οποίου ήταν 27-48 ύστερα από τρίποντο του Μίτροβιτς. 

Δεν πάτησε φρένο…

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να βλέπει τους παίκτες του να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι και για τον λόγο αυτό δεν θέλησε να δει τους «πράσινους» να κατεβάζουν ρυθμό. Έστω και αν αποφάσισε να ξεκουράσει παίκτες… βασικούς και να δώσει χρόνο συμμετοχής στους υπόλοιπους. Στο 25’ η διαφορά είχε αγγίξει τους 27 πόντους, 33-60 και κάπου εκεί η Καβάλα έτρεξε ένα δικό της σερί. Το 33-60 έγινε 42-60, αλλά ο Μπράμος ξαναπήρε το «όπλο» του και έκανε το 42-63. Σε κάθε επίθεση η διαφορά ανέβαινε όλο και περισσότερο και με τρίποντο του Γιαννόπουλου η διαφορά έφτασε τους 29 πόντους, 46-75, ενώ στην τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου με τρίποντο του Ματσιούλις ο Παναθηναϊκός έπιασε την 30άρα, 48-78. 

Και ο Χαραλαμπόπουλος μέσα…

Ο Γκράντι θυμήθηκε κάπως αργά την… ευστοχία του και με 9 προσωπικούς του πόντους προσπάθησε να μειώσει έστω και λίγο την διαφορά. Δεν τα κατάφερε όμως μιας και ο Γιαννόπουλος τα έβαζε από παντού, 54-83 στο 32’. Ένα λεπτό πριν είχε περάσει στο παρκέ και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μάλιστα «φιλοδώρησε» με μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα τον Άντον Γκράντι στον αιφνιδιασμό, σε μία από τις… φάσεις του αγώνα. Η διαφορά γύριζε μέχρι τέλους γύρω από τους 30 πόντους με το τελικό 71-97 να είναι.. θετικό για τους γηπεδούχους

Δεκάλεπτα:16-19, 27-48, 48-78, 71-97 

Καβάλα ( Κορωνιός): Πάνος 14, Αράπης, Καλαμπάκας, Στεφανίδης9, Γκράντι 18, Πιεβάλιτσα, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 5, Γκαγκαλούδης 10, Κρστέφσκι 2, Κόλεμαν 13, Ίλιεφ

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 20, Πάνκο 10, Ματσιούλις 11, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 2, Κίτσεν, Μπανκς 12, Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος 13, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης 2

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Καβάλα και τον Παναθηναϊκό πατήστε εδώ.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved