Πεδουλάκης: «Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι ιστορικό»

Πεδουλάκης: «Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι ιστορικό»

Ένα ακόμα ενωτικό μήνυμα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού έστειλε ο Αργύρης Πεδουλάκης, τονίζοντας παράλληλα πως η τεράστια ιστορία του συλλόγου εμπνέει άπαντες στην ομάδα, προκειμένου να τη διατηρήσουν στο δρόμο των επιτυχιών.

«Εμείς στηρίζουμε τον Δημήτρη. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι δεδομένη η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, όπως και όλης της οικογένειας, που στηρίζει με κάθε τρόπο την ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στην εφημερίδα Real sports και συμπλήρωσε: «Για να παίζεις στον Παναθηναϊκό και να πατάς στην κορυφή πρέπει να έχεις ψυχοπνευματικά χαρίσματα. Είναι τέτοιο το βάρος της φανέλας. Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι που θα κρίνει πολλά».

Παράλληλα, ο Πεδουλάκης δεν παρέλειψε να ανοίξει τα χαρτιά του μιλώντας για τους στόχους του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, να πλέξει το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και να εκφράσει τον σεβασμό του στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας πως η επιτυχία της οφείλεται στην αντιγραφή του «πράσινου» μοντέλου!

«Εμείς τώρα… φτιάχνουμε», το μήνυμά του στους αντιπάλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

Το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά με την αποχώρηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και πολλών παικτών. Τι συναισθήματα σας δημιουργούνται, με το σκεπτικό ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες;

«Ο Παναθηναϊκός έκλεισε έναν κύκλο μιας θρυλικής ομάδας. Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε έναν νέο, για να τον διατηρήσει στο δρόμο των επιτυχιών. Για μένα είναι ιδιαίτερα τιμητικό που βρίσκομαι στον πάγκο. Από την άλλη, όλοι γνωρίζουν τι ευθύνη υπάρχει όταν είσαι προπονητής στον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα, με στόχο ο Παναθηναϊκός να βρεθεί ξανά στην κορυφή».

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε όλο τον περσινό κορμό του, αν εξαιρέσει κανείς την παραμονή των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή. Πόσο καιρό θα πάρει να «δέσετε» το υλικό που έχετε στα χέρια σας;

«Η χημεία είναι δύσκολη σε μία ομάδα. Τα παιδιά που αποχώρησαν είχαν καλό όνομα. Βρήκαν υψηλά συμβόλαια και έφυγαν. Καλό θα ήταν να κρατήσουμε μερικά απ΄ αυτά. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι πρέπει να εναρμονιστούμε με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Λίγοι παίκτες του ρόστερ μας έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν βελτιωθεί μέσα από τα παιχνίδι και μπορούν να αντέξουν. Για να παίζεις στον Παναθηναϊκό και να πατάς στην κορυφή πρέπει να έχεις ψυχοπνευματικά χαρίσματα. Είναι τέτοιο το βάρος της φανέλας. Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι που θα κρίνει πολλά».

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι έμεινε, έπειτα από χρόνια, χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην αρχή της χρονιάς, μερικές φορές ακόμα και τώρα, σας συγκρίνουν με τον Ομπράντοβιτς. Σας δημιουργεί άγχος το γεγονός αυτό;

«Ο κύριος Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής σε όλη την Ευρώπη. Έχτισε μια ομάδα μεγαθήριο που ήταν πρότυπο για μια 14ετία. Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα τώρα είναι άλλα. Δουλεύουμε με χαμηλότερο μπάτζετ, με κάποια νέα παιδιά. Είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Για εμένα και όλα τα παιδιά αποτελεί έμπνευση η ιστορία της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι ιστορικό».

Κατά πόσο μπορεί να σας καταβάλλει η πίεση;

«Είμαι φιλοσοφημένος άνθρωπος και έχω πάντα μια άποψη: Να κάνεις την προσπάθειά σου για ό,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει. Οι Έλληνες προπονητές χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην Ευρώπη. Αν όμως συγκρίνεις εμένα με 3-4 προπονητές, συμπεριλαμβανομένου και του «Ζοτς», τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ξέρουμε ποιοι είναι οι κορυφαίοι των κορυφαίων. Ο Ομπράντοβιτς είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου».

Ποια είναι η γνώμη σας για τα διοικητικά δρώμενα στην ομάδα και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ημερών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

«Εμείς στηρίζουμε τον Δημήτρη. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι δεδομένη η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, όπως και όλης της οικογένειας, που στηρίζει με κάθε τρόπο την ομάδα. Είναι οπαδός και θεωρώ ότι η αγάπη του είναι τεράστια. Καμιά φορά όμως το θυμικό είναι πιο έντονο από τη λογική».

Τι περιμένουμε να δούμε από εδώ και πέρα στο παρκέ από τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Το μόνο που θέλω είναι να βελτιωνόμαστε. Αγωνιστικά, θέλω η ομάδα μου να παίζει με την ίδια άνεση όλα τα είδη παιχνιδιού. Τα μεγάλα παιχνίδια, όμως, πάνε στο σετ παιχνίδι. Όποια ομάδα έχει περισσότερο μυαλό, φτάνει και στην κορυφή».

Με το χέρι στην καρδιά, μπορούμε να έχουμε την άποψή σας για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού από πλευράς τίτλων;

«Προκριθήκαμε στους «16» της Ευρωλίγκας και πλέον θα διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στους «8». Πρώτα ο Θεός, θα διεκδικήσουμε και το Κύπελλο. Οι τελικοί των πλέι οφ είναι ακόμα μακριά. Πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικές ομάδες. Εμείς τώρα «φτιάχνουμε». Θέλω να διαπραγματεύομαι κοντινούς στόχους».

Ποιες ομάδες είναι αυτές που σας έχουν εντυπωσιάσει φέτος στην Ευρώπη;

«Υπάρχουν ομάδες που είναι «χτισμένες» 2-3 χρόνια, έχουν καλύτερη ομοιογένεια. Δεν είναι ψέματα αυτό. Φέρνω ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό που κατέκτησε πέρυσι την Ευρωλίγκα».

Ποιο πιστεύετε πως είναι το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού; Σας δημιουργούν εντύπωση οι συνεχόμενες εύκολες νίκες του στην Ευρωλίγκα σε δύσκολες έδρες;

«Το είχα πει και πριν αναλάβω τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έκανε μια επένδυση σε νεαρούς παίκτες και το εισπράττει. Αντέγραψε το μοντέλο του Παναθηναϊκού πριν από χρόνια. Υπάρχουν παιδιά με αλτρουισμό. Ο παράγοντας άνθρωπος είναι πολύ σημαντικός για μία ομάδα. Υπάρχει ομοιογένεια και μπροστά μπαίνει το «εμείς». Τα παιδιά του Ολυμπιακού είναι τρίτη χρονιά μαζί. Είναι μια ομάδα που σέβομαι, όπως όλες, αλλά η ομοιογένεια και το γεγονός ότι είναι περισσότερα χρόνια από εμάς ως ομάδα τη φέρνουν λίγο πιο μπροστά».

Μετά την ήττα από τον Ίκαρο υπήρχε μεγάλη απογοήτευση, όμως ο Παναθηναϊκός στάθηκε στα πόδια του και απέδειξε το βάρος της φανέλας του.

«Έχουμε παιδιά τα οποία δεν ξέρουν ακόμα το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μπράμος ήταν αρχικά τρακαρισμένος, αλλά μέσα από τα παιχνίδια απέκτησε αυτοπεποίθηση και εικόνες. Στην αρχή πολλά παιδιά δεν γνώριζαν ούτε τα ονόματα των συμπαικτών τους. Πλέον στην ομάδα ήρθαν οι Μπανκς και ο Καπόνο, ο οποίος έχει πολυετή παρουσία στο ΝΒΑ. Ευελπιστούμε ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα την ομάδα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved