Απόλλωνας Πατρών: Νικητής στο θρίλερ!

Απόλλωνας Πατρών: Νικητής στο θρίλερ!

Ο Απόλλωνας Πατρών αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», 69-68 τον Πανελευσινιακό.

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματά του έδωσε στο κλειστό του Περιστερίου το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα, σε μια δραματική σε εξέλιξη αναμέτρηση που κρίθηκε στο φινάλε, με το κόψιμο του Τέρνερ πάνω στον Παπανικολάου, ο οποίος είχε πάρει την ασίστ από τον Παπανικολόπουλο κι ήταν έτοιμος να πετύχει το νικηφόρο καλάθι.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του. Οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο, με 23-19, έχοντας πρωταγωνιστές τους Αργυρόπουλο, Γκραντ και Κρόλο, αλλά η ομάδα της Ελευσίνας ανέβασε την απόδοσή της στη δεύτερη περίοδο στηριζόμενη στους Λιακόπουλο και Παπανικολόπουλο κι έκλεισε μπροστά το ημίχρονο με 34-31.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου και στηριζόμενο στο δίδυμο των Νίκου Παπανικολόπουλου και Νίκου Λιακόπουλου κατάφερε να κυριαρχήσει και να αποσπαστεί με διαφορά εννέα πόντων (45-36). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκορ, παίρνοντας λύσει από τους Αργυρόπουλο και Γκραντ, ο Πανελευσινιακός όμως διατήρησε τον έλεγχο (48-42 στο 27’), με τον Παπανικολάου να αποδεικνύεται επίσης καθοριστικός, πετυχαίνοντας σημαντικά καλάθια. Στο 29’ ο Πανελευσινιακός ξέφυγε με δέκα πόντους (52-42), με το Δεληγιάννη επίσης να προκαλεί μεγάλες φθορές στην αμυντική λειτουργία των αντιπάλων τους, δείχνοντας να έχει το μομέντουμ της νίκης. Ο Απόλλωνας Πατρών, όμως, δεν παραδόθηκε και με σερί 5-0 μείωσε σε 52-47 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα συνέχισαν την αντεπίθεσή τους στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και με την τετράδα των Αργυρόπουλου, Πέτροβιτς, Γκραντ και Κλάιμπερ σε δράση μείωσαν σε 54-51. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» στην απόδοσή τους και ξέφυγαν εκ νέου, με 59-51, αλλά οι Πατρινοί αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, μειώνοντας σε 61-59 τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε και ισοφαρίζοντας 65-65 στο 39’. Ακολούθησε το συγκλονιστικό φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 67-66 με τον Πέτροβιτς, τριάντα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, τον Πανελευσινιακό να ανακτά το προβάδισμα με το Λιακόπουλο (68-67) και τους Πατρινούς να ξαναμπαίνουν μπροστά στο σκορ (68-69 με 10’’ να απομένουν) με 2/2 βολές του Μακ Κόλουμ. Ακολούθησε η τάπα του Τέρνερ, που «σφράγισε» τη νίκη τους.

Διαιτητές: Γκόντας, Παπαπέτρου, Β. Τσώνος.
Δεκάλεπτα: 19-23, 34-31, 52-47, 68-69.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 2, Νίκου 5 (1), Παπανικολόπουλος 14 (1), Παπανικολάου 11 (1), Δημάκος 2, Μαγκούνης 4, Λιακόπουλος 13 (1), Δεληγιάννης 11, Καμπ, Τσιάκος 6, Μαντζιώρης.
Απόλλωνας Πατρών (Βετούλας): Μακ Κόλουμ 9, Αργυρόπουλος 12, Γκραντ 13 (2), Λιανός 5, Πέτροβιτς 12 (2), Λυμπέρης, Κλάιμπερ 6 (1), Ζαφείρης, Τέρνερ 6, Κρόλο 6.



Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
Euro 2024: «Βλέπει» φαβορί Γαλλία και Αγγλία ο Λεβαντόφσκι
Euro 2024: «Βλέπει» φαβορί Γαλλία και Αγγλία ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved