Καβάλα: Πήρε… μπροστά

Καβάλα: Πήρε… μπροστά

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ πανηγύρισε η Καβάλα, με 84-79 επί του Περιστερίου.

Με τον Άγγελο Κορωνιό στον πάγκο τους οι «Αργοναύτες» διπλασίασαν τις φετινές επιτυχίες τους, καθώς μετά το μεγάλο «διπλό» στο «Δημήτρης Κραχτίδης» επί του ΚΑΟΔ επικράτησαν και του συγκροτήματος των δυτικών προαστίων, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας. Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι Γιάννης Γκαγκαλούδης, Χριστόφορος Στεφανίδης, Δημήτρης Καλαμπάκα και Χριστόφορος Στεφανίδης, ενώ από τους ηττηένους ξεχώρισαν οι Ανδρέας Κανονίδης και  Νώντας Παπαντωνίου.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού κατάφερε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα από τους Γιάννη Γκαγκαλούδη και Στιβ Πάνος, αλλά το Περιστέρι είχε τις απαντήσεις και διά χειρός Ανδρέα Κανονίδη κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ. Σαν μην έγινε η πρώτη περίοδος, το τέλος της βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους, 20-20. Ο γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» στην απόδοσή τους στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου και με πρωταγωνιστή το Στυλιανού κατάφεραν να προηγηθούν με 28-24. Ωστόσο, το συγκρότημα του Δημήτρη Κουστένη είχε και πάλι εξαιρετική αντίδραση και με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Κομποδιέτα πήρε το προβάδισμα με 32-31, τρέχοντας επιμέρους σερί 8-3. Με το Στιβ Πάνος να είναι ασταμάτητος, όμως, η Καβάλα ανέκτησε την πρωτοπορία, 39-34 στο φινάλε του πρώτου εικοσαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην τρίτη περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Άντονι Γκράντι προηγήθηκαν με 43-34. Η Καβάλα συνέχισε και στα επόμενα λεπτά να είναι η ομάδα που είχε τον έλεγχο και με τους Γκαγκαλούδη και Κόλεμαν να προσφέρουν σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα προηγήθηκε 54-43 στο 27ο λεπτό. Όσο περνούσε η ώρα τόσο το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού βελτίωνε την απόδοσή του και απόλυτα λογικά έκλεισε μπροστά με 60-51 το τρίτο δεκαλέπτου. Εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί της η Καβάλα δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σο 37’΄η διαφορά ασφαλείας που είχε χτίσει είχε φθάσει στους 11 πόντους (78-69) και παρότι οι παίκτες του Δημήτρη Κουστένη έκαναν την τελική αντεπίθεσή τους και μείωσαν στο τρίποντο (82-79), 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, δεν πανικοβλήθηκε και έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Παναγιώτου, Τζαφλέρης.
Δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 60-51, 84-79.
Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 17, Καλαμπάκας 12 (2), Στυλιανού 6 (1), Στεφανίδης 10, Γκράντι 7, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 5 (1), Γκαγκαλούδης 19, Κριστέφσκι 3, Κόλεμαν 5.
Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 14 (2), Κομποδιέτας 9 (1), Θορν 7 (1), Κανονίδης 22 (2), Μάντζαρης 2, Ουίλιαμς, Χάινς 5, Πέτρουλας 7 (1), Μελισσαράτος 9, Ψαρόπουλος 4, Λάκκας.



Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
Euro 2024: «Βλέπει» φαβορί Γαλλία και Αγγλία ο Λεβαντόφσκι
Euro 2024: «Βλέπει» φαβορί Γαλλία και Αγγλία ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved