Άρης: Επέστρεψε στις νίκες

Άρης: Επέστρεψε στις νίκες

Τέλος στο αρνητικό σερί, τεσσάρων διαδοχικών ηττών, έθεσε ο Άρης με τη νίκη του με 70-66 επί του Ίκαρου Καλλιθέας, στο Αλεξάνδρειο.

Με «όπλο» την άμυνα κι έχοντας σε μεγάλη ημέρα την τετράδα των Μοχάμεντ Πάσαλιτς, Μιχάλη Πελεκάνου, Αντώνη Ασημακόπουλου και Κώστα Χαρίση ο Άρης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δύναμη της έδρας του, αλλά και την κατάσταση των φιλοξενούμενων, και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το συγκρότημα της Καλλιθέας δεν είχε στη διάθεσή του τον Αλέξη Κυρίτση και το Νίκο Στρναντ, ενώ πρώτος σκόρερ του αναδείχθηκε ο Ντάνι Γκίμπσον.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησαν δυναμικά και με το Γιαννούλη Λαρεντζάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση προηγήθηκαν με 22-17 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με το δίδυμο των Ντάνι Γκίμπσον και Μουχάμαντ Φαγέ να ανεβάζει ολοένα και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου την απόδοσή του ο Ίκαρος ξέφυγε με 29-22 στο 25. Ο Άρης, όμως, κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ (30-32) κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Κώστα Χαρίση μέσα στη ρακέτα. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου συνέχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και εκμεταλλευόμενο την αστοχία των φιλοξενούμενων όχι απλώς ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά απέκτησε και το προβάδισμα (33-32), ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου εικοσαλέπτου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ και με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν τρόπους αντίδρασης προηγήθηκαν με 39-34 στο ημίχρονο.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα και στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και με τους Μοχάμεντ Πάσαλιτς και Μιχάλη Πελεκάνο να εκτελούν την αντίπαλη άμυνα ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους εννέα πόντους (43-34). Στον Ίκαρο Καλλιθέας δεν τα παράτησαν, με τους Ντάνι Γκίμπσον και Ζόραν Βρκιτς να αναλαμβάνουν να βγάλουν τους φιλοξενούμενους από το αδιέξοδο. Με δικά τους καλάθια η ομάδα της Καλλιθέας πλησίασε στον πόντο (53-52), όμως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (56-52).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Γκίμπσον ισοφάρισαν, 59-59, στο 34ο λεπτό. Η τετράδα των Πάσαλιτς, Πελεκάνου, Ασημακόπουλου και Χαρίση, όμως, ήταν ασταμάτητη και από τα δικά της χέρια το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου ξέφυγε με διαφορά έξι πόντων (65-59), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη είχε ξεμείνει από λύσεις στην επίθεση και ο Άρης δεν δυσκολεύτηκε από εκεί κι έπειτα να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο, φθάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Διαιτητές: Φούφης, Μάνος, Γεωργιάδης.
Δεκάλεπτα: 17-22, 39-34, 56-52, 70-60.
Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 14 (4), Χαντ 2, Πελεκάνος 16 (1), Βεζένκοφ 3 (1), Ασημακόπουλος 11 (2), Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης 10, Μποχωρίδης 1, Σαρικόπουλος 4, Βεργίνης 6, Τσακαλέρης.
Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Λαρεντζάκης 8 (1), Βρκιτς 17 (3), Ουάιατ 2, Στέβοβιτς, Φαγέ 6, Γκίμπσον 21 (5), Γιαννακίδης 3 (1), Αγαδάκος, Σίμτσακ 3.



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/06) - «Κιτρινόμαυρος ο Μπρινιόλι»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/06) - «Κιτρινόμαυρος ο Μπρινιόλι»
Euro 2024: Αβέβαιος για τη Γερμανία ο Ντε Γιονγκ
Euro 2024: Αβέβαιος για τη Γερμανία ο Ντε Γιονγκ
Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών: Αναχωρεί για προετοιμασία στο Ηράκλειο η Εθνική
Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών: Αναχωρεί για προετοιμασία στο Ηράκλειο η Εθνική
Κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη Super Liga Ρουμανίας ο Ηλίας Χαραλάμπους
Κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη Super Liga Ρουμανίας ο Ηλίας Χαραλάμπους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved