ΠΑΟΚ: Καρδιοχτύπησε στα Ιλίσια

ΠΑΟΚ: Καρδιοχτύπησε στα Ιλίσια

Δύσκολη νίκη, με 76-72, πανηγύρισε στο κλειστό των Ιλισίων επί του Ηλυσιακού ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Συγκλονιστικός σε εξέλιξη αγώνας έγινε στα Ιλίσια, με τους Θεσσαλονικείς να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στους παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη, αλλά εν τέλει να φθάνουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Ντόνι Μακ Γκραθ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Κώστας Χαραλαμπίδης και Λάζαρος Παπαδόπουλος ηγήθηκαν του ΠΑΟΚ, ενώ από τους ηττημένους πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Έρνεστ Σκοτ.

Ο Ηλυσιακός αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ και με τους Σκοτ και Στόγκλιν να σέρνουν το χορό στο σκοράρισμα κατάφερε να προηγηθεί με 14-13 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το Λάζαρο Παπαδόπουλο να είναι ασταμάτητος (11 π.) έφερε την κατάσταση στα μέτρα του και και τέσσερα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου προηγήθηκε 31-23. Ο Θεσσαλονικείς συνέχισαν να είναι το αφεντικό, με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να παίρνει τη… σκυτάλη από τον Παπαδόπουλο και να στέλνει την ομάδα του στο +11 (28-36’) στο 19ο λεπτό. Το ξέσπασμα των γηπεδούχων, όμως, έστειλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με μόλις έξι πόντους να τις χωρίσουν (32-38).

Με το δίδυμο των Μορίς Χάμπτον και Άντριου Τζόουνς να ανεβάζει την απόδοσή του στην επανάληψη ο Ηλυσιακός έγινε ακόμα πιο απειλητικός και πλησίασε στο τρίποντο (39-42) στο 22’. Οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση κι έκαναν την ανατροπή (49-48), στηριζόμενοι στην εξαιρετική τετράδα των Στόγκλιν, Χάμπτον, Σκοτ και Τζόουνς. Οι φωνές του Σούλη Μαρκόπουλου, όμως, αφύπνισαν τους παίκτες του που με πρωταγωνιστή το Βαγγέλη Μαργαρίτη επανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα κι ένα λεπτό πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου προηγήθηκαν με 57-52, προτού ο Χάμπτον μειώσει σε 57-54 στο 30’.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου(52-56). Με το Δέδα να δίνει σημαντικές λύσεις και τους Παπαδόπουλο, Χαραλαμπίδη και Μαργαρίτη να αποδεικνύονται σταθερή αξία οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το προβάδισμα σε επίπεδα ασφαλείας (61-66), στο 37’. Ωστόσο, το συγκρότημα του Γιώργου Ζευγώλη δεν είχε πει την τελευταία λέξη του και μείωσε σε 68-66 ένα λεπτό μετά, ενώ έφερε τον αγώνα στη γραμμή εκκίνησής του, 72-72, 45 δευτερόλεπτα πριν από το δραματικό φινάλε με τρίποντο του Σκοτ. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, αποδείχθηκαν ψύχραιμοι και με λέι απ του Μακ Γκραθ, συν 2/2 βολές του Χαραλαμπίδη, πανηγύρισαν το «διπλό».

Διαιτητές: Τανατζής, Ταβουλαρέας, Μπήτης.
Δεκάλεπτα: 14-13, 32-38, 54-57, 72-76.
Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Αράπης 3 (1), Χάμπτον 10 (1), Αποστολίδης, Χατζής 2, Σπανός, Δορκοφίκης 5 (1), Σκοτ 20 (4), Τζόουνς 13, Στόγκλιν 19 (2).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ, Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 22 (1), Μακ Γκραθ 11 (1), Τσαϊρέλης 2, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 13 (1), Παπαδόπουλος 15, Καλλές 4, Χαριτόπουλος 4.



Σπόρτινγκ: Θέλει να κλείσει την καριέρα του στα «Λιοντάρια» ο Νάνι
Σπόρτινγκ: Θέλει να κλείσει την καριέρα του στα «Λιοντάρια» ο Νάνι
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Σκάνδαλο στην Ισπανία: Ύποπτοι για διαφθορά Μέσι, Πικέ, Ρουμπιάλες και Τσέφεριν
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
Η Ευρωλίγκα ζήτησε συγγνώμη από τον Αταμάν και το θέμα θεωρείται λήξαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved