Παναθηναϊκός: Βρήκε ρυθμό και πετάει ψηλά

Παναθηναϊκός: Βρήκε ρυθμό και πετάει ψηλά

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Παναθηναϊκός ήταν αλλαγμένος σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και το μεγάλο ζητούμενο ήταν η υπομονή που θα δείξει ο κόσμος του μέχρι να μπορέσει να βρει ρυθμό και να αποδώσει όπως ξέρει να αποδίδει.

Με μόνο τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Κώστα Τσαρτσαρή να έχουν απομείνει από την «παλιά φρουρά» και τον Αργύρη Πεδουλάκη να τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι η πίστωση χρόνου, υπήρχε μεγάλος δρόμος να διανυθεί.

Όμως, αυτή η πίστωση δρόμου δόθηκε κι έτσι παρόλο που σημειώθηκαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναστάτωση, χάρη στην υπομονή και την ηρεμία που υπήρξε στο στρατόπεδο της ομάδας, από την κορυφή μέχρι τη βάση της, αυτά ξεπεράστηκαν και ήδη όλοι έχουν αρχίσει να γεύονται τους πρώτους καρπούς των κόπων τους.

Βέβαια, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αλλά ο ίδιος ο κόουτς του «τριφυλλιού» έχει ξεκαθαρίσει πως τα πρώτα δείγματα γραφής θα τα δώσει η ομάδα μέσα στο Δεκέμβριο.

Και όπως φαίνεται δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος, ίσως μάλιστα και νωρίτερα απ’ ό,τι υπολόγιζε καθώς ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ανάκαμψης και σταθερό ρυθμό.

Ηδη επτά στα επτά και… συνεχίζει!

Οι μόλις 41 πόντοι που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με το Περιστέρι είναι ενδεικτικοί. Ο Παναθηναϊκός κάνει νίκες και παράλληλα δέχεται λίγους πόντους. Ηδη μετρά ένα σερί επτά νικών με ΚΑΟΔ, Πανελευσινιακό και Περιστέρι στην Ελλάδα, Ρεάλ Μαδρίτης, Καντού και Ολίμπια Λιουμπλιάνα στην Ευρωλίγκα, έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η ομάδα είναι ανίκητη και πρώτοι απ’ όλους το τονίζουν οι ίδιοι οι «πράσινοι» που φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους και να βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά.

Όπως ακριβώς θέλουν να κάνουν και την Παρασκευή κερδίζοντας την Φενέρ.

Αμυνα, ψυχολογία, ρυθμός

Αν θέλει κάποιος να αναλύσει το «τρίπτυχο» της καλής πορείας της ομάδας πρώτα απ’ όλα θα σταθεί στο ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει τα «πατήματά» του με αποτέλεσμα να έχει μια σταθερή απόδοση σε κάθε ματς. Είναι τα περίφημα διαγράμματα για τα οποία μιλάει συχνά ο Αργύρης Πεδουλάκης. Εχουν μειωθεί δηλαδή τα σκαμπανεβάσματα που υπήρχαν στους προηγούμενους αγώνες.

Από την άλλη, όσο η ομάδα κερδίζει τόσο ανεβαίνει η ψυχολογία και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Η απόδοση του «τριφυλλιού» έχει ανεβεί κατακόρυφα με την ομάδα να έχει επιτύχει μέσο όρο στις επτά σερί νίκες που έχει κάνει 80,7 πόντους κατά μέσο όρο χωρίς να έχει δεχθεί πάνω από 61.

Το «μαγικό» τρίτο δεκάλεπτο

Ένα ακόμα στοιχείο στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, που μοιάζει να αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων σεζόν, είναι ότι έχει αρχίσει να «χτυπά» στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό έγινε κόντρα στον Πανελευσινιακό με επιμέρους σκορ 29-11, κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα με 27-16 για να κορυφωθεί στο ματς με το Περιστέρι με το εκπληκτικό 26-4.

Στους τελευταίους αγώνες ο Παναθηναϊκός δείχνει να «κλειδώνει» τις νίκες στην τρίτη περίοδο όπου επιτυγχάνει 24,6 πόντους ενώ δέχεται μόλις 12,4!

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως έχει την ικανότητα να παίρνει διψήφιες διαφορές που απλά στη συνέχεια θα πρέπει να τις συντηρήσει μέχρι το τέλος του ματς ώστε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Και όπως δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και μάλιστα με τρόπο εξαιρετικό…



NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved