Παναθηναϊκός: Μπανκς και… κάτω οι αντίπαλοί του (photos)

Παναθηναϊκός: Μπανκς και… κάτω οι αντίπαλοί του (photos)

Ο Μάρκους Μπανκς πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό για τίτλους και απέδειξε από τους πρώτους αγώνες με την «πράσινη» φανέλα πως είναι αποφασισμένος για όλα.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που όταν έμαθαν για την απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη να προσθέσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τον Μάρκους Μπανκς έσπευσαν να κριτικάρουν αυτήν του την επιλογή. Ο Αμερικανός γκαρντ όμως από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος, δικαίωσε τον προπονητή του και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού που προχώρησαν στην απόκτησή του. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, μιας και ο Μπανκς έχει αγωνιστεί μόλις σε 3 παιχνίδια (2 στην Ευρωλίγκα και 1 στην Α1) ο παίκτης των «πράσινων» έχει προλάβει να επιδείξει ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, με εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Στοιχεία που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά στην πορεία του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς ο με την προσθήκη τους ανεβαίνει ο πήχης της… ποιότητας στον Παναθηναϊκό.

Έκαναν τον… σταυρό τους

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Μπανκς πάτησε Ελλάδα έδειξε το πόσο πολύ γουστάρει το μπάσκετ και το απόλυτο του επαγγελματισμού του. «Είναι εύκολο να πάμε να κάνω προπόνηση, πριν πάμε στο ξενοδοχείο;» είπε ο Μπανκς στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μόλις προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Και το θέμα είναι ότι είχε προσγειωθεί λίγα λεπτά πριν από τα… μεσάνυχτα. Αδιαφόρησε για κούραση, ώρα, τζετ λαγκ και  ήθελε να πάει ΟΑΚΑ. «Θέλω να κάνω μερικά βάρη και λίγα σουτάκια για να… γνωρίσω το γήπεδο» εξηγούσε τότε και όσοι τον άκουγαν έκαναν τον… σταυρό τους.

Κατέθεσε διαπιστευτήρια με το «καλημέρα»

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να αποδείξει ο πρώην NBAer τι… ψάρια πιάνει πάνω στο παρκέ. Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις ο Πεδουλάκης είχε δει από πρώτο χέρι τις ικανότητές του. Ταχύς, «θρασύς», δημιουργικός και εκρηκτικός. Ενας παίκτης που έμοιαζε να ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Και από τα τρία παιχνίδια που έχει προλάβει να παίξει στο πλευρό των Διαμαντίδη και Ούκιτς «δείχνει» να έχει βρει τη… χημεία που απαιτείται.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν την… φόρα

Και για να μην μένουμε μόνο σε γενικότητες και θεωρίες, μια ματιά στην στατιστική του Μπανκς αρκεί για να αποδειχθεί το ακριβές των πρώτων συμπερασμάτων. Στην Ευρωλίγκα έχει αγωνιστεί σε δύο ματς με την Καντού και με την Ολίμπια Λουμπλιάνας. Στο πρώτο είχε σε 17:08 λεπτά 9 πόντους με 3/4 βολές, 3/6 δίποντα και 0/1 τρίποντα, ενώ πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και είχε 1 κλέψιμο. Όπως γίνεται αντιληπτό είχε συμβάλει κάτι παραπάνω από.. καθοριστικά για να πάρει ο Παναθηναϊκός μια νίκη… χρυσάφι. Και το ίδιο έπραξε και μια εβδομάδα αργότερα, όταν απέναντι στην Ολίμπια ο Παναθηναϊκός «σφράγιζε» την πρόκρισή του στο Top-16. Εκεί ο Μπανκς είχε σε 23:01 λεπτά 14 πόντους με 4/7 βολές, 2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα αλλά και 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Στο χθεσινό αγώνα με το Περιστέρι ο Μάρκους Μπανκς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί δεν χρειάστηκε να… γκαζώσει και αγωνιζόμενος για 13:38 είχε 6 πόντους με 6/6 βολές, 0/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Και έπεται συνέχεια…



Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved