Παναθηναϊκός: «Σκότωσε» το Περιστέρι και «σημαδεύει» τη Φενέρ! (photos)

Παναθηναϊκός: «Σκότωσε» το Περιστέρι και «σημαδεύει» τη Φενέρ! (photos)

Με κεκτημένη ταχύτητα από το εντυπωσιακό σερί νικών και άμυνα βγαλμένη από «ατσάλι», ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν... σίφουνας και από το Περιστέρι, συντρίβοντας την τοπική ομάδα με 76-41 και πιστοποιώντας τη συνεχή βελτίωσή του από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Στην επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη, του Μάικ Μπράμος και του Γιαννόπουλου στα γνωστά τους λημέρια, αλλά και το ντεμπούτο του Μπανκς στην Α1, ο «εξάστερος» δεν συνάντησε καμία ιδιαίτερη δυσκολία και έφτασε έτσι στο έβδομο σερί ροζ φύλο αγώνα σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.

Και αν κάτι πρέπει να κρατήσει κανείς και σίγουρα ο τεχνικός του τριφυλλιού από το παιχνίδι με το Περιστέρι, είναι η καταπληκτική άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι -είναι χαρακτηριστικό και αξίζει να αναφερθεί- κράτησαν τους γηπεδούχους κάτω από τους 30 πόντους σε 30 λεπτά παιχνίδιού (29-63), ενώ ακόμα πιο χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και ξέφυγε η διαφορά, το επιμέρους σκορ ήταν 26-4 (!) για τους πράσινους. Και φυσικά το ότι τελείωσαν το ματς με παθητικό 41 πόντων... 

Ο Πεδουλάκης προχώρησε και στην απαραίτητη -ενόψει Φενέρ- συντήρηση δυνάμεων, μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής και χρησιμοποιώντας σε ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος και τους 12 παίκτες που είχε στην αποστολή, βλέποντας τον Μπράμος να κλείνει το παιχνίδι με 14 πόντους, τον Ματσιούλις με 11 και τον Διαμαντίδη με 10 πόντους (τρία τρίποντα) και 6 ασίστ.

Το σκότωσε...

Αφού ξεπέρασε τις αρχικές δυσκολίες του... αναγνωριστικού παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός με “όπλα” του την άμυνα (ειδικά στην επανάληψη κράτησε το Περιστέρι μόλις στους και τον Μάικ Μπράμος (κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο) πήρε μια πολύ εύκολη νίκη (η διαφορά έφτασε και τους 38 πόντους) κόντρα στο Περιστέρι με 41-76. Οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά και αυτήν την φορά ένας παλιός παίκτης της ομάδας, ο Μάικ Μπράμος τους χάλασε τα σχέδια, με τον άσο του “τριφυλλιού” να βάζει και αυτήν την φορά φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε μία ακόμα αναμέτρηση του Παναθηναϊκού. 

Τον «προβλημάτισε» το Περιστέρι

Είναι ξεκάθαρο πως ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος να... αποφορτίζει παίκτες που τραβάνε ευρωπαϊκό... κουπί και να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους παίκτες. Έτσι έγινε και σήμερα στο κλειστό του Περιστερίου. Στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, έμοιαζε νωθρός, κάτι που φαινόταν πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι γηπεδούχοι να εκμεταλλεύονται τα κενά στην άμυνα του “τριφυλλιού” και στο 6' το σκορ να είναι 8-9 με τους Παπαντωνίου και Μάντζαρη να δίνουν λύσεις για την ομάδα του Τζίμη Κουστένη. Η πρώτη κίνηση του “Άρτζι” για να διορθώσει κάπως την κατάσταση είναι να περάσει στο παιχνίδι τον Μάρκους Μπανκς (ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στην Α1) και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, στις θέσεις των Κίτσεν και Διαμαντίδη. Ο Μπανκς έδωσε ταχύτητα στους “πράσινους” και έτσι δεν άργησε να έρθει το 12-18 στην λήξη του δεκαλέπτου που γράφτηκε με σουτ τριών πόντων δια χειρός Μάικ Μπράμος, ο οποίος μόλις είχε αρχίσει να... ζεσταίνεται.

Σόου Μπράμος

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Και για να είμαστε πιο σωστοί άνηκε ολοκληρωτικά στον Μάικ Μπράμος. Ο παίκτης του “τριφυλλιού” βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και απλά το απέδειξε και σήμερα. Ενώ στα τρία πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου το Περιστέρι με τον Θορν κυρίως, συνέχιζε να προβληματίζει τον Παναθηναϊκό ανέλαβε δράση ο Μάικ Μπράμος. Με 12 προσωπικούς του πόντους έφτασε το σκορ στο 25-34, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μετά από τρεις άστοχες προσπάθειες για τρίποντο, να ευστοχεί στην τέταρτη και να “γράφει” το 25-37 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Σκορ δεκαλέπτου 4-29 και...καληνύχτα σας

Ότι ο Παναθηναϊκός θα έφευγε νικητής από το Περιστέρι ήταν ολοφάνερο, αλλά αυτό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο μοιάζει να μην έχει προηγούμενο. Οι “πράσινοι” σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ για μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση έκαναν ότι ήθελαν πάνω στο παρκέ και σημείωσαν σκορ 4-29. Δηλαδή, δέχτηκαν μόλις 4 πόντους από την ομάδα του Τζίμη Κουστένη, ενώ σημείωσαν 29 παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ επιθετικά (με τους Ούκιτς και Διαμαντίδη να παίρνουν την μπασκέτα από τον Μπράμος) και πολύ πιεστικά στην άμυνα. Το σκορ έφτασε στο 29-63, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Η συνέχεια ήταν το ίδιο “εφιαλτική” για την ομάδα του Περιστερίου. Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε πεντάδα με Κίτσεν, Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο, Σκορδίλη και Πάνκο στα τελευταία δέκα λεπτά και το πόδι συνέχιζε να είναι στο γκάζι. Με τρίποντο του Γιαννόπουλο η διαφορά πήγε στο +37, 34-41, στο 35' και το τελικό 41-76 έμοιαζε τυπική διαδικασία.


Δεκάλεπτα: 12-18, 25-37, 29-63, 41-76

Διαιτητές: Σώμος - Αφεντουλίδης - Μπίκας.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Θορν 4, Παπαντωνίου 11, Κομποδιέτας 5 (1), Κανονίδης 9 (1), Μάντζαρης 4, Ουίλιαμς 6, Χάινς, Μελισσαράτος, Ψαρόπουλος 2, Λάκκας, Ζούμπος, Παπαγιάννης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Πάνκο 2, Μπράμος 14 (2), Ματσιούλις 11 (1), Ούκιτς 9, Λάσμε 5, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (3), Κίτσεν 8, Μπανκς 6, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 8 (1), Σκορδίλης 1.

Για να θυμηθείτε το pregame και την εξέλιξη της αναμέτρησης Περιστέρι - Παναθηναϊκός πατήστε εδώ:



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved