Παναθηναϊκός… διαρκείας

Παναθηναϊκός… διαρκείας

Άπαντες στον Παναθηναϊκό, από τον Αργύρη Πεδουλάκη, μέχρι και το τελευταίο μέλος του stuff, έχουν στρέψει την προσοχή τους εξ ολοκλήρου στον αγώνα με την Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Η αναμέτρηση της Πέμπτης μοιάζει να είναι η πιο σημαντική της φετινής σεζόν (μέχρι στιγμής) και αυτό οι «πράσινοι» δείχνουν να το έχουν κατανοήσει στο απόλυτο. Άλλωστε, πιθανή νίκη κόντρα στους Σλοβένους θα σημάνει αυτόματα και μαθηματική πρόκριση στο Top-16 της διοργάνωσης, με δύο αγωνιστικές ακόμα να υπολείπονται για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουν γυρίσει σελίδα και να σκέφτονται μόνο τους Σλοβένους, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία της τελευταίας περιόδου που μας αναγκάζουν να κοιτάξουμε… πίσω για λίγο ακόμα. Το πρώτο είναι η διάρκεια που αρχίζει να επιδεικνύει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε μετά την λήξη του αγώνα με την Ελευσίνα, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε εκτενώς στο γεγονός πως οι παίκτες του μετά από ευρωπαϊκό αγώνα δεν έχουν την κατάλληλη συγκέντρωση και σταθερότητα στα παιχνίδια της Α1 που ακολουθούν. Και είχε απόλυτο δίκιο.

Όμως, στον χθεσινό αγώνα οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειξαν πως το συγκεκριμένο αρνητικό στοιχείο μοιάζει να εξαλείφεται. Αν εξαιρεθεί το μέτριο ξεκίνημα του αγώνα, οι «πράσινοι» στην συνέχεια και μέχρι την λήξη της αναμέτρησης επέδειξαν πάρα πού καλή εικόνα και στην άμυνα και στην επίθεση.

Ήταν συγκεντρωμένοι, είχαν «καθαρό» μυαλό και έδειχναν ότι ήξεραν τι ήθελαν πάνω στο παρκέ και πώς να το πάρουν σε κάθε φάση. Σίγουρα, δύο συνεχόμενα καλά παιχνίδια δεν λένε… τίποτα, για μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά τουλάχιστον είναι μια καλή αρχή και μια «ζωντανή» απόδειξη πως η ομάδα ρολάρει.

Θα χρειαστούν ακόμα μερικά παιχνίδια στον ίδιο ρυθμό και στην ίδια ένταση για να πούμε με σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον ρυθμό του. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε πως από το ξεκίνημα της περιόδου ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει επαναλάβει πολλές φορές πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη τα… Χριστούγεννα.

Απεριόριστος σεβασμός στον Χίλτον Άρμστρονγκ

Το δεύτερο στοιχείο που έχει προξενήσει εντύπωση στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού (πάντα με την καλή έννοια), είναι ο Χίλτον Άρμστρονγκ. Μπορεί τα ίδια να είχαν λεχθεί και να είχαν γραφεί και μετά τον αγώνα με την Καντού, αλλά για ένα ακόμα παιχνίδι ο Άρμστρονγκ απέδειξε το πόσο επαγγελματίας είναι. Τι κι αν ο σέντερ του «τριφυλλιού» αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα τις επόμενες ημέρες, ο ίδιος δεν έχει σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο να σκέφτεται Παναθηναϊκά.

Ακόμα και από την στιγμή που ξεκίνησε να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του δεν σταμάτησε να… σκέφτεται Παναθηναϊκό. Ο Άρμστρονγκ δέθηκε με την ομάδα, με το «τριφύλλι» και όταν οι «πράσινοι» τον χρειάστηκαν ήταν εκεί. Ακόμα και στον χθεσινό αγώνα με τον Πανελευσινιακό που αγωνίστηκε για 15:41 πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση. Ακόμα και όταν δεν έπαιζε καλά και έμοιαζε να είναι τελείως εκτός κλίματος, ο ίδιος προσπαθούσε στην προπόνηση, δούλευε και έψαχνε να βρει την άκρη. Μπορεί να μην ταίριαξε στα πλάνα και την φιλοσοφία της ομάδας, αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός κέρδισε έναν ακόμα φίλαθλο και έναν παντοτινό φίλο.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved