ΠΑΟΚ: Άλωσε το Αλεξάνδρειο

ΠΑΟΚ: Άλωσε το Αλεξάνδρειο

Αφεντικό της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του στο ντέρμπι με τον Άρη, στο Αλεξάνδρειο, με 72-63.

Με το Λάζαρο Παπαδόπουλο να κυριαρχεί, έχοντας 20 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και δύο ασίστ, και άξιους συμπαραστάτες τους τον Ντόνι Μακ Γκραθ και τον Κώστα Χαραλαμπίδη ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφθασε στην τέταρτη νίκη του και συνολικά πέμπτη σε εφτά αγωνιστικές της Basket League ΟΠΑΠ, αναγκάζοντας παράλληλα τους γηπεδούχους στην τρίτη σερί ήττα τους. Μιχάλης Πελεκάνος και Μοχάμεντ Πάσαλιτς προσπάθησαν από τους «κίτρινους», που ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου να προηγούνται με 16-15. Μακ Γκραθ και Χαραλαμπίδης δεν άργησαν να αναλάβουν δράση, για να στείλουν την ομάδα τους στο +9 (25-34), προτού οι γηπεδούχοι βελτιώσουν την άμυνά τους, καταφέρνοντας έτσι να κλείσουν την ψαλίδα στους πέντε πόντους (30-35) στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» τον αγώνα στην επανάληψη και τα κατάφερε, ξεφεύγοντας στο 43-32 στο 24’ και στο 52-36 στο 26’. Ο Άρης δεν κατέθεσε τα όπλα και προσπάθησε εκ νέου να επανέλθει, με το Δημήτρη Βεργίνη και το Μιχάλη Πελεκάνο να μειώνουν σε 56-52. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των αντιπάλων τους κι έμειναν για τεσσερισήμισι λεπτά χωρίς καλάθι, πριν έρθει να τους δώσει πολύτιμες λύσεις ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, αλλά και ο Λεωνίδας Κασελάκης να ευστοχήσει σε καθοριστικό τρίποντο (58-65 στο 38’). Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τους φιλοξενούμενους, που έφθασαν με άνεση από εκεί και ύστερα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε δυνάμεις ούτε ψυχικά αποθέματα για να επανέλθουν.

Εξαιρετικά άσχημο ήταν το ποσοστό ευστοχίας των «κιτρίνων» από την περιφέρεια, με μόλις 6/24 τρίποντα. Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά υπέπεσε στα διπλάσια λάθη από τον αντίπαλό του, τα οποία όμως δεν του στοίχισαν τη νίκη, αφού στα κρίσιμα σημεία βρήκε τους διαδρόμους προς το καλάθι, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι παίκτες του Άρη, οι οποίοι καταναλώθηκαν σε βιαστικές επιθετικές επιλογές.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σώμος, Παναγιώτου.
Δεκάλεπτα: 16-15, 30-35, 43-56, 63-72.
Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 16 (2), Χαντ 3, Πελεκάνος 18 (3), Τσιάρας, Ασημακόπουλος 2, Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος 8, Βεργίνης 6, Τσακαλέρης 3.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 3 (1), Χαραλαμπίδης 15 (2), Μακ Γκραθ 17 (1), Τσαϊρέλης, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 20, Λιάπης, Χαριτόπουλος 5.



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved