Πανιώνιος: Ανατροπή και «διπλό» στα Ιλίσια (photos)

Πανιώνιος: Ανατροπή και «διπλό» στα Ιλίσια (photos)

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τον Πανιώνιο, ο οποίος επικράτησε με 75-69 του Ηλυσιακού στα Ιλίσια στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Το ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν περιπετειώδης, αφού είδε την ομάδα του να υπολείπεται στο σκορ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, στο τέλος όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Αντίστοιχα, με το… αριστερό ξεκίνησε ο Γιώργος Ζευγώλης στον πάγκο των γηπεδούχων. Πριν από τον αγώνα βραβεύθηκε από τον ΕΣΑΚΕ ο Νίκος Χατζής, ως πρώτος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ο Πανιώνιος έκλεισε μπροστά την εναρκτήρια περίοδο με 17-16, κυρίως χάρη στις λύσεις που πήρε μέσα στη ρακέτα από τον Κρις Μπούκερ. Ο Ηλυσιακός στηρίχθηκε περισσότερο στους Μορίς Χάμπτον και Άντριου Τζόουνς στο πρώτο δεκάλεπτο, κατά τη διάρκεια του οποίου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο Μπούκερ ήταν ασταμάτητος και οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με 29-26 στο 16ο λεπτό, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ανοίξουν την ψαλίδα, αφού υπήρχε ο Μορίς Χάμπτον από πλευράς γηπεδούχων να τους χαλάει τα σχέδια. Η άνοδος του Έρνεστ Σκοτ, όμως, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους γηπεδούχους, που πήγαν στα αποδυτήρια στο +2 (38-36).

Οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και προηγήθηκαν 42-36. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα άστοχη και ταυτόχρονα είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Άντριου Τζόουνς. Με τον Αμερικανό σέντερ να κυριαρχεί στη ρακέτα και να φθάνει τους εννέα πόντους ο Ηλυσιακός πήρε προβάδισμα εννέα πόντων (47-38) στο 25’, ενώ ο «βομβαρδισμός» του Μορίς Χάμπτον από την περιφέρεια και η καλή οργάνωση του παιχνιδιού από τους Παναγιώτη Καυκή και Γιώργο Αποστολίδη έστειλε το συγκρότημα των Ιλισίων στο +11 (56-45) στο 29ο λεπτό. Ο Πανιώνιος, όμως, είχε ακόμα σφυγμό και με όπλο την άμυνα έτρεξε σερί 9-0 και μείωσε σε 56-54 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Πανιώνιος όχι απλώς δεν κατέθεσε τα όπλα, αλλά εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του και προσπέρασε άμεσα τον αντίπαλό του (60-63), με το Μαρκ Πέιν να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα. Η κατακόρυφη βελτίωση της άμυνάς του και οι λύσεις που έδωσε στο σκοράρισμα ο Κρις Μπούκερ οδήγησαν τους «κυανέρυθρους» στην εδραίωση της πρωτοπορίας τους (61-67 στο 36’). Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν για την τελική ανατροπή, μείωσαν στο καλάθι (67-69), αλλά 25 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Παππάς με δύο βολές έγραψε το 71-67 και, επί της ουσίας, «καθάρισε» την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Διαιτητές: Φούφης, Ψαριανός, Ξενικάκης.
Δεκάλεπτα: 16-17, 40-36, 56-54, 69-75.
Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής 1, Αράπης 4, Χάμπτον 21 (1), Αποστολίδης 8 (1), Χατζής 2, Σπανός 4, Δορκοφίκης 7, Σκοτ 11 (1), Τζόουνς 11, Παραγυιός.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 5, Πέιν 10, Αθηναίου, Γκιμπς 7 (1), Μίλμπουρν 3 (1), Αθανασούλας 1, Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 7, Παππάς 15 (2), Ντραγκίσεβιτς 1, Μπούκερ 21.



Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved