Παναθηναϊκός: Με τσαμπουκά και Μπράμος την Καντού! (photos+video)

Παναθηναϊκός: Με τσαμπουκά και Μπράμος την Καντού! (photos+video)

Μπράμος και Διαμαντίδης «ασέλγησαν» στην Καντού και ο Παναθηναϊκός πέρασε με νίκη - θρίαμβο από την Ιταλία (71-69), κάνοντας το πιο καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισής του στο Top 16 της Euroleague - 21 πόντους ο Μπράμος με 7 τρίποντα, 15 ο Διαμαντίδης!

Μια τεράστια νίκη μέσα στην Ιταλία πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Οι… λαβωμένοι «πράσινοι» παρά τα 22 λάθη τους και τις πολλές απουσίες, επικράτησαν της Καντού 71-69, κάνοντας τεράστιο βήμα για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας και αποδεικνύοντας παράλληλα πως ο «Βασιλιάς» είναι εδώ.

Οι «πράσινοι» στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξαν αποφασισμένοι να κάνουν πράξη αυτό που υποστήριζαν από την Πέμπτη το πρωί. Ότι τα πολλά προβλήματα της ομάδας μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ του «τριφυλλιού», μιας και οι παίκτες του Πεδουλάκη ήταν περισσότερο… φτιαγμένοι. Κάτι που φάνηκε με το «καλησπέρα». Αν και οι γηπεδούχοι με δύο τρίποντα και ένα δίποντο προηγήθηκαν 8-3 στο 3’, οι «πράσινοι» απάντησαν άμεσα, με τον Άρμστρονγκ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και τον Ματσιούλις να οδηγεί την ομάδα του. Στο 5’ το σκορ ήταν 10-10 με καλάθι του Διαμαντίδη, ενώ λίγο αργότερα ο Ματσιούλις και πάλι με δύο πανομοιότυπα καλάθια, έκανε το σκορ 12-14, ενώ ο Μπράμος με τρίποντο στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου, έδινε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του, 15-19.

Αποκάλυψη ο Μπανκς

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει με απίστευτο πάθος και αυτό ήταν κάτι που αποτυπωνόταν και στα ριμπάουντ, όπου είχαν την απόλυτη υπεροχή. Με δύο τρίποντα του Μπράμος και του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 21-25 και αμέσως μετά ο Μάρκους Μπανκς πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος. Ο Μπανκς ήταν η αποκάλυψη του δεκαλέπτου, καθώς πέτυχε 4 πόντους, μοίρασε 2 ασίστ και οργάνωσε πολύ καλά το παιχνίδι της ομάδας του. Αν δεν υπήρχαν τα πολλά λάθη του Τσαρτσαρή, αλλά και η κακή άμυνα στον Τάιους (δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό) τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά από το 34-34 του ημιχρόνου.

Είχε τον έλεγχο

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Μάικ Μπράμος με νέο τρίποντο έκανε το σκορ 34-37, αλλά οι παίκτες της Καντού αντέδρασαν άμεσα και με σερί 8-0 πήραν κεφάλι στο σκορ, 42-37. Και όμως εκεί ο Παναθηναϊκός έδωσε τη... δική του απάντηση. Με γκολ-φάουλ του Τσαρτσαρή και τρίποντο του Ρόκο Λένι Ούκιτς πέρασαν και πάλι μπροστά με 42-43, αναγκάζοντας τον Τρινκέρι να πάρει αμέσως τάιμ άουτ για να του κόψει τη… φόρα. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τον Διαμαντίδη στο 28’ (δύο εύστοχες βολές) να κάνει το 47-47. Ο «Άρτζι» επιστράτευσε και πάλι τον Μάρκους Μπανκς δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη και ο νέος παίκτης του «τριφυλλιού» τον δικαίωσε ξανά. Με πολύ καλή οργάνωση και σωστές επιλογές, οδήγησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τον Μπράμος έκανε το 50-54 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

«Όργια» από τον Μπράμος

Τα πέντε πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν… εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία και με σερί 9-0 να προηγηθούν 59-54, μόλις 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Μπανκς με κλέψιμο και γκολ-φάουλ έκανε το 59-57, δείχνοντας τα μπράτσα του, αλλά ο Τάιους το.. βιολί του. Ο Μπράμος πετύχαινε ένα ακόμα τρίποντο (61-60) και ο Τάιους έκανε και πάλι το 63-60. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μαρκοϊσβίλι με τρίποντο «έγραψε» το 66-60. Ο Μπράμος όμως πραγματοποιούσε ρεσιτάλ έξω από τα 6,75 και με το 6ο του τρίποντο μείωνε εκ νέου 66-63, πριν ο αρχηγός κάνει το 66-66 αμέσως μετά και ενώ απέμεναν 2 λεπτά για την ολοκλήρωση του αγώνα. Λάσμε και Μπράμος με ένα ακόμα τρίποντο έκαναν το χρέος τους στο ακέραιο και με μια φοβερή άμυνα του Διαμαντίδη πάνω στον Μπρουκς, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 71-69.
 
Δεκάλεπτα: 15-19, 34-34, 50-54, 69-71

Καντού (Τρινκέρι): Κούντλατσεκ. Αμπάς, Μαρκοισβίλι 5, Λένεν 11, Ματζάρινο, Καζέλ, Μπρουκς 6, Τάιους 18, Ταμπού 17, Αράντορι 10, Κούζιν 2

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 21, Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ 1, Ούκιτς 7, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 15, Κίτσεν 2, Μπανκς 9, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης και το pregame:

{coveritlive}25aaa6fb92{/coveritlive}

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αναμέτρησης Καντού - Παναθηναϊκός πατήστε εδώ.

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, την αναχώρηση της αποστολής από το ξενοδοχείο προς το «Pala Desio»...

Παναθηναϊκός: Με τσαμπουκά και Μπράμος την Καντού! (photos+video)



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved