Μπαρτζώκας: «Έτοιμοι για όλα» (photos)

Μπαρτζώκας: «Έτοιμοι για όλα» (photos)

Προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο είναι ο Ολυμπιακός, εν όψει του αυριανού (22/11, 21.45) αγώνα του με την Εφές Αναντόλου, σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο 47χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία εξήγησε πως έχουν προετοιμαστεί να παίξουν σε συνθήκες και ψηλού και χαμηλού σκορ, αν και «κλειδί» και στη συγκεκριμένη αναμέτρηση στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, θα είναι η άμυνα. «Αυτό το παιχνίδι ίσως αποδειχθεί κομβικό για την πρόκριση στους «16», που ήταν ο πρωταρχικός στόχος μας. Μαθηματικά θέλουμε ακόμα μία νίκη. Αγωνιστικά θέλουμε να δείξουμε πως ανεβαίνουμε, δεν έχουμε καμία σκέψη για ρεβάνς, παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε τη νίκη. Δεν έχω καμία πρόθεση να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παικτών. Θέλω να έχω την εμπιστοσύνη της οικογένειας Αγγελόπουλου που με επέλεξαν. Η σχέση μου με τους παίκτες χτίζεται καθημερινά. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Πέρυσι είχε τρεις εβδομάδες διακοπή μετά την πρώτη φάση και φέτος έχει μία. Συν το γεγονός των παραπάνω παιχνιδιών. Θα υπάρχουν απώλειες βαθμολογικές», ανέφερε στην αρχική τοποθέτησή του ο προπονητής του Ολυμπιακός. Είπε ακόμα…

Για το παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει βαριά ήττα: «Αν θυμάστε, μετά το παιχνίδι με την Εφές Αναντόλου, παίζαμε με τον Παναθηναϊκό και η ανάλυση αυτού του παιχνιδιού είχε γίνει και θέλαμε μόνο νίκη στο ντέρμπι. Είχε πει ο Παναγιώτης Φασούλας τότε πως μόνο να χάσουμε είχαμε από αυτό το παιχνίδι και συμφωνώ, καθώς όλοι μάς θεωρούσαν φαβορί. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης με την Εφές λόγω του ντέρμπι και μετά αδειάσαμε στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ίσως έρθει ξανά τέτοια κρίση. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση. Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά. Οι παίκτες ανταποκρίνονται σωστά σε όλες τις εκδηλώσεις, στο βίντεο, στα βάρη, στην προπόνηση, κάτι λογικό όσο περνάει ο καιρός».

Για τον εντός αγώνα με την Εφές Αναντόλου και το «κλειδί» της νίκης: «Έχει πολύ καλούς σποτ απ σουτέρ. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στα πικ εν ρολ και καλές αμυντικές συνεργασίες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στο Φάρμαρ, που μπορεί να δημιουργήσει για άλλους. Πρέπει, επίσης, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να μην κάνουμε λάθη. Είναι σημαντικό το γενικότερο σκορ. Εδώ είχαμε με την Τσεντεβίτα 2/14 τελείως ανοιχτά. Παίζει ρόλο εάν θα βάλεις τα σουτ. Νομίζω πως θα πρέπει να γίνει μια μίξη αργού και γρήγορου ρυθμού. Εμείς, ύστερα από καλή άμυνα, τρέχουμε καλά στο γήπεδο. Ο Πρίντεζης, ο Λο, ο Σπανούλης παίζουν καλά. Μπορεί να παίξουμε και στους 90 πόντους, αλλά και στους 60. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο σενάρια. Εάν παίξουμε καλή άμυνα, πάντως, θα έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για τη νίκη».

Για τον Τζος Πάουελ κι αν έχει προσαρμοστεί: «Πρόκειται για εντελώς διαφορετικό παίκτη από τον Ντόρσεϊ. Αλλάξαμε τον «βασικό» ψηλό, σε εισαγωγικά, γιατί όλοι είναι βασικοί, δεν είχαμε καμία απώλεια. Συνήθως όταν γίνεται αλλαγή η ομάδα περιμένει τον παίκτη κι όχι ο παίκτης την ομάδα. Στο Μιλάνο έπαιξε λίγο κι όσο περνούν τα παιχνίδια παίζει ολοένα και περισσότερο. Θεωρώ πως τον εντάσσουμε καλά στην ομάδα. Θεωρώ ακόμα πως υπάρχει δρόμος. Σε περίπου ένα μήνα θα είναι απόλυτα έτοιμος. Μας δίνει έξτρα ώθηση στην επίθεση, ενώ καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι. Στο ΝΒΑ υπάρχουν και αμυντικά τρία δευτερόλεπτα, είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Είναι κάτι που μαθαίνεται, εάν ο άλλος έχει διάθεση να μάθει. Πιστεύω πως με κάποιες μεθόδους που χρησιμοποιούμε και βίντεο ειδικά για αυτόν, συν κάποιες κουβέντες από τους προπονητές, θα προσαρμοστεί».



Κύπρος: Το σήκωσε ο ΑΠΟΕΛ - Πήρε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία
Κύπρος: Το σήκωσε ο ΑΠΟΕΛ - Πήρε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία
Παναθηναϊκός AKTOR, Σλούκας: «Θα παίξω στο Final 4 - Με πάθος για τον τελικό»
Παναθηναϊκός AKTOR, Σλούκας: «Θα παίξω στο Final 4 - Με πάθος για τον τελικό»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση με μεγάλη ανατροπή στην Ρώμη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση με μεγάλη ανατροπή στην Ρώμη
Super League: Κορυφή στα Play Outs για Πανσερραϊκό και Αστέρα - «Διπλό» για Παναιτωλικό
Super League: Κορυφή στα Play Outs για Πανσερραϊκό και Αστέρα - «Διπλό» για Παναιτωλικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved