Πάνκο στο Onsports: «Νίκη και επί της Καντού»

Πάνκο στο Onsports: «Νίκη και επί της Καντού»

Για το… μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού μίλησε στο Onsports ο εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΟΑΚΑ, Άντι Πάνκο.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη απέδειξαν χθες (15/11) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ποιος είναι το αφεντικό του Α’ Ομίλου της Ευρωλίγκας, παίρνοντας εντυπωσιακή νίκη επί των Μαδριλένων. Ο Αμερικανός φόργουορντ, μιλώντας στο Onsports, αναφέρθηκε στο μεγάλο κίνητρο που είχαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, την πρώτη θέση του ομίλου που παραμένει ανοιχτή, αλλά και το μεγαλείο του κόσμου του Παναθηναϊκού. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Δώσατε απαντήσεις με τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης;
«Όχι. Εμείς δεν θέλουμε να δίνουμε απαντήσεις σε άλλους. Κοιτάμε μόνο την ομάδα μας, τίποτε άλλο. Είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, αλλά δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα. Νομίζω πως σήμερα (χθες, 15/11), απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, δείξαμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητές μας. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα κι αυτό θα φανεί στη συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς».

-Ποιο θεωρείς πως ήταν το «κλειδί» της νίκης;
«Η άμυνα. Είχαμε τρομερό πάθος. Όλα τα παιδιά έβγαλαν απίστευτη ενέργεια στο παρκέ. Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική. Περιορίσαμε τα ατού της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και κατάφεραν να μας βάλουν κάποια τρίποντα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε σπουδαία δουλειά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Με τέτοια εμφάνιση στην άμυνα δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτόν τον αγώνα. Η άμυνα μας έδωσε αυτοπεποίθηση και παράλληλα κάποια εύκολα καλάθια στην επίθεση. Η ομάδα έβγαλε, γενικά, πολύ μεγάλη ενέργεια».

-Είχατε κάποιο επιπλέον κίνητρο, λόγω της δυναμικής του αντιπάλου;
«Πάντα όταν παίζεις κόντρα σε τέτοιες ομάδες θέλεις να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Να δώσεις το κάτι παραπάνω. Πολλοί έλεγα πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί. Εμείς πήγαμε να τους νικήσουμε και στη Μαδρίτη και σήμερα (χθες, 15/11) φθάσαμε σχετικά άνετα στη νίκη».

-Θεωρείς πως είναι η πιο σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού από την αρχή της χρονιάς;
«Όχι. Είναι απλώς η νίκη αυτής της εβδομάδας. Εμείς συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και κοιτάμε τη συνέχεια. Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν κι άλλες μεγάλες νίκες στη συνέχεια. Είναι θέμα δουλειάς και αυτοπεποίθησης. Στην ομάδα υπάρχουν και τα δύο».

-Πόσο πολύ σας βοήθησε ο κόσμος του Παναθηναϊκού;
«Ήταν φανταστικός. Μας βοήθησε πολύ και μας έδωσε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζονται αυτοί οι αγώνες. Το έχω πει ξανά, με αυτούς τους φιλάθλους είναι δύσκολο να χάσουμε στην έδρα μας. Ήταν απλώς καταπληκτικοί. Σε κάθε παίκτη αρέσει να παίζει σε τέτοια ατμόσφαιρα».

-Πιστεύεις πως έχετε πιθανότητες για την πρώτη θέση του ομίλου;
«Ναι, νομίζω πως όλα είναι ανοιχτά. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει. Θεωρώ, πάντως, πως έχουμε αρκετές πιθανότητες, ειδικά μετά τη σημερινή (χθεσινή, 15/11) νίκη. Ο όμιλος είναι ανοιχτός. Θα δούμε».

-Την άλλη εβδομάδα θα πάτε στην Ιταλία για ακόμα μία δύσκολη, όσο και κρίσιμη, αναμέτρηση με αντίπαλο την Καντού…
«Περιμένουμε αυτόν τον αγώνα. Θα είναι δύσκολος. Η Καντού είναι πολύ δυνατή ομάδα και, παράλληλα, διαθέτει πολύ σκληρή έδρα. Είναι δύσκολος αντίπαλος. Τους ξέρουμε και από τον πρώτο αγώνα που δώσαμε εδώ, στην Αθήνα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και για αυτόν τον αγώνα, νομίζω πως μπορούμε να κερδίσουμε κι εκεί. Αυτός είναι ο στόχος μας».

-Η Καντού έχασε από την Ολίμπια Λουμπλιάνα, στη Σλοβενία. Περίμενες το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;
«Η διοργάνωση είναι αρκετά ανταγωνιστική. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα και μετά να χάσουν κάποιον άλλο. Θέλει πάντα πολύ μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή. Όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι, καθώς μιλάμε για το υψηλότερο δυνατό επίπεδο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved