Πράσινος... συναγερμός και Ικαρος.. μαγικός! (photos)

Πράσινος... συναγερμός και Ικαρος.. μαγικός! (photos)

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός στη Γλυφάδα, μετέτρεψε σε ντέρμπι το παιχνίδι με τον Ικαρο και γνώρισε μια ήττα σοκ (72-68) που χτύπησε για τα καλά το καμπανάκι για άμεση ανασύνταξη και ανάκαμψη!

Σε.. επικίνδυνα μονοπάτια έχει πλέον μπει ο Παναθηναϊκός ο οποίος μετά την ήττα με.. κατεβασμένα τα χέρια στην Πόλη από την Φενέρ γνώρισε ήττα σοκ από τον Ίκαρο στην Γλυφάδα. Οι παίκτες του “τριφυλλιού” δεν θύμισα σε τίποτα Παναθηναϊκό, έπαιξαν με την φωτιά σε όλο το ματς (από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα) και... κάηκαν. Τώρα ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του είναι αναγκασμένοι να βρουν την λύση, να συνέλθουν άμεσα και να ανασυνταχθούν ΤΩΡΑ!

Το ξεκίνημα που δεν προμήνυε τίποτα από όσα ακολούθησαν

Η διάθεση του Παναθηναϊκού για γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Με τον Κίτσεν να βρίσκεται στην καλύτερη... διάθεσή του από την ημέρα που φόρεσε την φανέλα με το “τριφύλλι” στο στήθος, να οργανώνει και να εκτελεί ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” το ματς με το “καλησπέρα” στο κλειστό της Γλυφάδας. Με εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και με... βομβαρδισμό από τα 6.75 μέτρα οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 2-16 στο 4΄και όλα έδειχνα... περίπατο. Οι παίκτες του Πρίφτη δεν είχαν αντίδοτο στον... αφηνιασμένο Παναθηναϊκό, ο Ούκιτς πετύχαινε το 4ο τρίποντο της ομάδας του, 7-22, η διαφορά πήγαινε στο +16 αμέσως μετά με μια βολή του Πάνκο και κάπου εκεί για άγνωστο λόγο ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμούς.

Απάντηση από τους γηπεδούχους

Ο Πεδουλάκης με συνεχείς αλλαγές προσπαθούσε να φρεσκάρει τους παίκτες του, αλλά ο Ίκαρος έμοιαζε να έχει πάρει... φόρα. Οι “πράσινοι” αντίθετα με αυτό που πίστευε ο προπονητής τους, είχαν χάσει την φρεσκάδα τους, δεν είχα “καθαρό” μυαλό στην επίθεση και οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν σερί 6-0 με την λήξη του δεκαλέπτου (13-23) το ο οποίο σερί μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ύστερα από τρίποντο του Φαγέ που έκανε το 16-23.

Σοβαρεύτηκε μετά το 29-34

Ο “Άρτζι” πριν συμπληρωθεί το δωδεκάλεπτο είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του, με την είσοδο του Χάρη Γιαννόπουλου, αλλά ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε προβλήματα άνευ λόγου και αιτίας. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν καλά την δουλειά τους με ηγέτη τον πρώην “πράσινο”, Αλέξη Κυρίτση, ενώ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Σίμτσακ ο Ίκαρος μείωσε σε 27-33 στο 16΄. Βέβαια, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα λάθη της γραμματείας και των διαιτητών που έφεραν αναστάτωση σε όλους με τον Κυρίτση όμως να βρίσκει την ευκαιρία και να μειώνει ακόμα περισσότερο, 29-34. Κάπου εκεί σήμανε... συναγερμός για τον Παναθηναϊκό και με σερί 0-8 οι “πράσινοι” καθάρισαν και πάλι το τοπίο και πήγα στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 30-42.

Νέα αντεπίθεση από τον Ίκαρο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιόνας Ματσιούλις να σκοράρει 4 συνεχόμενους πόντους και να κάνει το 30-46 με την συμπλήρωση 21 λεπτών παιχνιδιού και τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει διάθεση για... πτήσεις. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε στην πεντάδα τους Διαμαντίδη, Μπράμος, Ματσιούλις, Πάνκο και Λάσμε, αλλά και αυτό το σχήμα δεν το κράτησε για πολύ μια αποσύροντας τον Πάνκο πέρασε στο παρκέ ο Κίτσεν, με τον Ματσιούλις να πηγαίνει στην θέση “4”. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε περισσότερο και με αιφνιδιασμό για σεμινάριο ο Λάσμε με εντυπωσιακό κάρφωμα ύστερα από ασίστ του Διαμαντίδη έκανε το 40-49. Το ματς όμως είχε πολύ δρόμο ακόμα... Από την μία ο Παναθηναϊκός έμοιαζε... πνιγμένος στην άμυνα ζώνης του Ίκαρου (πέτυχε μόλις 10 πόντους) ο οποίος παράλληλα βρήκε επιθετικές λύσεις και κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσότερο, σε 48-52 με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

“Κεφάλι” ο Ίκαρος

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε καθόλου καλό απόγευμα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ίκαρο όχι μόνο να πιστέψει στην νίκη αλλά και να την διεκδικήσει. Ο Αλέξης Κυρίτσης οδηγούσε επιθετικά τους συμπαίκτες του και είτε με προσωπικές ενέργειες είτε με πόντους από την γραμμή των βολών κρατούσε ζωντανή την ομάδα του. Στο 32' έκανε το 50-54 και ένα λεπτό αργότερο το 52-55. Ο Ούκιτς βρήκε την λύση με σουτ τριών πόντων, αλλά ο Βρκιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα έφερε το ματς στα ίσια, 58-58 και ενώ απέμεναν 5 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα για την λήξη. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι τέλους, με τους γηπεδούχους μάλιστα να περνάνε μπροστά στο σκορ, 66-65, με τρίποντο του Γκιμπς. Ο Πάνκο απαντάει με δίποντο και αμέσως μετά ο Σχορτσανίτης χάνει την ευκαιρία για το +4, αφού αστοχεί σε δύο βολές και το 66-67 παραμένει 78 δεύτερα πριν την λήξη του αγώνα. Ο Κυρίτσης στα 21 δεύτερα με δύο βολές έκανε το 68-67 υπέρ των γηπεδούχων και στην επόμενη φάση ο Ούκιτς δεν δίνει στον αμαρκάριστο Λάσμε κάτω από το καλάθι και ο Διαμαντίδης κάνει επιθετικό φάουλ ενώ ο χρόνος που απομένει είναι μόλις 14 δευτερόλεπτα. Ο Παναθηναϊκός κάνει γρήγορα νέα φάουλ και ο Κυρίτσης και πάλι στην γραμμή των βολών. Ο Έλληνας παίκτης ευστοχεί και στις δύο και κάνει το 70-67 στα 12 δευτερόλεπτα. Ο μισός χρόνος περνάει και οι γηπεδούχοι κάνουν φάουλ στον Διαμντίδη για να γλυτώσουν το τρίποντο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αστοχεί στην πρώτη και ευστοχεί στην δεύτερη κατά λάθος και με κάρφωμα του Φαγιέ ο Ίκαρος παίρνει μια πελώρια νίκη με 72-68.

Δεκάλεπτα: 13-23, 30-42, 48-52, 72-68

Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στρναντ, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 17,Βρκιτς 16,Ουάιτ 2, Στέβοβιβιτς, Φαγιε 12, Γκίμπσον 15, Γιαννακίδης, Αγαδάκος, Οικονομπουλος, Σιμτσακ 8

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος 10, Πάνκο 9, Ματσιούλις 6, Ούκιτς 8, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 3, Σκορδίλης 2.

Θυμηθείτε την εξέλιξη των τριών αναμετρήσεων που έκλεισαν την 4η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

{coveritlive}34b1fc5ef2{/coveritlive}



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved