Basket League ΟΠΑΠ: Ο Άγγελος Κορωνιός αναλύει την 4η αγωνιστική

Basket League ΟΠΑΠ: Ο Άγγελος Κορωνιός αναλύει την 4η αγωνιστική

Στην ανάλυση των εφτά αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ προχώρησε, για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ, ο Άγγελος Κορωνιός.

Ο 43χρονος παλαίμαχος πλέι μέικερ και νυν τεχνικός κρίνει πως οι αγώνες του τριημέρου (03-05/11) θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροποι, πλην φυσικά εκείνων στους οποίους αγωνίζονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Εξάλλου, όπως έχει τονίσει ξανά στο παρελθόν, οι «αιώνιοι» μόνο ως προπόνηση μπορούν να δουν τα παιχνίδια τους στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Απόλλωνας Πατρών - Καβάλα: «Μόλις στην τέταρτη αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 και έχουμε μπροστά μας το πρώτο φετινό από τα λεγόμενα ματς χωρίς αύριο. Απόλλων Πάτρας και Καβάλα ισοβαθμούν, χωρίς νίκη, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι στο φινάλε του σαββατιάτικου (03/11) ραντεβού τους στην Πάτρα ένας από τους δύο θα κουβαλάει ακόμα περισσότερο βάρος στην πλάτη του. Το άγχος θα είναι ξεκάθαρα το κυρίαρχο συστατικό της αναμέτρησης και εν πολλοίς θα καθορίσει το ρυθμό και την εξέλιξή της. Θεωρώ ότι ο Απόλλων έχει εμφανίσει περισσότερα στοιχεία σαν ομάδα και κατά συνέπεια έχει ένα μικρό προβάδισμα, όμως το άγχος του θα είναι μεγαλύτερο, λόγω έδρας, ενώ για μία ακόμα φορά θα κληθεί να λειτουργήσει χωρίς το καθαρό μυαλό και την πείρα του Αργυρόπουλου. Συμπερασματικά, περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι γεμάτο νεύρο και δύναμη, χωρίς όμως ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς και οι δύο ομάδες ψάχνουν πάση θυσία νίκη έστω και με… μισό πόντο».

Πανελευσινιακός - Άρης: «Κατ’ αρχάς, η λογική λέει ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Από εκεί και πέρα, έχουμε σταθεί από την πρώτη αγωνιστική στον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν οι νεοφώτιστες ομάδες, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το στοίχημα της παραμονής και το παιχνίδι αυτό είναι ένα ενδεικτικότατο παράδειγμα. Υπό άλλες συνθήκες, ο Άρης μάλλον θα ήταν… έξω από το βεληνεκές της ομάδας του Γιώργου Σκαραφίγκα. Με την τροπή όμως που πήραν τα πράγματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης (πρόβλημα με τους ξένους, πρόσληψη Αγγέλου πριν από δέκα ημέρες, προσθήκη Τσιάρα), στο μυαλό όλων στον Πανελευσινιακό υπάρχει η πεποίθηση ότι το παιχνίδι αυτό μπορούν να το κάνουν δικό τους. Από την άλλη πλευρά είναι βέβαιο ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου, προσπαθώντας να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη φιλοσοφία του στην ομάδα, θα επιδιώξει να επενδύσει ψυχολογικά στην παρθενική νίκη της περασμένης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό. Το θετικό για αυτόν είναι ότι σε μια περίοδο αλλαγών η ομάδα μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση εγρήγορσης, ενώ είναι σαφές ότι ο Άρης υπερέχει σε πείρα και προσωπικότητα».

Πανιώνιος - Κολοσσός Ρόδου: «Έχουμε πει ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν ουσιαστικά σε ένα δικό τους πρωτάθλημα, κινούμενοι σε άλλες ταχύτητες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μονάχα εκείνοι μπορούν να μας προσφέρουν παιχνίδια υψηλής ποιότητας και μεγάλων συγκινήσεων. Στο σαββατιάτικο (02/11) ραντεβού τους, Πανιώνιος και Κολοσσός θα παρουσιαστούν έχοντας από τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και με την ψυχολογία στα ύψη. Ιδανικό λοιπόν το «μείγμα» για ένα μεγάλο ματς. Ο Πανιώνιος είναι το φαβορί γιατί έχει πιο γεμάτη ομάδα και κατά συνέπεια περισσότερες λύσεις. Έχει ήδη δώσει το στίγμα του μακριά από τη Νέα Σμύρνη (2/2 νίκες), εκεί όπου μονάχα από τους δύο «αιώνιους» θα… χωνέψει ενδεχόμενη ήττα. Όσο για τον Κολοσσό, ουδείς μπορεί να υποτιμήσει μια ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση, η οποία δεν έχει τίποτα απολύτως να χάσει. Μονάχα να κερδίσει, αφού αν πάρει «διπλό» από τον Πανιώνιο θα ανοίξει για τα καλά την πόρτα της τετράδας».

ΠΑΟΚ - Περιστέρι: «Το Περιστέρι, μετρώντας 2/2 εντός έδρας και μάλιστα με ανατροπές, έχει ήδη αποδείξει το πόσο σκληρό και ανθεκτικό είναι, όμως είναι… άλλη συζήτηση όταν μιλάμε για μία αποστολή με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Έχω διατυπώσει από την πρώτη στιγμή την άποψή μου για τον φετινό ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει πάντοτε τον τρόπο να βάζει τη σφραγίδα του χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο. Η ομάδα ηττήθηκε στη Δράμα παρά την εμφάνιση του Παπαδόπουλου και πιστεύω ότι απέναντι στο Περιστέρι θα επιχειρήσει να ανεβάσει από πολύ νωρίς στροφές, για να «χτίσει» ψυχολογία».

Ηλυσιακός - Ρέθυμνο: «Θα περίμενε κανείς ότι ο Ηλυσιακός θα κατάφερνε να βρει ρυθμό ύστερα από τη νίκη της πρεμιέρας μέσα στην Καβάλα, όμως αυτό δεν έγινε πράξη. Επιπλέον, στο μοναδικό μέχρι τώρα εντός έδρας παιχνίδι του, απέναντι στον Κολοσσό, εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου. Η αποστολή κόντρα στο Ρέθυμνο έχει ανάλογο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με εκείνη απέναντι στην ομάδα της Ρόδου και ο Ηλυσιακός χρειάζεται πρώτα από όλα να διαχειριστεί την πίεση και το άγχος. Το Ρέθυμνο, από την άλλη, μπορεί να μην έχει πετύχει ακόμα εκτός έδρας νίκη, όμως θεωρώ ότι υπερτερεί σε ταλέντο, σε βάθος πάγκου, αλλά και στο κομμάτι της ομοιογένειας».

Ολυμπιακός - ΚΑΟΔ: «Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τους υπόλοιπους θα μετατρέπεται αργά ή γρήγορα σε μία καλή προπόνηση. Αυτό έχει ήδη επιβεβαιωθεί και από τους δύο «αιώνιους». Τι μένει λοιπόν; Απλώς να εξετάζουμε κάθε φορά αν υπάρχουν πιθανότητες η «προπόνηση» αυτή να έχει την μέγιστη ένταση και τον καλύτερο δυνατό ρυθμό. Ο ΚΑΟΔ προέρχεται από σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, πηγαίνει στο ΣΕΦ χωρίς άγχος και με το μυαλό ουσιαστικά στο… επόμενο παιχνίδι, οπότε τα πόδια θα είναι σίγουρα λυμένα. Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι όλα αυτά είναι πάντοτε σε συνάρτηση με τις διαθέσεις του Ολυμπιακού».

Ίκαρος Καλλιθέας - Παναθηναϊκός: «Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι ο εγωισμός των παικτών του Ικάρου θίχτηκε ύστερα από την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό κι ας υποθέσουμε ότι, παρότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν περιλαμβάνεται σε αυτά που «καίνε» την ομάδα, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει βάλει σκοπό να αλλάξει ριζικά την εικόνα της. Ακόμα κι αν διαχειριστεί τα πάντα στην εντέλεια, είναι αμφίβολο αν ο Ίκαρος (και σχεδόν οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη θέση του) θα μπορέσει να αποδειχτεί ανταγωνιστικός, έστω μέχρι ενός σημείου. Αν το πετύχει, τότε θα έχει δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση».



AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved