Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αυτοκτονία στο ΟΑΚΑ (photos)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αυτοκτονία στο ΟΑΚΑ (photos)

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 60-64 χαρίζοντας ουσιαστικά το ματς στους ερυθρόλευκους και αδικώντας, με τρία παιδικά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα, το σύνολο της προσπάθειας που έκαναν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν τα κατάφερε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό με 64-60, διατηρώντας παράπονα και από τη διαιτησία. Οι 17.000 φίλοι του «τριφυλλιού» δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα το τέλος όμως δεν ήταν το ιδανικό γι αυτούς, αλλά παρά την πικρία τους προσέφεραν ένα ζεστό χειροκρότημα προς τους παίκτες, αναγνωρίζοντας την υπερ-προσπάθειά τους να γυρίσουν το ματς από το -14 και να το χάσουν -τελικά- στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής υπέπεσαν σε τραγικά λάθη, με αποτέλεσμα από κορυφαίοι να αποδειχθούν... μοιραίοι για τον εξάστερο!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν αρκετά μουδιασμένοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να επιβάλλει τον ρυθμό του και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι πήραν γρήγορα προβάδισμα 6 πόντων (6-12 στο 7΄), με τους «πράσινους» να καθοδηγούνται από τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό βράδυ. Ο Βασίλης Σπανούλης ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά, 7-14 και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» έκανε τη διαφορά στις δύο ρακέτες και είτε με προσωπικούς πόντους, είτε με πάσες στην αδύνατη πλευρά που μεταφράστηκαν σε πόντους, βοήθησε στο να μαζέψει ο Παναθηναϊκός τη διαφορά και το δεκάλεπτο να «κλείσει» στο 14-18.

Η διαφορά στους 14 πόντους

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Στράτος Περπέρογλου ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά με σουτ τριών πόντων, τη στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα προκειμένου να βρει τη... σωστή χημεία. Ο Ούκιτς συνέχιζε να δίνει λύσεις στον κακό επιθετικά Παναθηναϊκό, αλλά από το 19-26 που έγινε στο 13', ο Παναθηναϊκός - κυρίως λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης - σκόραρε και πάλι μετά από 5 λεπτά με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ξεφύγει στο σκορ, 19-31. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με σουτ τριών πόντων, ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς (21-34). Ο Σπανούλης είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ο Διαμαντίδης και ο Ούκιτς προσπαθούσαν να μαζέψουν τα πράγματα (από 26-40, 28-40).

Απάντηση με Λάσμε

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει στο δεύτερο ημίχρονο και να αλλάξει την κατάσταση. Και αυτό έγινε στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, όπου οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστή τον Στεφάν Λάσμε μείωσαν στους 6 πόντους. Ο σέντερ από την Γκαμπόν έκανε ότι ήθελε στον αέρα, με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ύστερα από μαγική ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη, 34-40. Ακολούθησαν δύο τάπες πάνω στον Σπανούλη, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Σερί 0-8 για τον Ολυμπιακό και αλητείες Άντιτς

Ο Ολυμπιακός είχε το... αντίδοτο στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού. Με δύο τρίποντα από Πρίντεζη - Λο, αλλά και ένα καλάθι από τον Κώστα Παπανικολάου, οι “ερυθρόλευκοι”... έτρεξαν σερί 8-0 και άνοιξαν και πάλι τη διαφορά στο +14, 34-48, αναγκάζοντας τον Πεδουλάκη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ και να ρίξει τον “Σόφο” και πάλι στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έκανε τη δική του αντεπίθεση, αυτή την φορά με μπροστάρη τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι “πράσινοι” ενώ μείωσαν σε 45-51, ο Άντις χτύπησε βρώμικα και αντιαθλητικά τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στην πλάτη, με τους διαιτητές να βλέπουν απλό φάουλ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σκοπιανός του Ολυμπιακού πήγε να ζητήσει και τα ρέστα από τον Διαμαντίδη με τους Χριστοδούλου, Σχινά και Αναστόπουλο να μην βλέπουν και πάλι τίποτα. Το σκορ έκλεισε στο 45-54.

Προδόθηκε απ' τα λάθη του

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι “πράσινοι” προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Χωρίς να χάσουν χρόνο, μείωσαν σε 51-56 με γκολ-φάουλ του Ματσιούλις και τρίποντο από τον Κώστα Τσαρτσαρή, αλλά οι Σπανουλης και Περπέρογλου απάντησαν και έκαναν το 51-61. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε ακόμα ζωή. Με τον Τσαρτσαρή να «ζεσταίνεται» από το τρίποντο και με μια βολή του Λάσμε (η πρώτη εύστοχη μετά από 6 αποτυχημένες) το σκορ πήγε στο 55-61, με 4:10 να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Και έχει και συνέχεια. Με πέντε προσωπικούς πόντους του Διαμαντίδη και με ενδιάμεσο τρίποντο του Παπανικολάου, το σκορ γίνεται 60-64, πριν ο Κώστας Τσαρτσαρής χάσει.... τετ α τετ για να μειώσει στο... δίποντο, μόλις 82 δεύτερα πριν από το τέλος του αγώνα, ενώ στην επόμενη φάση έχασε και την... ισορροπία του στο δρόμο για το καλάθι. Άλλο ένα λάθος από τον Διαμαντίδη αυτήν την φορά... χάρισε το παιχνίδι στον Ολυμπιακό με σκορ 64-60.

Δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 19, Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 6

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινςν 4, Λο 5, Άντιτς , Σπανούλης 19, Περπέρογλου 12, Ντόρσει 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5  

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα.

Θυμηθείτε όσα έγιναν στο Pre-Game του ντέρμπι:

{coveritlive}eac55f776f{/coveritlive}

Διαβάστε ακόμα:

Οι «τρίφυλλες» φανέλες του μπάσκετ

Οικονόμου: «Κριτήριο οι άμυνες»

Γκέκος: «Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός λόγω… ΟΑΚΑ»

Μπλατ: «Περήφανος για τον "Σόφο"»

Ολυμπιακός: Με ηρεμία και συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ

Εισιτήρια από Λεωφόρο και ΟΑΚΑ

Θέαμα υψηλού επιπέδου στο ΟΑΚΑ (video+photos)

Το πρώτο ντέρμπι!

Πάνκο στο Onsports: «Όλα για τη νίκη στο ντέρμπι»

Όταν ο Πεδουλάκης συνάντησε τον Μπαρτζώκα (photos+videos)

Προϊστορία και ρεκόρ

Τσαρτσαρής: «Ετσι θα τον κατεβάσουμε απ' το θρόνο του...»

Πεδουλάκης: «Θα μας δώσει ώθηση ο κόσμος»

Παναθηναϊκός: «Πάνοπλος» και… πωρωμένος



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved