Basket League ΟΠΑΠ: Το πρώτο ντέρμπι!

Basket League ΟΠΑΠ: Το πρώτο ντέρμπι!

Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς έφθασε, αφού σήμερα (22/10, 18.45, ΝΕΤ, live από το Onsports) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Μόλις στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ 2012-2013 οι «αιώνιοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που αναμένεται κατάμεστο από φιλάθλους του «εξάστερου». Ο Παναθηναϊκός θέλει να εξαργυρώσει το πλεονέκτημα που του προσφέρει ο παράγοντας έδρα, την ίδια χρονική στιγμή που το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπαθεί να συνέλθει από τη «σφαλιάρα» της περασμένης Παρασκευής (19/10), οπότε γνώρισε τη συντριβή από την Εφές Αναντόλού, για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Από ψυχολογικής άποψης οι «πράσινοι» βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη θέση, αφού προέρχονται από τη νίκη επί της Καντού, την περασμένη Πέμπτη (18/10) στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για το ντέρμπι και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει άπαντες στη διάθεσή του. Ο τεχνικός του «εξάστερου» ζήτησε από τους παίκτες του καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και πάθος και στα σαράντα λεπτά του ντέρμπι, ποντάροντας και στον παράγοντα της έδρας και την ώθηση που αναμένεται να δώσει σήμερα (22/10) ο κόσμος από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Τεράστιο ατού για τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση κι αναμένεται να αποτελέσει σταθερή βάση των επιθέσεων της ομάδας του.

Στην περιφέρεια μεγάλο βάρος θα πέσει πάνω στους Δημήτρη Διαμαντίδη και Ρόκο Λένι Ούκιτς, ενώ ειδικούς ρόλους στο αμυντικό κομμάτι αναμένεται να αναλάβει ο Μάικ Μπράμος. Εξυπακούεται πως ο Αργύρης Πεδουλάκης περιμένει μεγαλύτερη συνεισφορά στο σκοράρισμα από τον Ντέργουιν Κίτσεν, αφού θέλει να χτυπήσει τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στην περιφέρεια. Κομβικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση αναμένεται να έχει σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιόνας Ματσιούλις, ενώ στις μάχες των αιθέρων ο Αργύρης Πεδουλάκης περιμένει μεγαλύτερη βοήθεια από τους Στεφάν Λάσμε και Χίλτον Άρμστρονγκ. Ο Άντι Πάνκο εξελίσσεται σε σταθερή αξία για τους «πράσινους» και θα αποτελέσει και σήμερα (22/10) ένα από τα πλέον σημαντικά «όπλα» τους, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι συνηθισμένοι σε συνθήκες ντέρμπι και η απόδοσή τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Στον Ολυμπιακό είχαν μόλις δύο ημέρες στη διάθεσή τους για να ξεπεράσουν στο βαθμό του δυνατού την ευρείας έκτασης ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Αναντόλου και να προετοιμαστούν ψυχολογικά και αγωνιστικά για το σημερινό (22/10) ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Προβληματισμός υπάρχει, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ελπίζει πως η ομάδα του θα βρει τον καλό εαυτό της και θα έχει διαφορετική εικόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με την πρόσφατη αναμέτρηση στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον 47χρονο τεχνικό να δίνει μεγάλη βαρύτητα στον αμυντικό τομέα, αφού είναι γνωστό πως εκεί κρίνονται σε μεγάλο βαθμό τα ντέρμπι. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έχει πείσει κι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, εν όψει της σημερινής (22/10) σύγκρουσης στο ΟΑΚΑ.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Έισι Λο, ο Στράτος Περπέρογλου και ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι η τετράδα που θα προσπαθήσει να τραβήξει το σκοράρισμα των Πειραιωτών από την περιφέρεια, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης αναμένεται να αποτελέσει το βασικού ατού στη ρακέτα. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Π. Αναστόπουλος. Κομισάριοι οι Ορφανός και Μιναρετζόπουλος.

Διαβάστε ακόμα…

Πάνκο στο Onsports: «Όλα για τη νίκη στο ντέρμπι»

Τώρα «μιλάει» ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός: «Πάνοπλος» και… πωρωμένος

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όταν ο Πεδουλάκης συνάντησε τον Μπαρτζώκα (photos+videos)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Προϊστορία και ρεκόρ

Παναθηναϊκός: Θέαμα υψηλού επιπέδου στο ΟΑΚΑ (video+photos)

Ολυμπιακός: Με ηρεμία και συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός: Τα λάθη στο επίκεντρο

Ολυμπιακός: Συζήτηση μεταξύ των παικτών

Ολυμπιακός: Παρουσία Αγγελόπουλου η προπόνηση



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved