Ολυμπιακός: Νίκησε ΠΑΟΚ, χωρίς να ενθουσιάσει (89-64)

Ολυμπιακός: Νίκησε ΠΑΟΚ, χωρίς να ενθουσιάσει (89-64)

Αν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του στην Basket League ΟΠΑΠ ήταν να προσθέσει απλά μια άνετη νίκη στο ενεργητικό του, τότε ο στόχος του επιτεύχθηκε αφού ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στην ανωτερότητα των ερυθρολεύκων που επικράτησαν με 89-64.

Οι πρωταθλητές, ωστόσο, προβλημάτισαν με την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι τους στο ΣΕΦ, αφού δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι «ζορίστηκαν» μέχρι να κάμψουν τη σθεναρή αντίσταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία στο πρώτο και το δεύτερο δεκάλεπτο κράτησε τους Πειραιώτες σε χαμηλό σκορ, δημιουργώντας μικρούς πονοκεφάλους στον Μπαρτζώκα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, τηρουμένων των αναλογιών και της τεράστιας διαφοράς που χωρίζει τις δύο πλευρές σε επίπεδο μπάτζετ, απέδειξε ότι είναι σε θέση να κάνει όνειρα για κάτι καλό στο φετινό πρωτάθλημα, εφόσον από την πλευρά της αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή της, αφού στην τρίτη περίοδο ήταν εμφανή τα σημάδια της κόπωσης για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ στην τέταρτη έριξε στο παρκέ λευκή πετσέτα...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι σαφές ότι έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, προκειμένου να φέρει τον Ολυμπιακό στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και κυρίως απόδοσης, αφού το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν προσφέρεται -λόγω χαμηλής δυναμικότητας του δικεφάλου- για χρήσιμα συμπεράσματα. Και μόνο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εμφάνισε ξανά τα αρνητικά στοιχεία που έδειξε και κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ είναι αρκετό για να κινητοποιήσει τον Έλληνα τεχνικό, αφού πλέον ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει και για τους πρωταθλητές το ελαφρυντικό του χρόνου και της έλλειψης επίσημων παιχνιδιών από τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, κάτι που ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και έμεινε κοντά στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν είχαν ρυθμό στον επιθετικό τομέα, ωστόσο στην άμυνα -για μια ακόμη φορά- δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς το… πλεκτό. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Πειραιά να προηγείται με 18-16 χάρη σε ένα καλάθι του Περπέρογλου στη λήξη του δεκαλέπτου. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, ωστόσο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι εξαιρετικός στην επίθεση, με αποτέλεσμα να παραμείνει κοντά στους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας. Το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 41-35, υπέρ του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμούς στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, όπως και μία μικρή διαφορά, αφού δεν είχαν διάθεση να μπλέξουν σε περιπέτειες με το καλημέρα της Α1... Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του συνέχισε το πολύ καλό παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν μπορούσε να κρατήσει τον Ολυμπιακό σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως από τη στιγμή που στο παρκέ εμφανίστηκε ο Έισι Λο. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 63-51, υπέρ της ομάδας του Πειραιά, ενώ στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά, καθώς ο ΠΑΟΚ κουράστηκε και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 89-64, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 41-35, 63-51, 89-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 17 (1), Άντιτς 7, Σπανούλης 11 (1), Περπέρογλου 4, Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής 5, Γκετσεβίτσιους 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 15 (1), Μάντζαρης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 15 (1), Κασελάκης, ΜακΓκραθ 9 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 10, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 3, Παπαδόπουλος 6, Καλλές 6, Χαριτόπουλος 10.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved