Ομπράντοβιτς - Ίβκοβιτς: Σέρβοι πρέσβεις, Έλληνες δημότες! (videos+photos)

Ομπράντοβιτς - Ίβκοβιτς: Σέρβοι πρέσβεις, Έλληνες δημότες! (videos+photos)

Με κάθε επισημότητα Αθήνα και Πειραιάς τίμησαν απόψε (5/10) για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό δύο εμβληματικές μορφές του μπάσκετ, ανακηρύσσοντάς τους αντίστοιχα επίτιμους Δημότες τους, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στην εκδήλωση «Οι Σέρβοι του Ελληνικού Αθλητισμού» που διοργάνωσε  η πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο Μέγαρο Μουσικής, βραβεύτηκαν Σέρβοι που μεγαλούργησαν στην Ελλάδα. Μια εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» για να τιμήσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τα «αδέλφια» που έκαναν καριέρα στη χώρα μας, την οποία και ανήγαγαν σε δεύτερη πατρίδα.  

Χαρακτηριστικό μάλιστα της τεράστιας απήχησης της εκδήλωσης, το γεγονός ότι ξεκίνησε με αρκετή ώρα καθυστέρηση, καθώς λόγω του πλήθους κόσμου που ήθελε να παρευρεθεί σε αυτήν, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους γύρω, αλλά και συνωστισμός σε αυτούς εντός του Μεγάρου.

Δύο εμβληματικές φιγούρες που συγκέντρωσαν πάνω τους όλα τα βλέμματα της βραδιάς ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς (κρατώντας από το χέρι τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς) για τον Ολυμπιακό. Οι δυο τους άλλωστε πρόσφεραν δουλεύοντας επί σειρά ετών στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό ανακηρύχθηκαν Δημότης Αθηναίων ο πρώτος και Δημότης Πειραιά ο δεύτερος, στην κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ήταν αυτός που τίμησε για την προσφορά του στον Ολυμπιακό και τον ελληνικό αθλητισμό τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, συγλονίζοντας με την ομιλία του, ενώ ο κ. Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, εκείνος που αντίστοιχα τίμησε τον Ζοτς, για τη δική του τεράστια προσφορά στον Παναθηναϊκό και τον αθλητισμό μας.

Τα φλας των φωτογράφων μάλιστα πήραν «φωτιά» όταν Ζοτς συναντήθηκε με τον ιστορικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Οι δύο άνδρες είχαν θερμό εναγκαλισμό και εγκάρδια συνομιλία, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος θυμήθηκε για λίγο τα παλιά, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και συνομίλησε για λίγο και με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς ο οποίος έσπευσε να  τον χαιρετίσει και να τον ασπαστεί, εκφράζοντας τον απόλυτο σεβασμό που τρέφει προς το πρόσωπό του.

Με τον παράγοντα που άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού και του ελληνικού αθλητισμού, θερμή χειραψία είχε και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό βραβεύτηκαν επίσης οι: Σάβα Γκροζντάνοβιτς, Στιέπαν Μπόμπεκ, Μπράνκο Στάνκοβιτς, Τοντόρ Βεσελίνοβιτς, Νίκολα Στάμενιτς, Ζόραν Γκάιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ζάρκο Πάσπαλι, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Ντέγιαν Μπρντγιόβιτς, Ζέλικο Τανάσκοβιτς, Ιβάν Μίλκοβιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, Πέταρ Τρμπόγιεβιτς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Βλάντο Τζούροβιτς, Γκόραν Μακσίμοβιτς, Ντράγκαν Σάκοτα, Μίλαν Τόμιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ιλια Ιβιτς, Ντράγκαν Τάρλατς, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε μια ταινία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να τιμήσει τους βραβευθέντες και ήταν αφιερωμένη στα επιτεύγματα και στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας των Σέρβων αθλητών και προπονητών στην Ελλάδα. Ταινία «ντυμένη» με ελληνική μουσική και ελληνικούς υπότιτλους...

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική παράσταση από την «Dejan Petrovic Big Band Orchestra», ενώ άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους, κρατώντας βαθιά μέσα τους τις μνήμες από αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση...

Κλείνοντας, όλοι οι Σέρβοι που βρέθηκαν στην εκδήλωση ανέβηκαν στη σκηνή, και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θεατές…

Για τους σκοπούς της εκδήλωσης, έχει εκδοθεί πολυσέλιδο αναμνηστικό λεύκωμα με τίτλο «Οι Σέρβοι στον Ελληνικό Αθλητισμό», η οποία περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφίες από τους βραβευόμενους Αθλητές και Προπονητές, ενώ κατά τη διάρκειά της λειτούργησε στον προθάλαμο της αίθουσας Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού με χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα της πορείας των βραβευόμενων Σέρβων Αθλητών και Προπονητών.

Διαβάστε ακόμα:

H βράβευση των Ομπράντοβιτς - Ίβκοβιτς (video)

Παύλος Γιαννακόπουλος: Στο Μέγαρο για Ζοτς

Ομπράντοβιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Γιαννακόπουλου» (video)

Μποντιρόγκα: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Παναθηναϊκό» (video)

Ίβκοβιτς: «Δύσκολο να το πάρει και φέτος ο Ολυμπιακός» (video)

Πάσπαλι: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα εδώ»

Η βράβευση των κορυφαίων Σέρβων (photos)

Ίβιτς: «Στην Ελλάδα μένω ακόμα»

Η συνάντηση του Παύλου Γιαννακόπουλου με τον Ζοτς (photos)

Αλβέρτης: «Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού» (photos)

Ομπράντοβιτς - Ιβκοβιτς: Επίτιμοι δημότες Αθηνών - Πειραιώς (video+photos)

Συγκλόνισε στην ομιλία του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος (videos+photos)

Καμίνης: «Μύθος ο Ομπράντοβιτς» (video+photos)

Ομπράντοβιτς: «Μπορούν να βασιστούν πάνω μου» (video+photos)

Ίβκοβιτς: «Αισθάνομαι Πειραιώτης» (video+photos)

Πάσπαλι: «Αγαπάω την Αθήνα» (video)

Τομάσεβιτς: «Ελλάδα, επιτυχία, Παναθηναϊκός» (video)

Ντίβατς: «Είμαστε ίδιοι Έλληνες και Σέρβοι» (video)

Ίβιτς: «Μπορεί να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός» (video)

Το Onsports βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και σας ενημέρωσε LIVE για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης.

{coveritlive}5e249114f5{/coveritlive}

Ομπράντοβιτς - Ίβκοβιτς: Σέρβοι πρέσβεις, Έλληνες δημότες! (videos+photos)



«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved